Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем листни зеленчуци?Като цяло листните зеленчуци са много полезни при отпадналост, общо изтощение, затлъстяване и проблеми със сърдечно-съдовата система....
24 Май
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Тяхното накисване или ферментиране увеличава съдържанието на хранителните им вещества, като по този начин ги прави още по-полезни.
Съобразете обаче, че има семена, които не са подходящи за накисване....
02 Ноем.
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниВижте също защо да ядем листни зеленчуци....
29 Окт.
Най-хранителните листни зеленчуциЕто кои са най-хранителните листни зеленчуци:
Червено цвекло
Червеното цвекло или по-скоро неговите листа са изключително полезни. Те са с високо съдържание на витамини от групите A, C, B6, K....
01 Август
Защо се накисват ядкитеВреме за накисване на ядките и семената
бадеми - 8-12 часа
кашу - 2-3 часа
орехи - 4-8 часа
лешници - 8 часа
слънчогледово семе - 4 часа
тиквено семе - 4 часа
ленено семе - 4-6 часа....
27 Януари
Защо се накисват ядкитеДруга основателна причина да накисвате ядки е, че те са много по-щадящи към зъбите ви, когато са престояли във вода известно време.
Ядките да се накисват предварително, като това не е никак труден процес....
27 Януари
Листните зеленчуци, които българската кухня все още недолюбваВижте още:
- Как и защо да накисваме листните зеленчуци;
- Защо да ядем листни зеленчуци;
- Най-хранителните листни зеленчуци....
29 Септ.
Лесни за отглеждане листни зеленчуциОбикновено се започва с листните зеленчуци, защото са вкусни, често употребявани, подходящи както за пряка консумация, така и за включване в различни рецепти....
20 Февр.
За ползите от зелените листни зеленчуциПохапването на зелените листни зеленчуци поддържа кожата и косата гладки, здрави и красиви....
14 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Защо и как се накисва чия?Можете да я поръсите върху почти всяка храна, салата, риба, зеленчуци, супи или прибавите в кисело мляко и всичко, за което се сетите.
3....
30 Януари
Зеленчуци в гювечПрибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час.
Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
08 Април
3
Зеленчуци в палачинкиЗа рецептата може да използвате всякакви зеленчуци в зависимост от сезона и вашите предпочитания.
Разбийте съставките за палачинките, докато сместа стане гладка....
13 Дек.
Зеленчуци с къриОставяме кърито да ври на умерен огън за още 20 мин. След това време проверете с вилица картофите, ако са меки свалете от огъня.
Зеленчуците с къри могат да се сервират самостоятелно или с макарони и паста....
08 Септ.
Зеленчуци с юфкаОставяме зеленчуците да поврат, докато останат на мазнина. През това време сваряваме юфката, отцеждаме от водата и смесваме с малко краве масло.
Поднасяме зеленчуците внимателно смесени с юфката....
19 Юли
Зеленчуци в гювечПрибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час.
Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
08 Април
3
Зеленчуци с дипПоднесете зеленчуците в чиния и три отделни купички за сосовете. Консумирайте веднага....
02 Юли
Яхния Да си оближеш пръститеИзкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.