Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Всички растителни масла, подходящи за готвене и консумацияСтотици растителни видове образуват маслодайни семена, но само някои от тях се използват за получаване на растителни масла, които са приложими в хранителната промишленост и са годни за консумация в домакинствата....
01 Май
Десетте най-полезни растителни маслаЗехтинът се усвоява най-добре в сравнение с всички останали растителни масла. В него има най-много от ценната олеинова киселина....
21 Май
Безопасно ли е самолечениетоНемарливото отношението към някакво наше неразположение може да се превърне в сериозен проблем. Ако страдате от симптоми, които напомнят на грип, не може да рискувате и да се лекувате сами – много по-опасни от грипа вирусни...
11 Април
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
Регенериращи базови растителни масла за лицеРазграничавайте базовите растителни масла или "основни" от етеричните масла, които имат повишена наситеност на компонентите и поради това не могат да се използват в чиста форма....
06 Септ.
Пет растителни масла, които кожата ви обича!Но кои са онези растителни масла, които по състав се доближават най-много до човешката кожа и съответно се възприемат най-добре от нея? Ето ги и тях:
page1....
08 Ноем.
Хидрогенирано и рафинирано растително маслоПонятието за готвене "с растително масло" най-често се отнася за смес от различно олио, което обикновено се прави от палмов екстракт, царевица, соя или слънчогледови семки....
25 Ноем.
Салата, богата на витамини и растителни протеиниВсички продукти се нарязват и се объркват.
Най-отгоре за декорация нарежете соевото сирене на кубчета и поставете няколко маслинки.
Прави се дресингът от горчица, балсамов оцет, зехтин и сол и с него се овкусява салатката...
05 Февр.
Безопасно ли е да смучете химикалкаУстата е един от, образно казано, сборните пунктове на микробите. При нервност много хора лапат химикалка или молив, без да им хрумне, че по този начин вкарват огромно количество микроби в устата си.
Съществуват шестстотин...
15 Ноем.
Безопасно ли е вегетарианството през бременносттаВегетарианството е безопасно през периода на бременността, казват специалистите, като е от значение какви продукти се консумират....
27 Дек.
Безопасна ли е хиалуроновата киселина?Поради тази причина вашият лекар ще ви направи индивидуални изследвания, за да прецени дали използването на продукта е безопасно....
11 Дек.
Безопасна ли е лазерната епилация?Иновативните лазери за епилация са усъвършенствани и са доказано безопасни. Повечето хора, които са се подлагали на тези процедури за разкрасяване, твърдят, че не са получили никакви странични ефекти....
04 Дек.
Безопасни ли са изкуствените подсладители?И точно тук изниква въпросът колко безопасни са те?...
29 Март
Безопасна ли е суровата риба?За да разберем дали сушито е безопасно, трябва да сме наясно дали консумацията на сурова риба в своята същност крие някакви рискове....
19 Ноем.
Безопасна ли е студената пот?На всекиго от нас му се е случвало да му избие студена пот. В повечето случаи това състояние може да се опише като внезапно усещане на студ, при което цялото тяло рязко се облива в студена пот, без значение е каква е околната...
04 Ноем.
Безопасни ли са билковите препарати?Последни проучвания в областта обаче поставят тяхната безопасност на изпитание.
Наскоро публикувано изследване твърди, че някои билкови лекарства са замърсени с токсини, и то в нива вредни за човешкото здраве....
03 Ноем.
Грешки при готвенето с маслоВ следващите редове ще прочетете как да избегнете най-често срещаните грешки при готвенето с масло.
Използване на масло с грешна температура
Маслото е твърдо при стайна температура и се втечнява при загряване....
06 Март
С растително масло топим коремните мазниниВ изследване, ръководено от именития експерт, учени са изследвали влиянието на пет различни растителни масла върху човешкия организъм....
11 Ноем.
Безопасна ли е генно-модифицираната сьомга?Чували сме за генно-модифицираните храни, но какво и колко всъщност знаем за тях наистина. Ще вземем за пример сьомгата.
За да достигне по-бързо килограмите, подходящи за да бъде изложена на рибния пазар, учените променят...
12 Окт.
Безопасно ли е да се консумират покълнали картофи?Безопасно ли е да се яде?
Добрата новина е, че картофите са безопасни за ядене, дори и след като са покълнали, стига да са все още твърди на допир и да не изглеждат прекалено набръчкани....
17 Юли
1
Безопасни ли са билковите продукти на пазара?Уверете се, че продуктът е безопасен и ефективен, преди да го приемете....
18 Юли
Безопасен ли е мухълът по хляба?Дали обаче наистина мухълът е безопасен за директна консумация? Отговорът е категорично НЕ, или поне не в хляба....
10 Август
Пази ли диетата на растителна основа от диабет?Възможно е полезните съединения като антиоксиданти и полезни растителни масла да помогнат за насърчаване на чувствителността към инсулин или за намаляване на възпалението....
04 Окт.