Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко причини да консумираме месоВ ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни.
Макар да е доказано, че вегетарианците...
31 Януари
3
Няколко причини да хапваме червено зелеПолзите от зелето са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички, но ето някои любопитни факти:
Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото...
24 Август
2
Защо да хапваме месо често?С годините се появяват все повече привърженици на вегетарианството и веганството. Хората започват да отричат животинското месо и да го изключват от менюто си. Всеки има право на избор с какво да се храни, но е важно да се...
26 Дек.
Ориз с кисело зеле и няколко вида месоПо желание може да добавите към всяка порция по малко заквасена сметана.
Оризът с кисело зеле и няколко вида месо е готов....
03 Ноем.
Няколко причини да ядете лютоПричина лютото да е толкова полезно за сърдечната система се крие в неговите способности да премахва образованията на кръвни съсиреци....
12 Август
2
Няколко причини да ядете лападПричини да ядете по-често лапад
Ето няколко добри причини защо трябва да включите лапада в менюто си:
- Оказва благоприятно действие при диабет;
- Има детоксикиращ ефект за тялото и организма;
- Подобрява храносмилането...
08 Юни
Няколко причини да ядем черешиЕто няколко съществени причини да ядем череши:
1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане;
2....
06 Юни
Причини да хапвате по ябълка всеки денИ ако все още не сте убедени, че изяждането на една ябълка ежедневно ще ви помогне, ето няколко причини, които ще ви накарат да повярвате в това:
- Различни проучвания потвърждават, че този вид плод влияе много добре...
03 Дек.
Няколко причини да използвате подправката девесилДевесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил. Любопитен факт е, че през Средновековието пътуващите търговци са го използвали...
11 Май
Няколко причини да похапвате печен лукАко имате високи нива на кръвната захар, можете сутрин и вечер да хапвате на гладно печен лук. Той влияе понижаващо и регулиращо....
29 Март
Няколко невероятни причини да похапваме ревенРевенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
12 Окт.
Няколко причини да похапваш червен оризЧервеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
29 Юли
Няколко причини да консумирате пресен чесънХапвайте пресен чесън за здраво сърце!
Пресният чесън подпомага доброто храносмилане....
18 Юни
Няколко причини да използвате дървен гребенВсяка жена мечтае за красива и здрава коса, която изглежда прекрасно и привлича погледите. Това е причината на пазара да има широка гама козметика за коса. Освен с правилната козметика, хранителният режим също е много...
03 Септ.
Няколко причини да тренирате на откритоМоже би най-добрата причина да го направите е, че сте сред природа и чист въздух. Ориентирайте се към някой парк, алея или друга спокойна местност....
28 Март
Няколко причини да носите памучни чорапиСред причините да носите памучни чорапи, на първо място, трябва да се спомене хигиената. Памучните дрехи, в това число и чорапите, могат да се перат на по-висока температура в сравнение със синтетичните и вълнените....
15 Април
4 основни причини да хапвате кокосово масло редовноИменно поради тази причина то има отлични антибактериални и антивирусни свойства, тоест засилва имунните сили на тялото....
03 Юни
Гратин с няколко сиренаТази течност трябва почти да покрива картофите и ако е нужно добавете още 1 яйце с прясно мляко.
Сложете капака и пъхнете ястието да се пече за около 50 минути на около 200 градуса....
30 Март
Пет причини, заради които да хапвате редовно червена боровинкаБоровинката почти няма калории и може да се причисли към здравословните храни. Както вече споменах, те са полезни срещу определени заболявания....
10 Януари
Няколко причини да консумирате яйца всеки денСмята се, че яйцата са идеални за първо хапване през деня. Те ни засищат за много часове напред и ни дават енергия да се преборим с обичайните си ангажименти....
21 Ноем.
Няколко причини да намалите времето пред телевизораДаваме ви няколко причини да намалите времето, прекарано пред телевизора. Взетите мерки със сигурност ще подобрят здравословното ви състояние....
14 Окт.
Няколко причини да пием чай от шипкиНяколко чаши чай на ден успокояват симптомите на тревожност, нервност, депресия и други психични проблеми....
23 Юли
Няколко причини ноктите ви да се чупятЕто няколко причини ноктите ви да се чупят.
Не ядете достатъчно желязо
Конусовидни нокти могат да бъдат причинена от ниски нива на желязо или анемия....
10 Януари
Пиле с няколко вида гъбиОставяме да къкри до готовност, добавяме магданоза и сваляме от котлона.
Може да сервираме с бял варен ориз....
27 Февр.
Пълнени гъби с няколко сиренаГъбите се измиват и им се махат пънчетата.
Пънчетата се режат на много ситно и се запържват в олио.
Когато са готови, се изваждат в купа и разбъркват с кремата сирене, пармезана и ситно нарязан чедър.
С тази смес...
06 Април
1