Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крем карамелът е любимият десерт на българитеКрем карамелът е любимият десерт на българите
12 Дек.
Карамелът се изсипва в предварително приготвените съдове за крем карамел. Отгоре се разпределя яйчено-млечната смес....
Крем карамелът - от Франция до БългарияКрем карамелът - от Франция до България
27 Август
За да се извади десертът от тавата, се използва тънък нож. С него се освобождават ръбчетата. Накрая тавата се обръща в съда, в който ще се сервира....
Тайните на вкусния крем карамелТайните на вкусния крем карамел
15 Януари
Истинското удоволствие в кухнята се крие в направата на десертите, защото в тяхната основа е перфекционизмът. Най-важната тънкост на всеки десерт е точността....
Крем карамелът и доматите удариха рекордни цениКрем карамелът и доматите удариха рекордни цени
06 Август
Крем карамелът е десертът, който е отчел най-висок скок в родните ресторантите, като с цената си от 4 лева за порция вече се е изравнил с Крем брюле, мелби и шоколадовите торти с ядки....
Свински ребра на скара КласикаСвински ребра на скара Класика
14 Септ.
Половин-един час преди печенето се изваждат от хладилника да постоят на стайна температура....
Три начина да направим крем карамелТри начина да направим крем карамел
21 Март
Крем-карамелът е един от най-разпространените десерти в нашата кухня. Независимо по какъв начин е приготвен, той е сред любимите десерти на цялото семейство....
Защо се пресича крем карамелът?Защо се пресича крем карамелът?
01 Окт.
Крем карамелът е един от най-известните и обичани десерти не само в България, но и в целия свят....
Диетичен крем карамел? Да, и още как!Диетичен крем карамел? Да, и още как!
14 Юли
Диетичен крем карамел Необходими продукти: 4 яйца, 200 г диетична захар, 500 мл обезмаслено мляко, 1 ванилия Начин на приготвяне: В една форма за крем карамел се слагат по 2 л. захар и капка ванилия....
Уникален крем карамел по класическата рецепта на Реймънд БланкУникален крем карамел по класическата рецепта на Реймънд Бланк
20 Юни
Крем карамел по рецепта на Реймънд Бланк За карамела: вода – 2 с.л....
Фокача КласикаФокача Класика
16 Септ.
1
Измесването на тестото става чрез разтягане на тестото, връщане обратно и отново разтягане. Когато се оформи на малка топка, отгоре се излива и другата част от зехтина и се измесва до пълното му усвояване....
Тирамису КласикаТирамису Класика
30 Септ.
Продължаваме с втори ред бишкоти и пак крем. Завършваме тирамисуто Класика, като поръсим отгоре с какаото....
Мусака КласикаМусака Класика
15 Април
7
Изсипваме в тава и печем на 200 градуса с вентилатор или 220 без до извиране на водата (около 40-50 мин)....
Пастицио КласикаПастицио Класика
11 Март
Наръсваме с настърганото сирене и печем Пастицио Класика до златисто....
Пита КласикаПита Класика
05 Януари
Покрива се, за да се задуши пита Класика....
Амарети класикаАмарети класика
30 Март
Разбийте белтъците на сняг и прибавете останалата захар заедно с бадемовата смес. Разбъркайте. Шприцовайте кръгчета върху застлана с намаслена хартия за печене тава и оставете така да преседи около 2 часа....
Сладки КласикаСладки Класика
30 Май
Оставете предварително маслото на стайна температура да омекне. След това хубаво го разбийте на гладък крем с със захарта....
Шопска салата КласикаШопска салата Класика
24 Ноем.
1
На дъното на чинията се слага първо обелената и нарязана на кубчета краставица, след това доматите, чушките, също нарязани на кубчета, и отгоре се рендосва сиренето....
Слепени меденки КласикаСлепени меденки Класика
03 Март
1
Разделяме го на 2 части, като всяка една част я оформяме на дълги фитили. Тези фитили нарязваме на парчета, които оформяме на медени топчета. Всяко едно топче сплескваме и подреждаме в тавичка....
Пълнени чушки КласикаПълнени чушки Класика
19 Март
Прибавете към зеленчуците каймата, която сте омесили с малко вода, задушете до получаване на трохи. Прибавете към тях измития и почистен ориз, долейте малко вода и задушавайте до полуготовност и изпаряване на водата....
Руска салата КласикаРуска салата Класика
01 Януари
1
Поднесете руска салата Класика на новогодишната трапеза....
Мраморен кекс КласикаМраморен кекс Класика
21 Юни
Оставяме 1-2 часа, за да се стегне глазурата, нарязваме на парчета и сервираме мраморен кекс Класика с ароматно кафе или чай....
Пиле паприкаш КласикаПиле паприкаш Класика
26 Август
Пилето паприкаш Класика е много вкусно....
Лазаня Болонезе КласикаЛазаня Болонезе Класика
10 Юли
Печете класическата лазаня в предварително загрята на 180 °C фурна за 30-40 минути. След като извадите от фурната, я оставете да престои 15 минути, преди да нарежете и сервирате лазаня Болонезе класика....
Шоколадова торта КласикаШоколадова торта Класика
23 Януари
Разбийте всички продукти за блата, сипете сместа в намаслена и набрашнена форма за торта и печете на 180 градуса за 25-30 минути. Охладете блата и го разрежете на две хоризонтални части....
Руло Стефани КласикаРуло Стефани Класика
02 Дек.
После махнете фолиото и допечете още 15 мин. на 180 градуса. Добър апетит с любимото Руло Стефани Класика!...