Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лютеница по златната рецепта на бабаЛютеница по златната рецепта на баба
20 Август
1
След това се оставя да изстине малко и се пълни в бурканчета, които се стерилизират в продължение на 20 минути....
Доматът - ябълката на любовтаДоматът - ябълката на любовта
26 Август
Французите наричат домата "ябълка на любовта", вероятно заради формата, наподобяваща сърце и цвета. Дълго време те отглеждали зеленчука, като декоративно растение....
Най-лесният кекс на светаНай-лесният кекс на света
28 Януари
1
Щом отгоре се образува златиста коричка, срязвате я по дължината с нож. Правете го бързо, за да не изстине фурната и кексът да спадне!...
Шафранови кифлички на Света ЛучияШафранови кифлички на Света Лучия
11 Януари
Пекат се 15 минути на 220 градуса....
Най-вкусните палачинки на светаНай-вкусните палачинки на света
07 Април
Готовите палачинки поставяйте една върху друга. Сервирайте най-вкусните палачинки на света със сладко, течен шоколад или пък със сирене....
Най-мързеливата лютеница на светаНай-мързеливата лютеница на света
27 Юли
Доматите се издълбават от към дръжките, но не е нужно да се белят. Лукът и чесънът се обелват. Патладжаните е добре да се обелят. Махат се дръжките на тиквичките....
Най-добрите бургери на светаНай-добрите бургери на света
02 Юни
Вече сме готови да се насладим на най-добрите бургери на света с домашно направен барбекю сос. Домашният барбекю сос правим по следния начин. Загряваме олиото в малко тиганче....
Баница Златната царицаБаница Златната царица
13 Февр.
4
Взема се една кора и се поставя на дъното на намазана с олио това. Отгоре се намазва с яйчената смес, поръсваме натрошено сирене. Върху нея се слага втора кора, намазва се леко с олио и яйчена смес....
Баница с кори Златната царица (кори на сач)Баница с кори Златната царица (кори на сач)
07 Февр.
Печем в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Добър апетит!...
Пандишпанова торта Златната рибкаПандишпанова торта Златната рибка
03 Януари
Започнете с пандишпанова торта Златната рибка!...
Вкусна баница Златната царицаВкусна баница Златната царица
03 Окт.
Вкусната баница Златната царица е готова....
Големи банички Златната царицаГолеми банички Златната царица
01 Юли
Разгъваме си 4 бр. кори Златната царица. Корите са провоъгълни, доста дебели. Разрязваме ги през средата, така че да се получат 8 броя. В купичка слагаме двете яйца и ги разбиваме с вилица много добре....
Най-вкусните и пухкави кифлички на светаНай-вкусните и пухкави кифлички на света
25 Юни
Оставяме на страни за 1 час. След като е готово, разделяме на 20 топки. Оформяме по желание и пълним с пълнежа. Оформянето на тези кифлички може да видите стъпка по стъпка в снимките....
Свинска кавърма на свинска сватба от пиринския крайСвинска кавърма на свинска сватба от пиринския край
12 Февр.
Месото се измива, нарязва се на кубчета слага се в голяма тава, ако се наложи се добавя малко мазнина или сланинка, запържва се месото. Нарязваме праза, пържим и него, добавяме към месото, овкусяваме със сол....
Райска ябълка на плочаРайска ябълка на плоча
13 Ноем.
Поръсете райска ябълка на плоча с редукцията Педро Хименес и сервирайте веднага....
Ябълка за Гинес откъснаха край КазанлъкЯбълка за Гинес откъснаха край Казанлък
15 Окт.
От 22 години Коларски има овощна градина, в която отглежда около 40 сорта ябълки, десетина вида сливи и други плодни дръвчета....
Гюзлюми от старозагорския крайГюзлюми от старозагорския край
29 Август
Замесете гладко тесто от брашното /оставете малко количество за разточването/, маята, маслото, солта и водата. разделете готовото тесто на топчета и оставете да втасат....
Кьопоолу от шопския крайКьопоолу от шопския край
20 Август
Доматите се обелват и нарязват на дребно. Някои хора ги пасират, но тогава те пускат много вода. Обелваме и нарязваме на дребно патладжаните. Обелваме, почистваме добре от семки и нарязваме на дребно и чушките....
Кавърма от Бургаския крайКавърма от Бургаския край
22 Ноем.
Налива се вода да е до продуктите и се готви под капак на тих огън до готовност на месото и да остане на мазнина. Сервираме готовата кавърма, докато е още топла. Вкусна и лесна кавърма от Бургаския край....
Бисквитена торта Роден КрайБисквитена торта Роден Край
16 Април
Свалете ринга и украсете бисквитената торта Роден Край по желание. Да ви е сладко!...
Макарони на фурна с ябълкаМакарони на фурна с ябълка
22 Април
Разбийте яйцата с останалата захар, разбъркайте ги добре с млякото, изсипете сместа върху ябълките и печете десерта на умерена фурна до готовност....
Телешко варено от ловешкия крайТелешко варено от ловешкия край
17 Юни
Варете на тих огън под похлупак до омекване на месото, след което добавете картофите, нарязани на едри парчета. Варете 10-тина минути и добавете нарязаните домати....
Никулденски шаран от Дунавския крайНикулденски шаран от Дунавския край
07 Дек.
Режем Никулденския шаран от Дунавския край на рибни котлети и сервираме (като махаме шишчетата), а отстрани гарнираме със сос и зеленчуци....
Домашен пастет от Странджанския крайДомашен пастет от Странджанския край
19 Август
На другия ден пълните пастета в буркани, като е много важно да пълните 2/3 от буркана и оставите 1/3 празно място, тъй като се раздува при варенето. Слагате бурканите да се варят умерен огън....
Пилешка каша от Плевенския крайПилешка каша от Плевенския край
05 Август
Източник на тази вкусна пилешка каша от Плевенския край: Hristo Y Moni‎ от Българските ястия и рецепти...