Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо шамфъстъкът е толкова скъпНо какво прави цената на шамфъстъка толкова висока? Днес ще разгледаме няколко причини, поради които шамфъстък е скъп.
1....
15 Февр.
Защо яйцата са толкова скъпи?Защо яйцата са толкова скъпи в момента и кога цените ще започнат да падат? Ето основните причини....
18 Февр.
Защо наричат авокадото кърваво?Подобна цифра за толкова населен град би могла да се сравни само ако в него се провеждат военни/бойни действия....
03 Юни
Авокадото е колкото вкусно, толкова и полезноАвокадото е богато на фолиева киселина. Половин авокадо осигурява около 23% от препоръчителната дневна доза фолиева киселина....
24 Окт.
Защо пишкате толкова често?Има хора, които измерват разстоянията, когато пътуват, не в изминати километри, а в необходими почивки за пишкане. Освен това в киното винаги седят близо до изхода, ако им се наложи да излязат по време на прожекцията, а в...
30 Септ.
Помело - защо е толкова полезно?В последно време в по-големите вериги магазини се появиха едни много екзотични и големи жълти плодове, които прииличат на грейпфрути, и се наричат помело. Те имат приятен вкус и доста ползи за нашия организъм. Какво представлява...
23 Ноем.
Хуск - защо е толкова полезен?Какво е хуск вероятно знаят само малцина. Познат е още с имената псилиум, исфагула (Isfagula), испагол (Ispagol). В нашите географски ширини той практически не се произвежда, поради което е слабо познат. Индустриалният...
05 Февр.
Хронохранене - защо е толкова важноЗначение за хронохраненето
Основните принципи определят защо е толкова важно да се прилага тази хранителна система - тя влияе положителното върху кардиометаболитните рискови фактори с по-нисък пиков инсулин и по-нисък...
03 Април
Мента - защо е толкова полезна?Защо ментата е толкова полезна
Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
19 Януари
Защо тараторът е толкова полезен?Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
24 Юли
Защо телешкото е по-скъпо от свинското?Една крава ражда веднъж годишно и затова говедата са по-скъпи за отглеждане по всякакъв възможен начин....
07 Март
Лунна диета - защо е толкова ефикасна?Напоследък лунната диета стана доста известна. Тя наистина дава резултат в борбата с килограмите.
Още от древни времена влиянието на луната е било забелязано, защото хората са следили всички нейни фази. Било задължително...
26 Ноем.
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?В състава на магарешкото мляко има повече от триста полезни за човешкото тяло компоненти. Това мляко е богато на витамини, минерали, протеини и т.н.
Съдържащите се в него витамини са: А, В, В, В12, Е и D. Магарешкото...
12 Февр.
Червен лук - защо е толкова полезен?В растителното царство родът Allium си е запазил солидно място. Всичките му представители - лук, чесън, шалот, праз, китайски лук са широко известни и масово употребявани. Най-култивиран сред всички тези зеленчуци е лукът...
07 Февр.
Защо билката безсмъртниче е толкова полезнаБезсмъртниче (Helichrysum) е многогодишно растение, което се използва активно в народната медицина.
За медицински цели се използват съцветия с дръжки. Събирането се извършва в началото на цъфтежа в чисти екологични...
23 Окт.
Защо жълтата леща е толкова полезна?Лещата е вид едногодишно растение, което ние всички добре познаваме и използваме редовно в кухнята. Тя от семейство Бобови, най-големите нейни производители са Индия, Турция, Канада. Във всяко домакинство най-често бива използвана...
07 Юни
Червени чушки - защо са толкова полезниНесъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
04 Април
Защо парфюмът е станал толкова популяренТези вълбоко духовни хора били толкова загрижени боговете да са доволни, че съдове с различни парфюми били оставяни по време на погребенията....
21 Юли
Защо е толкова полезен черният чайОт растението Camellia sinensis се добиват трите вида най-полезен чай в света. Те са черен, бял и зелен. Разликата идва от времето на бране и ферментацията, на която се подлагат листата.
При черния чай процесът на ферментацията...
01 Дек.
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
12 Ноем.
Ето защо нахутът е толкова полезен!Това е и причината да е толкова харесван от вегетарианците. Когато се комбинира с пълнозърнести култури, нахутът осигурява същото количество протеини, както и месото....
08 Май
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Зелето е на едно от първите места сред култивираните и годни за консумация зеленчуци. Родината на зелето е средиземноморското крайбрежие, където и сега се среща в дивата природа. Бяло и червено зеле, цветно и брюкселско...
09 Септ.
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Вероятно не сте чували за растителните лигнани. Причината е, че здравословните им ползи станаха ясни сравнително скоро, а самите те тепърва набират популярност.
Какво са растителните лигнани?
Те представляват вид съставки...
28 Януари
Защо пикантната храна е толкова полезна?Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
14 Август