Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баба ГанушПатладжаните се пробождат на няколко места и се пекат 10-15 минути на 220 С.
Лукът, джодженът, чушката и доматът се нарязват на ситно....
13 Януари
6
Баба ГанушПатладжаните се пробождат на няколко места и се пекат 10-15 минути на 220 С.
Лукът, джодженът, чушката и доматът се нарязват на ситно....
13 Януари
6
Разядка Баба ГанушПрибавете нарязания на сино магданоз и чесън, киселото мляко, тахана и олиото. Посолете и разбъркайте разядката.
Разядката Баба Гануш е готова....
16 Окт.
Арабски баба ганушПатладжаните се пекат, обелват и намачкват на пюре. Добавят се зехтинът, магданозът, чесънът, таханът и лимоновият сок и се овкусява със сол.
Бърка се до получаването на гладка смес....
15 Дек.
5
Пастет от патладжан Баба ГанушГотовият Баба Гануш се поднася поръсен с малко зехтин и сусам и се консумира с пан пита хлебчета или препечени филийки.
Баба Гануш е чудесно си подхожда и с пръчици свежи зеленчуци като моркови и краставици....
04 Ноем.
2
Баба гануш по оригинална рецептаПоднесете Баба гануш по оригинална рецепта като апетитна разядка към вашето ястие....
22 Февр.
1
Късметлийски сандвичи с баба ГанушС помощта на остър нож изрязваме от всяка чушка сърце и ги оставяме настрана.
След това намазваме филиите с баба гануш и върху всяка филия редим по едно сърце....
24 Януари
2
Баба Гануш по автентична рецептаБаба Гануш по автентична рецепта е чудна разядка, опитайте!...
04 Ноем.
Баба гануш с кисело млякоПостепенно добавяме зехтина, тахана, счукания чесън, лимоновия сок, киселото мляко и сол на вкус.
Сервираме на стайна температура, украсено с магданоз.
Консумира се с различни видове арабски хляб....
25 Ноем.
Баба Гануш с ливански плосък хлябЗапечете ги на загрят грил.
Запечете патладжаните, обелете и внимателно отцедете течността от тях. Сипете ги в блендер заедно с чесъна, тахана, бадемите, лимоновия сок, кимиона и другите подправки....
20 Юли
Най-апетитното ТирокафтериРазбъркайте хубаво всички продукти на Тирокафтерито, за да се смесят вкусовете.
Поднесете това апетитното Тирокафтери на великденската трапеза или винаги, когато ви се прияде нещо толкова вкусно....
14 Април
Лангидите на бабаКотлонът трябва да е на средна степен, за да не останат отвътре сурови.
Лангидите на баба са готови....
16 Май
Макароните на бабаДобър апетит с тези вкусни макарони със сирене:)
Макароните на баба са една от любимите ни закуски от едно време....
15 Април
2
Месеницата на БабаСлед изваждане се напръсква с вода и завива с кърпа, за да омекне коричката на тутманика. Да ви е вкусно :) Месеницата на Баба е готова.
Източник: Йорданка Димитрова от Кулинарна мрежа...
12 Дек.
Закуската на бабаПече се 20 минути на 200 градуса. Оставя за още пет минути да почине.
Гарнира се с пресен домат....
27 Август
Попарата на бабаПригответе си домашна питка на топки от царевично брашно.
На следващия ден, когато е изсъхнала питката, вземете едната топка и я натрошете в купа на трохи.
Натрошете сиренето и сложете маслото.
Сгрейте водата....
28 Април
2