Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Козунак на конци с александрийско тестоКозунак на конци с александрийско тесто
24 Март
2
Не е нужно добавяне на още брашно - тестото трябва да е лепкаво и по-рядко, като така се получава много въздушен и лек козунак....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Козунак на конци в пералнятаКозунак на конци в пералнята
18 Април
1
Започвате да добавяте брашното по малко за меко тесто. Оставяте тестото да втаса на топло за час-час и половина до удвояване на обема си....
Козунак на конци в хлебопекарнаКозунак на конци в хлебопекарна
15 Септ.
1
Козунакът на конци в хлебопекарна е готов!...
Кашкавалки на конци с маслоКашкавалки на конци с масло
26 Август
Готовите кашкавалки на конци с масло може да хапвате топли за закуска с чаша хубав айрян. Добър апетит!...
Козунак на конци в хлебопекарнаКозунак на конци в хлебопекарна
25 Април
1
След 1 час месене и втасване, извадете тестото за козунак и оформете на три фитила, като преди да ги сплетете, ги усучете, доколкото е възможно....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа. Домашното краве сирене е готово....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Козунак на конци с лимонов ароматКозунак на конци с лимонов аромат
01 Май
Пека на 160-170 градуса около 30-40 минути. Ако Ви се струва, че козунакът може да изгори отгоре, покрийте с алуминиево фолио. Козунакът на конци с лимонов аромат е готов....
Козунак на конци с течен шоколадКозунак на конци с течен шоколад
30 Дек.
Нека ви е вкусно с този козунак на конци с течен шоколад...
Питка на конци с кисело млякоПитка на конци с кисело мляко
26 Февр.
14
Листенцата поставете отгоре на питката, покрийте я и оставете да втаса, след което намажете и печете на 160 градуса. Питките с кисело мляко стават много пухкави и на конци, а не ронливи като хляб....
Неустоима питка на конци с гроздНеустоима питка на конци с грозд
01 Окт.
2
Готовата питка напръскайте с вода и оставете да поизстине. Моята баба казваше: "Да се върне от нивата". Неустоимата питка на конци с грозд е готова....
Пухкавелка на конци с извара и кашкавалПухкавелка на конци с извара и кашкавал
06 Септ.
Оставя се 10-15 минути да се активира и сипваме в средата на брашното.Добавят се останалите продукти и се замесва средно меко тесто. Оставя се да втаса, покрито с кърпа 1 час на топло. Разделя се на три равни части....
Козунак на конци в машина за хлябКозунак на конци в машина за хляб
08 Април
След 1 час месене и втасване, извадете тестото и оформете на три фитила, като преди да ги сплетете ги усучете, доколкото е възможно. Премахнете лопатките за месене и поставете оформения козунак в контейнера....
Козунак на конци с кафява захар и стафидиКозунак на конци с кафява захар и стафиди
08 Септ.
1
Пече се 45 минути в предварително загрята до 170°C фурна на вентилатор. Слагат се отгоре бадемите и накрая се поръсва козунакът със захар. Да Ви е сладко с този козунак на конци с кафява захар и стафиди!...
Ароматен козунак на конци с орехи и фурмиАроматен козунак на конци с орехи и фурми
05 Април
Тогава нарязваме ароматен козунак на конци с орехи и фурми....
Питка на конци с пармезан и краве сиренеПитка на конци с пармезан и краве сирене
13 Август
По средата на печенето сложете фолио, за да не прегори. Питката на конци с пармезан и краве сирене е готова....
Козунак на конци по стара българска рецептаКозунак на конци по стара българска рецепта
21 Април
Замесва се средно меко тесто. Оставя се да си почине 10 мин, след което се премесва. Това се повтаря 1.30 часа, след което тестото се оставя 30 мин да втаса. Тестото се разделя на четири равни части....
Месеница на конци с яйца и сирене за ЗадушницаМесеница на конци с яйца и сирене за Задушница
23 Ноем.
При непрекъснато бъркане към тях прибавете разтворената мая, замесете меко, нелепнещо тесто....
Великденски козунак на конци по рецепта на ВалиВеликденски козунак на конци по рецепта на Вали
15 Април
Великденският козунак на конци по рецепта на Вали е чуден....
Хляб на конциХляб на конци
11 Март
Като стане гъсто тесто, започваме да месим с ръце. Прехвърляме на набрашнен плот и доомесваме. За по еластично тесто и да се образуват конците удряме тестото в плота -30-40 пъти....
Погача на КонциПогача на Конци
08 Март
7
Оставете погачата да втаса, след което намажете със масло, поръсете със семената и печете в загрята фурна на 160 °C за около 35 минути. Погачата на Конци е готова....
Месеница на конциМесеница на конци
05 Дек.
4
Още докато меси, сложете на малки количества олиото и изчакайте до пълното му усвояване. Оставете тестото да втаса до края на програмата. Извадете готовото тесто и го разделете на 4 равни части....