Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Козунак на конци с александрийско тестоНе е нужно добавяне на още брашно - тестото трябва да е лепкаво и по-рядко, като така се получава много въздушен и лек козунак....
24 Март
2
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Козунак на конци в пералнятаЗапочвате да добавяте брашното по малко за меко тесто. Оставяте тестото да втаса на топло за час-час и половина до удвояване на обема си....
18 Април
1
Кашкавалки на конци с маслоГотовите кашкавалки на конци с масло може да хапвате топли за закуска с чаша хубав айрян.
Добър апетит!...
26 Август
Козунак на конци в хлебопекарнаСлед 1 час месене и втасване, извадете тестото за козунак и оформете на три фитила, като преди да ги сплетете, ги усучете, доколкото е възможно....
25 Април
1
Как да си направим домашно краве сиренеОставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа.
Домашното краве сирене е готово....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Козунак на конци с лимонов ароматПека на 160-170 градуса около 30-40 минути. Ако Ви се струва, че козунакът може да изгори отгоре, покрийте с алуминиево фолио.
Козунакът на конци с лимонов аромат е готов....
01 Май
Питка на конци с кисело млякоЛистенцата поставете отгоре на питката, покрийте я и оставете да втаса, след което намажете и печете на 160 градуса. Питките с кисело мляко стават много пухкави и на конци, а не ронливи като хляб....
26 Февр.
14
Неустоима питка на конци с гроздГотовата питка напръскайте с вода и оставете да поизстине. Моята баба казваше: "Да се върне от нивата".
Неустоимата питка на конци с грозд е готова....
01 Окт.
2
Пухкавелка на конци с извара и кашкавалОставя се 10-15 минути да се активира и сипваме в средата на брашното.Добавят се останалите продукти и се замесва средно меко тесто.
Оставя се да втаса, покрито с кърпа 1 час на топло. Разделя се на три равни части....
06 Септ.
Козунак на конци в машина за хлябСлед 1 час месене и втасване, извадете тестото и оформете на три фитила, като преди да ги сплетете ги усучете, доколкото е възможно.
Премахнете лопатките за месене и поставете оформения козунак в контейнера....
08 Април
Козунак на конци с кафява захар и стафидиПече се 45 минути в предварително загрята до 170°C фурна на вентилатор.
Слагат се отгоре бадемите и накрая се поръсва козунакът със захар.
Да Ви е сладко с този козунак на конци с кафява захар и стафиди!...
08 Септ.
1
Ароматен козунак на конци с орехи и фурмиТогава нарязваме ароматен козунак на конци с орехи и фурми....
05 Април
Питка на конци с пармезан и краве сиренеПо средата на печенето сложете фолио, за да не прегори.
Питката на конци с пармезан и краве сирене е готова....
13 Август
Козунак на конци по стара българска рецептаЗамесва се средно меко тесто. Оставя се да си почине 10 мин, след което се премесва. Това се повтаря 1.30 часа, след което тестото се оставя 30 мин да втаса.
Тестото се разделя на четири равни части....
21 Април
Месеница на конци с яйца и сирене за ЗадушницаПри непрекъснато бъркане към тях прибавете разтворената мая, замесете меко, нелепнещо тесто....
23 Ноем.
Великденски козунак на конци по рецепта на ВалиВеликденският козунак на конци по рецепта на Вали е чуден....
15 Април
Хляб на конциКато стане гъсто тесто, започваме да месим с ръце. Прехвърляме на набрашнен плот и доомесваме.
За по еластично тесто и да се образуват конците удряме тестото в плота -30-40 пъти....
11 Март
Погача на КонциОставете погачата да втаса, след което намажете със масло, поръсете със семената и печете в загрята фурна на 160 °C за около 35 минути.
Погачата на Конци е готова....
08 Март
7
Месеница на конциОще докато меси, сложете на малки количества олиото и изчакайте до пълното му усвояване. Оставете тестото да втаса до края на програмата.
Извадете готовото тесто и го разделете на 4 равни части....
05 Дек.
4