Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крем карамелът е любимият десерт на българитеКарамелът се изсипва в предварително приготвените съдове за крем карамел. Отгоре се разпределя яйчено-млечната смес....
12 Дек.
Крем карамелът - от Франция до БългарияЗа да се извади десертът от тавата, се използва тънък нож. С него се освобождават ръбчетата. Накрая тавата се обръща в съда, в който ще се сервира....
27 Август
Тайните на вкусния крем карамелИстинското удоволствие в кухнята се крие в направата на десертите, защото в тяхната основа е перфекционизмът. Най-важната тънкост на всеки десерт е точността....
15 Януари
Крем карамелът и доматите удариха рекордни цениКрем карамелът е десертът, който е отчел най-висок скок в родните ресторантите, като с цената си от 4 лева за порция вече се е изравнил с Крем брюле, мелби и шоколадовите торти с ядки....
06 Август
Свински ребра на скара КласикаПоловин-един час преди печенето се изваждат от хладилника да постоят на стайна температура....
14 Септ.
Три начина да направим крем карамелКрем-карамелът е един от най-разпространените десерти в нашата кухня. Независимо по какъв начин е приготвен, той е сред любимите десерти на цялото семейство....
21 Март
Защо се пресича крем карамелът?Крем карамелът е един от най-известните и обичани десерти не само в България, но и в целия свят....
01 Окт.
Диетичен крем карамел? Да, и още как!Диетичен крем карамел
Необходими продукти: 4 яйца, 200 г диетична захар, 500 мл обезмаслено мляко, 1 ванилия
Начин на приготвяне: В една форма за крем карамел се слагат по 2 л. захар и капка ванилия....
14 Юли
Уникален крем карамел по класическата рецепта на Реймънд БланкКрем карамел по рецепта на Реймънд Бланк
За карамела:
вода – 2 с.л....
20 Юни
Фокача КласикаИзмесването на тестото става чрез разтягане на тестото, връщане обратно и отново разтягане. Когато се оформи на малка топка, отгоре се излива и другата част от зехтина и се измесва до пълното му усвояване....
16 Септ.
1
Тирамису КласикаПродължаваме с втори ред бишкоти и пак крем.
Завършваме тирамисуто Класика, като поръсим отгоре с какаото....
30 Септ.
Мусака КласикаИзсипваме в тава и печем на 200 градуса с вентилатор или 220 без до извиране на водата (около 40-50 мин)....
15 Април
7
Амарети класикаРазбийте белтъците на сняг и прибавете останалата захар заедно с бадемовата смес. Разбъркайте.
Шприцовайте кръгчета върху застлана с намаслена хартия за печене тава и оставете така да преседи около 2 часа....
30 Март
Сладки КласикаОставете предварително маслото на стайна температура да омекне. След това хубаво го разбийте на гладък крем с със захарта....
30 Май
Шопска салата КласикаНа дъното на чинията се слага първо обелената и нарязана на кубчета краставица, след това доматите, чушките, също нарязани на кубчета, и отгоре се рендосва сиренето....
24 Ноем.
1
Слепени меденки КласикаРазделяме го на 2 части, като всяка една част я оформяме на дълги фитили.
Тези фитили нарязваме на парчета, които оформяме на медени топчета.
Всяко едно топче сплескваме и подреждаме в тавичка....
03 Март
1
Пълнени чушки КласикаПрибавете към зеленчуците каймата, която сте омесили с малко вода, задушете до получаване на трохи. Прибавете към тях измития и почистен ориз, долейте малко вода и задушавайте до полуготовност и изпаряване на водата....
19 Март
Мраморен кекс КласикаОставяме 1-2 часа, за да се стегне глазурата, нарязваме на парчета и сервираме мраморен кекс Класика с ароматно кафе или чай....
21 Юни
Лазаня Болонезе КласикаПечете класическата лазаня в предварително загрята на 180 °C фурна за 30-40 минути.
След като извадите от фурната, я оставете да престои 15 минути, преди да нарежете и сервирате лазаня Болонезе класика....
10 Юли
Шоколадова торта КласикаРазбийте всички продукти за блата, сипете сместа в намаслена и набрашнена форма за торта и печете на 180 градуса за 25-30 минути.
Охладете блата и го разрежете на две хоризонтални части....
23 Януари
Руло Стефани КласикаПосле махнете фолиото и допечете още 15 мин. на 180 градуса.
Добър апетит с любимото Руло Стефани Класика!...
02 Дек.