Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Какво представлява боршът и как да го приготвимКакво представлява боршът и как да го приготвим
26 Окт.
В Русия например боршът се приготвя с цвекло, зеле, картофи, сметана и месо. В Румъния пък борш наричат всички кисели супи, за чието използване се приготвят ферментирали пшенични трици....
ПетмезПетмез
20 Януари
Приготвя се варна вода, като варта се смесва с водата, леко се разбърква, оставя се за 3 часа да се утаи и внимателно се прецежда, за да бъде напълно бистра. В тази вода се накисва тиквата. Оставя се за 4 часа....
Какво е мацерат и как да си го приготвим?Какво е мацерат и как да си го приготвим?
08 Окт.
Какво е мацериране и какво представлява мацератът?...
Какво е фуфу и как да го приготвитеКакво е фуфу и как да го приготвите
20 Окт.
Те се научават как да го приготвят от малки и му се наслаждават еднакво, както и техните мъже....
Шоколадово фондю - как да го приготвим?Шоколадово фондю - как да го приготвим?
10 Февр.
Фондюто е традиционно и много вкусно швейцарско ястие, познато от далечната 725 г. преди новата ера. Първата информация за направата му разбира с остава мистерия и до ден днешен. Това е идеално ястие за прекарване на...
Какво е пестил от сливи и как да го приготвимКакво е пестил от сливи и как да го приготвим
19 Окт.
Пестилът представлява консерва, приготвена по начина, по който са го правили нашите баби и прабаби. На практика ястието е сгъстена и изсушена плодова каша, към която не се добавя захар или други подсладители. Този...
За какво е полезен карфиолът и как да го приготвимЗа какво е полезен карфиолът и как да го приготвим
02 Окт.
Вижте какви са ползите за организма от хапването на карфиол. Този продукт е изключително полезен за хората, които искат да влязат в по-добра форма и да се разделят с излишните килограми....
Масло от невен – за какво помага и как да го приготвим?Масло от невен – за какво помага и как да го приготвим?
04 Юни
За какво се използва масло от невен? - Маслото от невен е отлично средство за възпалена кожа, пъпки, подходящо е за употреба след бръснене, успокоява раздразнената кожа....
Масло от копър – какво представлява и как да си го приготвим?Масло от копър – какво представлява и как да си го приготвим?
30 Май
Трябва да обърнете внимание, че не става дума за дестилирано етерично масло от копър, а за маслен извлек, който се приготвя от семената на копъра....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Какво да приготвим с Бурата?Какво да приготвим с Бурата?
26 Ноем.
1
Можете да приготвите всякакъв тип пица, като в последните минутки от запичането прибавете сиренето върху пицата. Сиренето ще придаде кремообразна текстура и неповторим вкус на ястието....
Какво да приготвим с печуркиКакво да приготвим с печурки
21 Януари
От печурки се приготвя вкусна солена торта, която ще изненада приятно любителите на добрата кухня....
Какво да приготвим от сливиКакво да приготвим от сливи
06 Септ.
Можете да приготвите сос за печено месо и зеленчуци....
Какво да приготвим с ябълкиКакво да приготвим с ябълки
09 Септ.
Ето и какво ви е необходимо: Плодова салата с ябълки и мляко Необходими продукти: 2 ябълки, 3 с.л сладко от вишни, цедено мляко, 4 целувки, мандарина, стафиди Начин на приготвяне: Нарежете мандарината...
Какво да приготвим с кресонКакво да приготвим с кресон
05 Септ.
Култивираният кресон (Lepidium sativum), наричан също поточарка, е бързо растящо градинско растение, отличаващо се с остър и пикантен вкус. В английски преводи може да бъде срещнат и като „люта трева”, „пиперът на бедните...
Петмез от черешиПетмез от череши
23 Май
1
Варете на умерен огън, за да се посгъсти, махнете пяната, сипете петмеза в бурканчета и ги затворете плътно....
Крем с петмезКрем с петмез
12 Април
В дълбок съд слагаме водата, петмеза/ маджуна и нишестето, бъркаме докато се сгъсти. Като се сгъсти кремът смъкваме от огъня, леко изстуден наливаме в стъклени чаши, декорираме с описаните продукти....
Сладкиш с петмезСладкиш с петмез
07 Август
Сладкишът, след като се изпече, го оставяме да изстине и го заливаме с топъл сироп, приготвен от останалия петмез и водата. Сиропът трябва да поври 2-3 минути....
Петмез от фурмиПетмез от фурми
19 Февр.
През цедката насипваме в бурканче и петмезът е готов. От останалата гъста маса може да се получи мармалад. Подсладете деня си с този вкусен петмез от фурми....
Петмез от смокиниПетмез от смокини
21 Януари
Охладете петмеза преди да го сервирате....
Петмез от ябълкиПетмез от ябълки
02 Февр.
Петмез може да се приготви от всякакви плодове. Моята баба правеше навремето петмез от дюли, от грозде, от ябълки. Това е рецептата, както я знам от нея....
Бисквити с петмезБисквити с петмез
12 Септ.
Останалият белтък използваме, за да намажем бисквитите. По желание поръсваме с кристална захар или натрошени орехи. Печем в умерена фурна до готовност....
Кейк с петмезКейк с петмез
18 Септ.
Оставяме го да се охлади и го поръсваме с пудра захар. Поднасяме с кафе....
Чай от шафран - как да го приготвим и за какво е полезенЧай от шафран - как да го приготвим и за какво е полезен
22 Февр.
Приготвя се лесно и съставките му са изключително достъпни. Здравословните ползи от шафрановия чай се дължат на богатия състав на основната съставка - шафранът....