Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Какво представлява боршът и как да го приготвимВ Русия например боршът се приготвя с цвекло, зеле, картофи, сметана и месо.
В Румъния пък борш наричат всички кисели супи, за чието използване се приготвят ферментирали пшенични трици....
26 Окт.
ПетмезПриготвя се варна вода, като варта се смесва с водата, леко се разбърква, оставя се за 3 часа да се утаи и внимателно се прецежда, за да бъде напълно бистра.
В тази вода се накисва тиквата. Оставя се за 4 часа....
20 Януари
Какво е мацерат и как да си го приготвим?Какво е мацериране и какво представлява мацератът?...
08 Окт.
Какво е фуфу и как да го приготвитеТе се научават как да го приготвят от малки и му се наслаждават еднакво, както и техните мъже....
20 Окт.
Шоколадово фондю - как да го приготвим?Фондюто е традиционно и много вкусно швейцарско ястие, познато от далечната 725 г. преди новата ера. Първата информация за направата му разбира с остава мистерия и до ден днешен.
Това е идеално ястие за прекарване на...
10 Февр.
Какво е пестил от сливи и как да го приготвимПестилът представлява консерва, приготвена по начина, по който са го правили нашите баби и прабаби. На практика ястието е сгъстена и изсушена плодова каша, към която не се добавя захар или други подсладители.
Този...
19 Окт.
За какво е полезен карфиолът и как да го приготвимВижте какви са ползите за организма от хапването на карфиол.
Този продукт е изключително полезен за хората, които искат да влязат в по-добра форма и да се разделят с излишните килограми....
02 Окт.
Масло от невен – за какво помага и как да го приготвим?За какво се използва масло от невен?
- Маслото от невен е отлично средство за възпалена кожа, пъпки, подходящо е за употреба след бръснене, успокоява раздразнената кожа....
04 Юни
Масло от копър – какво представлява и как да си го приготвим?Трябва да обърнете внимание, че не става дума за дестилирано етерично масло от копър, а за маслен извлек, който се приготвя от семената на копъра....
30 Май
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеСлагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
25 Февр.
Какво да приготвим с Бурата?Можете да приготвите всякакъв тип пица, като в последните минутки от запичането прибавете сиренето върху пицата. Сиренето ще придаде кремообразна текстура и неповторим вкус на ястието....
26 Ноем.
1
Какво да приготвим с печуркиОт печурки се приготвя вкусна солена торта, която ще изненада приятно любителите на добрата кухня....
21 Януари
Какво да приготвим с ябълкиЕто и какво ви е необходимо:
Плодова салата с ябълки и мляко
Необходими продукти: 2 ябълки, 3 с.л сладко от вишни, цедено мляко, 4 целувки, мандарина, стафиди
Начин на приготвяне: Нарежете мандарината...
09 Септ.
Какво да приготвим с кресонКултивираният кресон (Lepidium sativum), наричан също поточарка, е бързо растящо градинско растение, отличаващо се с остър и пикантен вкус. В английски преводи може да бъде срещнат и като „люта трева”, „пиперът на бедните...
05 Септ.
Петмез от черешиВарете на умерен огън, за да се посгъсти, махнете пяната, сипете петмеза в бурканчета и ги затворете плътно....
23 Май
1
Крем с петмезВ дълбок съд слагаме водата, петмеза/ маджуна и нишестето, бъркаме докато се сгъсти.
Като се сгъсти кремът смъкваме от огъня, леко изстуден наливаме в стъклени чаши, декорираме с описаните продукти....
12 Април
Сладкиш с петмезСладкишът, след като се изпече, го оставяме да изстине и го заливаме с топъл сироп, приготвен от останалия петмез и водата. Сиропът трябва да поври 2-3 минути....
07 Август
Петмез от фурмиПрез цедката насипваме в бурканче и петмезът е готов.
От останалата гъста маса може да се получи мармалад.
Подсладете деня си с този вкусен петмез от фурми....
19 Февр.
Петмез от ябълкиПетмез може да се приготви от всякакви плодове. Моята баба правеше навремето петмез от дюли, от грозде, от ябълки. Това е рецептата, както я знам от нея....
02 Февр.
Бисквити с петмезОстаналият белтък използваме, за да намажем бисквитите.
По желание поръсваме с кристална захар или натрошени орехи.
Печем в умерена фурна до готовност....
12 Септ.
Чай от шафран - как да го приготвим и за какво е полезенПриготвя се лесно и съставките му са изключително достъпни. Здравословните ползи от шафрановия чай се дължат на богатия състав на основната съставка - шафранът....
22 Февр.