Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да приготвим перфектния топингКак да приготвим перфектния топинг
24 Юни
Ето защо е добре да се научим как сами да си приготвяме топинг, а не веднага да търчим до магазина....
Конфитюр с дюлиКонфитюр с дюли
06 Окт.
Измийте и обелете дюлите, почистете ги от семената, нарежете на резенчета и варете в сироп с малко захар /1 литър вода със 100 г захар/. Варенето продължава 20 минути. Извадете дюлите и ги наредете в буркани. Останалата...
Тиквен конфитюр с мандариниТиквен конфитюр с мандарини
01 Февр.
В тази смес се добавя останалата захар и конфитюрът се вари до сгъстяване. Добавя се маслото и готовият конфитюр се прелива в чисти сухи буркани, които се затварят веднага....
Как да си приготвим перфектния пастет?Как да си приготвим перфектния пастет?
27 Февр.
Как да си приготвим деликатесен домашен пастет?...
Как да приготвим перфектния Рибай стекКак да приготвим перфектния Рибай стек
14 Дек.
Но как да сготвим перфектния Рибай стек? Преди да започнете да го готвите, го овкусете много добре. Направете го само със сол и пипер - нищо друго!...
Конфитюр от аронияКонфитюр от арония
24 Ноем.
2
Варете конфитюра на слаб огън, докато хубаво се сгъсти. Накрая го разбъркайте с 1 с.л. лимонена киселина и го свалете от котлона. След 8-10 минути го разсипете в сухи и затоплени бурканчета, докато е още горещ....
Конфитюр от хинапКонфитюр от хинап
13 Януари
8
Конфитюрът от хинап е готов....
Конфитюр от боровинкиКонфитюр от боровинки
01 Май
Конфитюрът се разсипва в бурканчета. Конфитюрът от боровинки се стерилизира 5 мин....
Конфитюр от кайсииКонфитюр от кайсии
12 Август
2
Налейте конфитюра в сухи и затоплени бурканчета. Обърнете с капачката надолу и оставете да изстинат. Конфитюрът от кайсии е готов....
Конфитюр от касисКонфитюр от касис
12 Август
Стерилизирайте във вряща вода за 10 минути. Консумирайте след 2-4 седмици, за да има време да се смесят ароматите....
Конфитюр от крушиКонфитюр от круши
27 Дек.
1
Този конфитюр от круши може да сервирате с дебели катми или бухтите на баба....
Конфитюр от ягодиКонфитюр от ягоди
14 Август
1
Друг начин за съхранение е да оставите разсипания конфитюр да изстине без да затваряте с капачки. Щом се охлади, завържете гърлата на бурканите с пергамент, потопен от едната страна в ром....
Конфитюр от пъпешКонфитюр от пъпеш
25 Август
3
Готовия горещ конфитюр от пъпеш разсипете в бурканчета, затворете ги веднага и ги обърнете с капачките надолу да изстинат. След това съхранявайте конфитюра от пъпеш на тъмно и хладно място....
Конфитюр за диабетициКонфитюр за диабетици
29 Август
1
Количеството на подсладителя, който ще използвате за конфитюр от 1 кг плодове, трябва да се равнява на 500 г захар. Измийте и подсушете плодовете, като отстраните костилките (ако имат)....
Конфитюр от ЯбълкиКонфитюр от Ябълки
22 Ноем.
2
Варете конфитюра от ябълки докато се сгъсти, като прибавите към края и индришето по желание. 2-3 минути преди да свалите от огъня, разбъркайте с лимонената киселина....
Конфитюр от дюлиКонфитюр от дюли
18 Окт.
5
Конфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място....
Конфитюр от тикваКонфитюр от тиква
21 Юли
2
Конфитюрът ври докато сиропът се сгъсти като за сладко. Изстудява се набързо....
Конфитюр от гроздеКонфитюр от грозде
20 Септ.
Приготвя се сироп от захарта и водата. Прибавят се зърната и се оставя да престои 1 - 2 ч. след това се вари до желаната гъстота на сиропа. При варенето пяната се обира непрекъснато....
Конфитюр от кестениКонфитюр от кестени
07 Юли
1
Свалете от огъня, отцедете и оставате леко да се охладят. Обелете кората на кестените, прекарайте ги през сито или смелете с пасатор. Поставете захарта и водата в тенджера и поставете на огъня....
Конфитюр от портокалиКонфитюр от портокали
08 Април
2
Оставете ги за 1 нощ да престоят, а на следващия ден добавете останалата захар. Сложете сместа да се вари до стандартната за сладка и конфитюри гъстота, като добавите и настърганата кора и разбърквате регулярно....
Конфитюр от малиниКонфитюр от малини
16 Юли
Сложете конфитюрът да се вари на слаб котлон. Докато се вари, обирайте пяната, която се отделя по повърхността....
Конфитюр от сливиКонфитюр от сливи
01 Септ.
За да приготвите конфитюр, трябва да сте уверени, че съдовете, с които работите, са абсолютно чисти....
Конфитюр от ревенКонфитюр от ревен
09 Юли
1
Трети път се варят и сиропа, и ревена, като се бърка, за да не загори. След като конфитюрът изстине, се разсипва в бурканчета, които се затварят с капачка и парче плат отгоре....
Конфитюр от аронияКонфитюр от арония
24 Ноем.
2
Варете конфитюра на слаб огън, докато хубаво се сгъсти. Накрая го разбъркайте с 1 с.л. лимонена киселина и го свалете от котлона. След 8-10 минути го разсипете в сухи и затоплени бурканчета, докато е още горещ....
Конфитюр от кайсииКонфитюр от кайсии
12 Септ.
Може да ги начупите и кайсиевите ядки да добавите към бъдещия конфитюр от кайсии. Нарежете плодовете на малки кубчета и ги сипете в тенджера....