Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем листни зеленчуци?Защо да ядем листни зеленчуци?
24 Май
Като цяло листните зеленчуци са много полезни при отпадналост, общо изтощение, затлъстяване и проблеми със сърдечно-съдовата система....
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Защо да накисваме ядките си преди консумация?
02 Ноем.
Тяхното накисване или ферментиране увеличава съдържанието на хранителните им вещества, като по този начин ги прави още по-полезни. Съобразете обаче, че има семена, които не са подходящи за накисване....
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниЗелените листни зеленчуци - защо са толкова полезни
29 Окт.
Вижте също защо да ядем листни зеленчуци....
Най-хранителните листни зеленчуциНай-хранителните листни зеленчуци
01 Август
Ето кои са най-хранителните листни зеленчуци: Червено цвекло Червеното цвекло или по-скоро неговите листа са изключително полезни. Те са с високо съдържание на витамини от групите A, C, B6, K....
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Време за накисване на ядките и семената бадеми - 8-12 часа кашу - 2-3 часа орехи - 4-8 часа лешници - 8 часа слънчогледово семе - 4 часа тиквено семе - 4 часа ленено семе - 4-6 часа....
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Друга основателна причина да накисвате ядки е, че те са много по-щадящи към зъбите ви, когато са престояли във вода известно време. Ядките да се накисват предварително, като това не е никак труден процес....
Листните зеленчуци, които българската кухня все още недолюбваЛистните зеленчуци, които българската кухня все още недолюбва
29 Септ.
Вижте още: - Как и защо да накисваме листните зеленчуци; - Защо да ядем листни зеленчуци; - Най-хранителните листни зеленчуци....
Лесни за отглеждане листни зеленчуциЛесни за отглеждане листни зеленчуци
20 Февр.
Обикновено се започва с листните зеленчуци, защото са вкусни, често употребявани, подходящи както за пряка консумация, така и за включване в различни рецепти....
За ползите от зелените листни зеленчуциЗа ползите от зелените листни зеленчуци
14 Май
Похапването на зелените листни зеленчуци поддържа кожата и косата гладки, здрави и красиви....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Защо и как се накисва чия?Защо и как се накисва чия?
30 Януари
Можете да я поръсите върху почти всяка храна, салата, риба, зеленчуци, супи или прибавите в кисело мляко и всичко, за което се сетите. 3....
Зеленчуци в маслоЗеленчуци в масло
07 Март
1
Може да използвате зеленчуци по избор....
Зеленчуци в гювечЗеленчуци в гювеч
08 Април
3
Прибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час. Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
Зеленчуци в палачинкиЗеленчуци в палачинки
13 Дек.
За рецептата може да използвате всякакви зеленчуци в зависимост от сезона и вашите предпочитания. Разбийте съставките за палачинките, докато сместа стане гладка....
Зеленчуци с къриЗеленчуци с къри
08 Септ.
Оставяме кърито да ври на умерен огън за още 20 мин. След това време проверете с вилица картофите, ако са меки свалете от огъня. Зеленчуците с къри могат да се сервират самостоятелно или с макарони и паста....
Зеленчуци с юфкаЗеленчуци с юфка
19 Юли
Оставяме зеленчуците да поврат, докато останат на мазнина. През това време сваряваме юфката, отцеждаме от водата и смесваме с малко краве масло. Поднасяме зеленчуците внимателно смесени с юфката....
Зеленчуци с шункаЗеленчуци с шунка
12 Окт.
Подреждаме зеленчуците в чинии и украсяваме с парченца шунка и магданоз....
Зеленчуци в гювечЗеленчуци в гювеч
08 Април
3
Прибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час. Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
Зеленчуци с дипЗеленчуци с дип
02 Юли
Поднесете зеленчуците в чиния и три отделни купички за сосовете. Консумирайте веднага....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....