Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яж зеле редовно! Ето защоЯж зеле редовно! Ето защо
08 Юли
Още в Древен Египет, Гърция и Рим са били известни лечебните свойства на бялото главесто зеле. В състава му се съдържат захари, белтъчини, мазнини, целулоза, ферменти, минерали, соли и голям комплекс от...
Остани в кондиция! Яж ябълки!Остани в кондиция! Яж ябълки!
24 Март
Ябълките помагат за по-добро дентално здраве Консумацията на ябълки стимулира производството на слюнка в устата....
Яж 5 сини сливи всеки ден! Ето защоЯж 5 сини сливи всеки ден! Ето защо
12 Ноем.
Природата продължава да ни глези с плодовете си, особено в сезона на зреене на сливите или зимата, когато те са достъпни сушени. Всеки знае за пречистващите свойства на сините сливи, но това не е единствената полза, която...
Защо не трябва да ядем ябълки вечер?Защо не трябва да ядем ябълки вечер?
11 Юли
Също така ябълките, приети късно вечер, могат да доведат до увеличаване на стомашната киселина. Това се дължи на органичните киселини в ябълките....
Яж райски ябълки, за да имаш млада кожаЯж райски ябълки, за да имаш млада кожа
14 Януари
Райската ябълка или божествен плод, както я наричат, произхожда от Китай и Япония. В превод от гръцки означава божествен огън....
Защо зехтинът има утайка? Да не е развален?Защо зехтинът има утайка? Да не е развален?
27 Септ.
Ако утайката не изчезне до 1-2 дни, то това е сигурен знак, че зехтинът е изгубил част от полезните си свойства, развален е или сте попаднали на фалшификат....
Не яжте пресен хляб! Ето защоНе яжте пресен хляб! Ето защо
01 Април
Уханието на пресен хляб е несравнимо привлекателно. Асоциираме го с домашен уют и топлина, с вкусни гозби и приятно прекарани моменти на семейната трапеза. Всеки човек бива омагьосан от аромата, който се разнася от...
Ето защо хората не ви харесватЕто защо хората не ви харесват
03 Септ.
Обществените взаимоотношения са сложно нещо. Те се подчиняват на десетки неписани правила, които много от нас съзнателно или несъзнателно спазват. Начинът, по който се държим, до голяма степен може да предопредели дори и...
Не яжте преди тренировка! Ето защоНе яжте преди тренировка! Ето защо
04 Май
Какво трябва да се яде преди тренировка, е често срещан въпрос, който си задават хората, решили да се поддържат във форма. Има много спорове и мнения по темата, но според ново проучване те са безпочвени. Учени от американския...
Ето как се пекат ябълкиЕто как се пекат ябълки
11 Февр.
• Стъпка 2 Поставете издълбаните ябълки в съд за печене по ваш избор. Ако е необходимо, изрежете тънко парченце от дъното на всяка ябълка, за да седи изправена....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
Не изхвърляйте дръжките на патладжана! Ето защоНе изхвърляйте дръжките на патладжана! Ето защо
29 Май
Билките и натуралните масла са дар от природата, които могат да се използват при лечението на най-различни заболявания. Едно от тях са хемороидите, които са една от болестите, които често хората се притесняват да...
Никога не отлагайте голямата нужда! Ето защоНикога не отлагайте голямата нужда! Ето защо
14 Май
В някои ситуации не всеки има възможност да отиде по голяма нужда, колкото и да му се иска. Всеки е изживявал подобен момент. Дали причината е, че е в офиса и не му е удобно от колегите, или пък не може да прави такива работи...
Ето защо не трябва да носите бикиниЕто защо не трябва да носите бикини
29 Окт.
3
Носенето на бельо се приема за необходимост, с която всички сме свикнали да се съобразяваме. За някои хора обаче това изобщо не е задължително. Спорът за това дали жените трябва да носят бельо или не се води от години....
Защо да ядем ябълки?Защо да ядем ябълки?
24 Ноем.
Ябълките съдържат голямо количество целулоза и пектин и по-малко фруктоза и глюкоза .Една ябълка на ден пък ни набавя около 80 ккал....
Чистата истината! Ето защо диетите не работят и не отслабвате!Чистата истината! Ето защо диетите не работят и не отслабвате!
25 Юли
Популярният ендокринолог и специалист по затлъстяването от Харвард - Дейвид Лудвиг, обяснява в новата си книга Винаги гладни, защо никоя диета няма дългосрочен ефект и колкото ѝ да сте гладували, след края на режима...
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
12 Ноем.
Благодарение на сушените ябълки се увеличава приема на минерали в тялото. Това е възможно, тъй като в сушените ябълки се съдържат много минерали....
Защо и как да замразим ябълкиЗащо и как да замразим ябълки
04 Окт.
В червивите или леко развалени, всички съмнителни места трябва да бъдат внимателно изрязани. Дори малко парче от такава ябълка, веднъж попаднало в обща опаковка, ще съсипе цялата реколта....
Защо е по-добре да не белите ябълкитеЗащо е по-добре да не белите ябълките
08 Дек.
Каквато и да е причината да белите ябълките си, трябва да знаете, че в кората на този плод всъщност се крият най-големите ползи. Защо не бива да белите ябълките?...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
Не слагайте повече сметана в кафето. Ето защо!Не слагайте повече сметана в кафето. Ето защо!
05 Януари
Любителите на кафето не могат без него и ден. Навикът сутрин рано да пием кафе ни събужда и разсънва, но има много хора, които просто обичат аромата на кафе и обичат да го пият, не защото ги ободрява. Характерният вкус...
Никога не се карайте пред огледало! Ето защоНикога не се карайте пред огледало! Ето защо
03 Март
1
Огледалото е предмет, който асоциираме с декоративен аксесоар у дома или отглеждане на нашия собствен образ. Освен това обаче, съществуват редица митове и легенди, които обвързват огледалото с мистични образи и вход...
Ето защо не трябва да прекалявате с шоколадаЕто защо не трябва да прекалявате с шоколада
28 Май
Шоколадът може да се консумира като сладкарско изделие, за украса на десерти, подсладител на топли напитки. Благодарение на големите количества антиоксиданти в тъмния шоколад може да се каже, че шоколадът е полезен за...