Особености на японската кухня
Особености на японската кухня
Японската кухня, която се приема за част от азиатската, се отличава значително от нея с някои свои характеристики. За разлика от много други ...
Джинджифилът в японската кухня
Джинджифилът в японската кухня
съставки като уасабито например, без които японската кухня не би била това, което е. Типичен пример за това е коренът от джинджифил, който ...
Продукти от японската кухня
Продукти от японската кухня
Приготвянето на ястията от японската кухня е невъзможно без оригиналните японски продукти. Един от тях е коренът от лотос, известен и като ...
Какво знаете за японската кухня?
Какво знаете за японската кухня?
Японците са най-големите потребители в света на риба и на морски продукти, както и техният най-голям вносител. В същото време морските деликатеси се ...
Чужди влияния в японската кухня
Чужди влияния в японската кухня
единствената храна, която се приготвя в Япония. Макар за истинска японска кухня да може да се говори едва след 18 в., много ястия, които са ...
Основни рецепти от японската кухня
Основни рецепти от японската кухня
Най-популярният японски бульон е даши – той е основа на много японски супи и сосове. Можете да го съхранявате в хладилник до три дни. Натъркайте едно парче ...
Най-популярните специалитети от японската кухня
Най-популярните специалитети от японската кухня
13 Окт.
Японската кухня се отличава от всяка друга в света, в нея няма влияния на други национални кухни. Специалитетите от японската ...
Техники за готвене в Японската кухня
Техники за готвене в Японската кухня
пестеливо за ароматизиране на храната. Уасаби е японска версия на хряна, върви много добре със суши и сашими. Пресният корен от джинджифил играе ...
Празниците и храната в японската кухня
Празниците и храната в японската кухня
за тясната връзка между японската кухня и японските празници. Ето най-важните 3 събития според японския календар и какво хората ...
Начини на сервиране в японската кухня
Начини на сервиране в японската кухня
Ако говорим за изтънченост в кухнята, за изискани маниери и за естетика при сервирането, сигурно бихте решили, че става въпрос за френската ...
Рибите и морските деликатеси в японската кухня
Рибите и морските деликатеси в японската кухня
многобройни сергии на японските пазари можете да срещнете да се продават риби като риба тон, рак, щука, сьомга, скумрия, червеноперка, ивичест тунец ...
Мирин - тайната подправка на японската кухня
Мирин - тайната подправка на японската кухня
Мирин е японска подправка, която съдържа около 14% алкохол. За да се направи мирин, задушен мочи-гом (олющен ориз), кум годжи (култивиран ориз) и ...
Традиционни подправки и водорасли в японската кухня
Традиционни подправки и водорасли в японската кухня
убие вкусът от това, което сте консумирали, за да можете да се насладите на пълното усещане от това, което следва./page page4. Водорасли В ...
Основни продукти, използвани в японската кухня
Основни продукти, използвани в японската кухня
Така, както царевицата, бобът и лютите чушки се свързват с мексиканската кухня, а използването на голям брой различни подправки е характерно за ...
Ролята на Соята в японската кухня
Ролята на Соята в японската кухня
се приготвя от равни части соеви и пшенични зърна. Няма как суши да бъде сервирано, без към него да бъде поднесен и соев сос или соев сос, смесен с уасаби. ...