Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко причини да консумираме месоНяколко причини да консумираме месо
31 Януари
3
В ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни. Макар да е доказано, че вегетарианците...
Няколко причини да хапваме червено зелеНяколко причини да хапваме червено зеле
24 Август
2
Ползите от зелето са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички, но ето някои любопитни факти: Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото...
Защо да хапваме месо често?Защо да хапваме месо често?
26 Дек.
С годините се появяват все повече привърженици на вегетарианството и веганството. Хората започват да отричат животинското месо и да го изключват от менюто си. Всеки има право на избор с какво да се храни, но е важно да се...
Ориз с кисело зеле и няколко вида месоОриз с кисело зеле и няколко вида месо
03 Ноем.
По желание може да добавите към всяка порция по малко заквасена сметана. Оризът с кисело зеле и няколко вида месо е готов....
Няколко причини да ядете лютоНяколко причини да ядете люто
12 Август
2
Причина лютото да е толкова полезно за сърдечната система се крие в неговите способности да премахва образованията на кръвни съсиреци....
Няколко причини да ядете лападНяколко причини да ядете лапад
08 Юни
Причини да ядете по-често лапад Ето няколко добри причини защо трябва да включите лапада в менюто си: - Оказва благоприятно действие при диабет; - Има детоксикиращ ефект за тялото и организма; - Подобрява храносмилането...
Няколко причини да ядем черешиНяколко причини да ядем череши
06 Юни
Ето няколко съществени причини да ядем череши: 1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане; 2....
Причини да хапвате по ябълка всеки денПричини да хапвате по ябълка всеки ден
03 Дек.
И ако все още не сте убедени, че изяждането на една ябълка ежедневно ще ви помогне, ето няколко причини, които ще ви накарат да повярвате в това: - Различни проучвания потвърждават, че този вид плод влияе много добре...
Няколко причини да използвате подправката девесилНяколко причини да използвате подправката девесил
11 Май
Девесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил. Любопитен факт е, че през Средновековието пътуващите търговци са го използвали...
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
29 Март
Ако имате високи нива на кръвната захар, можете сутрин и вечер да хапвате на гладно печен лук. Той влияе понижаващо и регулиращо....
Няколко невероятни причини да похапваме ревенНяколко невероятни причини да похапваме ревен
12 Окт.
Ревенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
Няколко причини да похапваш червен оризНяколко причини да похапваш червен ориз
29 Юли
Червеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
Няколко причини да консумирате пресен чесънНяколко причини да консумирате пресен чесън
18 Юни
Хапвайте пресен чесън за здраво сърце! Пресният чесън подпомага доброто храносмилане....
Няколко причини да използвате дървен гребенНяколко причини да използвате дървен гребен
03 Септ.
Всяка жена мечтае за красива и здрава коса, която изглежда прекрасно и привлича погледите. Това е причината на пазара да има широка гама козметика за коса. Освен с правилната козметика, хранителният режим също е много...
Няколко причини да тренирате на откритоНяколко причини да тренирате на открито
28 Март
Може би най-добрата причина да го направите е, че сте сред природа и чист въздух. Ориентирайте се към някой парк, алея или друга спокойна местност....
Няколко причини да носите памучни чорапиНяколко причини да носите памучни чорапи
15 Април
Сред причините да носите памучни чорапи, на първо място, трябва да се спомене хигиената. Памучните дрехи, в това число и чорапите, могат да се перат на по-висока температура в сравнение със синтетичните и вълнените....
4 основни причини да хапвате кокосово масло редовно4 основни причини да хапвате кокосово масло редовно
03 Юни
Именно поради тази причина то има отлични антибактериални и антивирусни свойства, тоест засилва имунните сили на тялото....
Гратин с няколко сиренаГратин с няколко сирена
30 Март
Тази течност трябва почти да покрива картофите и ако е нужно добавете още 1 яйце с прясно мляко. Сложете капака и пъхнете ястието да се пече за около 50 минути на около 200 градуса....
Пет причини, заради които да хапвате редовно червена боровинкаПет причини, заради които да хапвате редовно червена боровинка
10 Януари
Боровинката почти няма калории и може да се причисли към здравословните храни. Както вече споменах, те са полезни срещу определени заболявания....
Няколко причини да консумирате яйца всеки денНяколко причини да консумирате яйца всеки ден
21 Ноем.
Смята се, че яйцата са идеални за първо хапване през деня. Те ни засищат за много часове напред и ни дават енергия да се преборим с обичайните си ангажименти....
Няколко причини да намалите времето пред телевизораНяколко причини да намалите времето пред телевизора
14 Окт.
Даваме ви няколко причини да намалите времето, прекарано пред телевизора. Взетите мерки със сигурност ще подобрят здравословното ви състояние....
Няколко причини да пием чай от шипкиНяколко причини да пием чай от шипки
23 Юли
Няколко чаши чай на ден успокояват симптомите на тревожност, нервност, депресия и други психични проблеми....
Няколко причини ноктите ви да се чупятНяколко причини ноктите ви да се чупят
10 Януари
Ето няколко причини ноктите ви да се чупят. Не ядете достатъчно желязо Конусовидни нокти могат да бъдат причинена от ниски нива на желязо или анемия....
Пиле с няколко вида гъбиПиле с няколко вида гъби
27 Февр.
Оставяме да къкри до готовност, добавяме магданоза и сваляме от котлона. Може да сервираме с бял варен ориз....
Пълнени гъби с няколко сиренаПълнени гъби с няколко сирена
06 Април
1
Гъбите се измиват и им се махат пънчетата. Пънчетата се режат на много ситно и се запържват в олио. Когато са готови, се изваждат в купа и разбъркват с кремата сирене, пармезана и ситно нарязан чедър. С тази смес...