Новата пица - класиката среща оригиналносттаНовата пица - класиката среща оригиналносттаТя е създадена в Satellite Restaurant в Онтарио през 1962 година от Сам Панопулос. Ето една нейна обновена версия: Загрейте фурната на 200 градуса....
Оригинално ДзадзикиОригинално Дзадзики
09 Юни
Анабел
Оригиналното Дзадзики се сервира охладено....
Бисквитки за Нова годинаБисквитки за Нова годинаПудрата захар се пресява. След това се разбива с кравето масло. Разбива се с миксер. Прибавят се яйцето, сметаната и солта. Разбива се отново. Брашното също се пресява и започва да се прибавя постепенно към сместа....
Торта Честита Нова ГодинаТорта Честита Нова ГодинаИзрязваме числа и стрелки и ги подреждаме върху тортата като часовник показващ настъпването на Новата година (11.58 примерно)....
Пита за Нова годинаПита за Нова годинаВ 100 мл топло прясно мляко се натрошава маята със 1 с.л. захар и се оставя да шупне. Пресява се брашното в купа, сипва се бухналата мая, добавя се останалото прясно мляко, олиото, захарта, солта и яйцата, като се отделя...
Торта за Нова ГодинаТорта за Нова Година
31 Дек.
Rosi Trifonova
Разбийте яйцата със захарта много добре и добавете орехите, брашното и есенцията. Така приготвената смес се сипва в тава с хартия за печене и се изпича в предварително загряна фурна на 160-180 градуса. Изпеченият и изстинал...
Зелник за Нова годинаЗелник за Нова година
31 Дек.
Efrosia
Полейте зелника за Нова година с разтопено масло и сложете да се изпече в умерена фурна....
Как да направим оригинално френско клафутиКак да направим оригинално френско клафути
08 Окт.
Жана Г.
Френското клафути е вид десерт, който съчетава в себе си по малко от различни видове сладкиши. Името му произхожда от френски глагол, който означава напълвам. Клафути се приготвя, като в сладко течно яйчено тесто,...
Свежа салатаСвежа салата
02 Дек.
Fat Berta
В голяма купа нарежете доматите на парчета, а краставицата, чушките, морковите на ситни кубчета. Добавете царевицата и объркайте. Овкусете със зехтина, оцета, малко от водата на консервата царевица и отново леко разбъркайте...
Свежа салатаСвежа салата
02 Дек.
Fat Berta
В голяма купа нарежете доматите на парчета, а краставицата, чушките, морковите на ситни кубчета. Добавете царевицата и объркайте. Овкусете със зехтина, оцета, малко от водата на консервата царевица и отново леко разбъркайте...
Оригинално Гаспачо АндалусОригинално Гаспачо АндалусЗеленчуците се почистват и нарязват на парченца. Заделя се 1/4 домат и едно парченце от чушката, красавицата и лука. Останалите се поставят в купата на блендер или кухненски робот. Може да се работи и с мощен пасатор....
Оригинално българско реванеОригинално българско реване
31 Март
27
Fat Berta
Разбийте до гладък крем яйцата и захарта. След това добавете брашното, пресято с бакпулвера и разбийте до хомогенна смес. Сипете сместа в намазнена тава и сложете да се изпече в умерено загряна фурна. Оставете...
Оригинално турско реванеОригинално турско реване
06 Март
39
Elena Todorova
Добре е първо да приготвите сиропа, за да има време да се охлади. Смесете водата и захарта и кипнете. Варете сиропа 5 минути на умерен огън, добавете лимона, нарязан на филии и варете още 3 минути. Свалете от котлона и оставете...
Оригинално италианско тирамисуОригинално италианско тирамисуВ изстиналото кафе се добавя ликьорът. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват с пудрата захар до бяло. Добавя се маскарпонето и леко се разбърква. Добавят се разбитите белтъци. Получава се лек крем. Всяка...
Оригинално ирландско кафеОригинално ирландско кафеВ огнеупорен съд сложете набодените с карамфилените зърна лимонени и портокалови кори, канелената пръчка и захарта, загрейте и бъркайте, докато захарта се стопи. Варете не повече от 1-2 мин. Сипете уиски, запалете сместа...