Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурна
18 Дек.
41
., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
История на забранените изобретенияИстория на забранените изобретения
02 Окт.
3
В легендите за забранени изобретения се открива и тази за изобретението на католическия отец Марсело Ернети....
Смокини на грилСмокини на грил
08 Август
Загрейте грила на най-високата степен за 10 минути. Намажете с масло малък огнеупорен съд. Измийте и подсушете смокините, след това махнете дръжките им и ги разполовете....
Мелба горски плодМелба горски плод
03 Август
Накрая украсете със стрък свежа мента и поднесете мелба горски плод! Да ви е сладко!...
Сладко от смокини на фурнаСладко от смокини на фурна
02 Септ.
1
Сладкото от смокини на фурна е готово....
Сладко със смокини на фурнаСладко със смокини на фурна
31 Август
1
Сложете съда със смокините да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 90 минути. По време на печенето не бъркайте сладкото и печете, докато сиропът се сгъсти....
Сладко със смокини на фурнаСладко със смокини на фурна
31 Август
1
Сложете съда със смокините да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 90 минути. По време на печенето не бъркайте сладкото и печете, докато сиропът се сгъсти....
Тиквата – тайните на вкусния есенен плодТиквата – тайните на вкусния есенен плод
30 Септ.
В края на август започва да зрее един от най популярните и полезни зеленчуци – тиквата. Тиквата се консумира още от древни времена. Открита е на територията на днешно Мексико преди около 5000 години. Пренесена е в Европа...
Ледено Фрапе Горски плодЛедено Фрапе Горски плод
03 Август
Поставете в блендер горските плодове, леда, захарта, киселото и прясното мляко и пуснете да се смели всичко на максимална мощност за около 25 секунди....
Сурова торта Горски плодСурова торта Горски плод
05 Окт.
3
В тава наредете на дъното половината бишкоти, залейте ги с карамеления сос....
Сироп от листа на смокиняСироп от листа на смокиня
01 Септ.
Отново се слага на огъня да се вари още 20-30 минути на тих огън с 1 кг кристална захар. Добавя се и едно пакетче ванилена захар или 2 прахчета ванилия. Накрая се добавя и 1 пакетче лимонтозу....
Отвара от листа на смокиняОтвара от листа на смокиня
03 Април
Билковата отвара от листа на смокиня влияе на триглицеридите, както и на нивото на холестерола, което е благоприятно за състоянието на диабетиците....
Трагичната история с тайната дъщеря на Пабло НерудаТрагичната история с тайната дъщеря на Пабло Неруда
10 Април
Чилийският поет Пабло Неруда е известен предимно с брилянтните си стихове, но отношението към неговото единствено дете е далеч от хуманността и справедливостта, към която призовава човечеството. Единствената дъщеря на...
Пилешки дробчета с плод от хвойнаПилешки дробчета с плод от хвойна
06 Март
Пилешките дробчета се измиват, изрязват се сухожилията и се режат на парченца. В зехтинът се запържват пилешките дробчета, прибавят се лукът, чесънът, мащерката и черен пипер. Държи се на огъня около 4 мин....
За лечебните свойства на смокинятаЗа лечебните свойства на смокинята
20 Септ.
В България смокинята се среща предимно в Южна България и по Черноморието. Листата на смокинята са едри, тъмнозелени с груба повърхност....
Копринени ябълкови палачинки с цели парченца плодКопринени ябълкови палачинки с цели парченца плод
16 Септ.
Добавете прясното мляко, водата, олиото и накрая брашното, като продължавате да разбивате на бавна скорост до получаване на хомогенна смес. Може да ви се стори рядка, но на този етап не добавяйте повече брашно....
Смокинова панна котаСмокинова панна кота
01 Септ.
1
Желатинът се залива с 60 мл студена вода и се оставя да набъбне. Прясното мляко се смесва със сметаната и се загряват до завиране. Към тях се добавя смокиновият сироп и желатина. Сместа се разбърква хубаво и се прецежда...
Италианска смокинова тортаИталианска смокинова торта
16 Септ.
Преди да се сервира тортата, всяка смокиня се разрязва на четвъртинки и с тези четвъртинки се украсява повърхността на тортата. Отгоре се полива с малиновия сос и се сервира веднага....
Монк (Плод)Монк (Плод)
19 Дек.
История на монк Думата монк (monk) от английски означава монах....
Драконов ПлодДраконов Плод
19 Февр.
5
Драконовият плод /Hylocereus/, известен още като питая и питахая представлява екзотичен кактусов плод, който се характеризира с отлични здравословни качества. Драконовият плод всъщност е плодът на растение от семейство Кактусови...
Смокините помагат на сърцетоСмокините помагат на сърцето
15 Август
1
Екзотичната за повечето европейци смокиня преди няколко века е била успешен заместител на захарта....
Пъпешът - любимият плод на лятотоПъпешът - любимият плод на лятото
28 Юли
Пъпешът е един от любимите летни плодове, който е отличен източник на витамини от група В и С, на калий, магнезий, желязо, калций, селен и германий. Последният е изключително рядък и ценен микроелемент, за който се смята...
Чийзкейк със смокини за спортистиЧийзкейк със смокини за спортисти
24 Септ.
Смокините се накисват за една вечер. Изсипете водата и измийте. Смелете с овесените ядки и с кокосовото олио. Във форма за торта притиснете добре, така че да полепне хубаво и изравнено....
Смокинова вода при упорит запекСмокинова вода при упорит запек
11 Юли
На следващата сутрин изпийте течността, а смокините изяжте. Изпълнявайте рецептата в продължение на месец. По същия начин може да се използват и сини сливи....
Чудният плод помелоЧудният плод помело
21 Януари
3
Знаете ли колко полезно за вашето здраве може да бъде помелото! Удивително полезно! Помелото е тропически плодове от вида Цитруси. Теглото на големите екземпляри от плода може да достигне до 10 кг! Помелото може да...