Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо шамфъстъкът е толкова скъпЗащо шамфъстъкът е толкова скъп
15 Февр.
Но какво прави цената на шамфъстъка толкова висока? Днес ще разгледаме няколко причини, поради които шамфъстък е скъп. 1....
Защо яйцата са толкова скъпи?Защо яйцата са толкова скъпи?
18 Февр.
Защо яйцата са толкова скъпи в момента и кога цените ще започнат да падат? Ето основните причини....
Защо наричат авокадото кърваво?Защо наричат авокадото кърваво?
03 Юни
Подобна цифра за толкова населен град би могла да се сравни само ако в него се провеждат военни/бойни действия....
Авокадото е колкото вкусно, толкова и полезноАвокадото е колкото вкусно, толкова и полезно
24 Окт.
Авокадото е богато на фолиева киселина. Половин авокадо осигурява около 23% от препоръчителната дневна доза фолиева киселина....
Защо пишкате толкова често?Защо пишкате толкова често?
30 Септ.
Има хора, които измерват разстоянията, когато пътуват, не в изминати километри, а в необходими почивки за пишкане. Освен това в киното винаги седят близо до изхода, ако им се наложи да излязат по време на прожекцията, а в...
Помело - защо е толкова полезно?Помело - защо е толкова полезно?
23 Ноем.
В последно време в по-големите вериги магазини се появиха едни много екзотични и големи жълти плодове, които прииличат на грейпфрути, и се наричат помело. Те имат приятен вкус и доста ползи за нашия организъм. Какво представлява...
Хуск - защо е толкова полезен?Хуск - защо е толкова полезен?
05 Февр.
Какво е хуск вероятно знаят само малцина. Познат е още с имената псилиум, исфагула (Isfagula), испагол (Ispagol). В нашите географски ширини той практически не се произвежда, поради което е слабо познат. Индустриалният...
Хронохранене - защо е толкова важноХронохранене - защо е толкова важно
03 Април
Значение за хронохраненето Основните принципи определят защо е толкова важно да се прилага тази хранителна система - тя влияе положителното върху кардиометаболитните рискови фактори с по-нисък пиков инсулин и по-нисък...
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
19 Януари
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Защо тараторът е толкова полезен?Защо тараторът е толкова полезен?
24 Юли
Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
Защо телешкото е по-скъпо от свинското?Защо телешкото е по-скъпо от свинското?
07 Март
Една крава ражда веднъж годишно и затова говедата са по-скъпи за отглеждане по всякакъв възможен начин....
Лунна диета - защо е толкова ефикасна?Лунна диета - защо е толкова ефикасна?
26 Ноем.
Напоследък лунната диета стана доста известна. Тя наистина дава резултат в борбата с килограмите. Още от древни времена влиянието на луната е било забелязано, защото хората са следили всички нейни фази. Било задължително...
Салата за скъпи гостиСалата за скъпи гости
10 Февр.
Оставяме салата за скъпи гости в хладилника за 2-3 часа....
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешко мляко - защо е толкова полезно?
12 Февр.
В състава на магарешкото мляко има повече от триста полезни за човешкото тяло компоненти. Това мляко е богато на витамини, минерали, протеини и т.н. Съдържащите се в него витамини са: А, В, В, В12, Е и D. Магарешкото...
Червен лук - защо е толкова полезен?Червен лук - защо е толкова полезен?
07 Февр.
В растителното царство родът Allium си е запазил солидно място. Всичките му представители - лук, чесън, шалот, праз, китайски лук са широко известни и масово употребявани. Най-култивиран сред всички тези зеленчуци е лукът...
Защо билката безсмъртниче е толкова полезнаЗащо билката безсмъртниче е толкова полезна
23 Окт.
Безсмъртниче (Helichrysum) е многогодишно растение, което се използва активно в народната медицина. За медицински цели се използват съцветия с дръжки. Събирането се извършва в началото на цъфтежа в чисти екологични...
Защо жълтата леща е толкова полезна?Защо жълтата леща е толкова полезна?
07 Юни
Лещата е вид едногодишно растение, което ние всички добре познаваме и използваме редовно в кухнята. Тя от семейство Бобови, най-големите нейни производители са Индия, Турция, Канада. Във всяко домакинство най-често бива използвана...
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
04 Април
Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Защо парфюмът е станал толкова популяренЗащо парфюмът е станал толкова популярен
21 Юли
Тези вълбоко духовни хора били толкова загрижени боговете да са доволни, че съдове с различни парфюми били оставяни по време на погребенията....
Защо е толкова полезен черният чайЗащо е толкова полезен черният чай
01 Дек.
От растението Camellia sinensis се добиват трите вида най-полезен чай в света. Те са черен, бял и зелен. Разликата идва от времето на бране и ферментацията, на която се подлагат листата. При черния чай процесът на ферментацията...
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
12 Ноем.
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
Ето защо нахутът е толкова полезен!Ето защо нахутът е толкова полезен!
08 Май
Това е и причината да е толкова харесван от вегетарианците. Когато се комбинира с пълнозърнести култури, нахутът осигурява същото количество протеини, както и месото....
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
09 Септ.
Зелето е на едно от първите места сред култивираните и годни за консумация зеленчуци. Родината на зелето е средиземноморското крайбрежие, където и сега се среща в дивата природа. Бяло и червено зеле, цветно и брюкселско...
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
28 Януари
Вероятно не сте чували за растителните лигнани. Причината е, че здравословните им ползи станаха ясни сравнително скоро, а самите те тепърва набират популярност. Какво са растителните лигнани? Те представляват вид съставки...
Защо пикантната храна е толкова полезна?Защо пикантната храна е толкова полезна?
14 Август
Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...