Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лютеница по златната рецепта на бабаСлед това се оставя да изстине малко и се пълни в бурканчета, които се стерилизират в продължение на 20 минути....
20 Август
1
Доматът - ябълката на любовтаФранцузите наричат домата "ябълка на любовта", вероятно заради формата, наподобяваща сърце и цвета. Дълго време те отглеждали зеленчука, като декоративно растение....
26 Август
Най-лесният кекс на светаЩом отгоре се образува златиста коричка, срязвате я по дължината с нож. Правете го бързо, за да не изстине фурната и кексът да спадне!...
28 Януари
1
Най-вкусните палачинки на светаГотовите палачинки поставяйте една върху друга.
Сервирайте най-вкусните палачинки на света със сладко, течен шоколад или пък със сирене....
07 Април
Най-мързеливата лютеница на светаДоматите се издълбават от към дръжките, но не е нужно да се белят. Лукът и чесънът се обелват.
Патладжаните е добре да се обелят. Махат се дръжките на тиквичките....
27 Юли
Най-добрите бургери на светаВече сме готови да се насладим на най-добрите бургери на света с домашно направен барбекю сос.
Домашният барбекю сос правим по следния начин. Загряваме олиото в малко тиганче....
02 Юни
Баница Златната царицаВзема се една кора и се поставя на дъното на намазана с олио това.
Отгоре се намазва с яйчената смес, поръсваме натрошено сирене. Върху нея се слага втора кора, намазва се леко с олио и яйчена смес....
13 Февр.
4
Баница с кори Златната царица (кори на сач)Печем в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Добър апетит!...
07 Февр.
Големи банички Златната царицаРазгъваме си 4 бр. кори Златната царица. Корите са провоъгълни, доста дебели. Разрязваме ги през средата, така че да се получат 8 броя.
В купичка слагаме двете яйца и ги разбиваме с вилица много добре....
01 Юли
Най-вкусните и пухкави кифлички на светаОставяме на страни за 1 час.
След като е готово, разделяме на 20 топки.
Оформяме по желание и пълним с пълнежа. Оформянето на тези кифлички може да видите стъпка по стъпка в снимките....
25 Юни
Свинска кавърма на свинска сватба от пиринския крайМесото се измива, нарязва се на кубчета слага се в голяма тава, ако се наложи се добавя малко мазнина или сланинка, запържва се месото.
Нарязваме праза, пържим и него, добавяме към месото, овкусяваме със сол....
12 Февр.
Райска ябълка на плочаПоръсете райска ябълка на плоча с редукцията Педро Хименес и сервирайте веднага....
13 Ноем.
Ябълка за Гинес откъснаха край КазанлъкОт 22 години Коларски има овощна градина, в която отглежда около 40 сорта ябълки, десетина вида сливи и други плодни дръвчета....
15 Окт.
Гюзлюми от старозагорския крайЗамесете гладко тесто от брашното /оставете малко количество за разточването/, маята, маслото, солта и водата. разделете готовото тесто на топчета и оставете да втасат....
29 Август
Кьопоолу от шопския крайДоматите се обелват и нарязват на дребно. Някои хора ги пасират, но тогава те пускат много вода.
Обелваме и нарязваме на дребно патладжаните. Обелваме, почистваме добре от семки и нарязваме на дребно и чушките....
20 Август
Кавърма от Бургаския крайНалива се вода да е до продуктите и се готви под капак на тих огън до готовност на месото и да остане на мазнина.
Сервираме готовата кавърма, докато е още топла.
Вкусна и лесна кавърма от Бургаския край....
22 Ноем.
Бисквитена торта Роден КрайСвалете ринга и украсете бисквитената торта Роден Край по желание.
Да ви е сладко!...
16 Април
Макарони на фурна с ябълкаРазбийте яйцата с останалата захар, разбъркайте ги добре с млякото, изсипете сместа върху ябълките и печете десерта на умерена фурна до готовност....
22 Април
Телешко варено от ловешкия крайВарете на тих огън под похлупак до омекване на месото, след което добавете картофите, нарязани на едри парчета. Варете 10-тина минути и добавете нарязаните домати....
17 Юни
Никулденски шаран от Дунавския крайРежем Никулденския шаран от Дунавския край на рибни котлети и сервираме (като махаме шишчетата), а отстрани гарнираме със сос и зеленчуци....
07 Дек.
Домашен пастет от Странджанския крайНа другия ден пълните пастета в буркани, като е много важно да пълните 2/3 от буркана и оставите 1/3 празно място, тъй като се раздува при варенето.
Слагате бурканите да се варят умерен огън....
19 Август
Пилешка каша от Плевенския крайИзточник на тази вкусна пилешка каша от Плевенския край: Hristo Y Moni от Българските ястия и рецепти...
05 Август