Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яж зеле редовно! Ето защоОще в Древен Египет, Гърция и Рим са били известни лечебните свойства на бялото главесто зеле. В състава му се съдържат захари, белтъчини, мазнини, целулоза, ферменти, минерали, соли и голям комплекс от...
08 Юли
Остани в кондиция! Яж ябълки!Ябълките помагат за по-добро дентално здраве
Консумацията на ябълки стимулира производството на слюнка в устата....
24 Март
Яж 5 сини сливи всеки ден! Ето защоПриродата продължава да ни глези с плодовете си, особено в сезона на зреене на сливите или зимата, когато те са достъпни сушени. Всеки знае за пречистващите свойства на сините сливи, но това не е единствената полза, която...
12 Ноем.
Защо не трябва да ядем ябълки вечер?Също така ябълките, приети късно вечер, могат да доведат до увеличаване на стомашната киселина. Това се дължи на органичните киселини в ябълките....
11 Юли
Яж райски ябълки, за да имаш млада кожаРайската ябълка или божествен плод, както я наричат, произхожда от Китай и Япония. В превод от гръцки означава божествен огън....
14 Януари
Защо зехтинът има утайка? Да не е развален?Ако утайката не изчезне до 1-2 дни, то това е сигурен знак, че зехтинът е изгубил част от полезните си свойства, развален е или сте попаднали на фалшификат....
27 Септ.
Не яжте пресен хляб! Ето защоУханието на пресен хляб е несравнимо привлекателно. Асоциираме го с домашен уют и топлина, с вкусни гозби и приятно прекарани моменти на семейната трапеза.
Всеки човек бива омагьосан от аромата, който се разнася от...
01 Април
Ето защо хората не ви харесватОбществените взаимоотношения са сложно нещо. Те се подчиняват на десетки неписани правила, които много от нас съзнателно или несъзнателно спазват. Начинът, по който се държим, до голяма степен може да предопредели дори и...
03 Септ.
Не яжте преди тренировка! Ето защоКакво трябва да се яде преди тренировка, е често срещан въпрос, който си задават хората, решили да се поддържат във форма. Има много спорове и мнения по темата, но според ново проучване те са безпочвени.
Учени от американския...
04 Май
Ето как се пекат ябълки• Стъпка 2
Поставете издълбаните ябълки в съд за печене по ваш избор. Ако е необходимо, изрежете тънко парченце от дъното на всяка ябълка, за да седи изправена....
11 Февр.
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
26 Септ.
8
Не изхвърляйте дръжките на патладжана! Ето защоБилките и натуралните масла са дар от природата, които могат да се използват при лечението на най-различни заболявания. Едно от тях са хемороидите, които са една от болестите, които често хората се притесняват да...
29 Май
Никога не отлагайте голямата нужда! Ето защоВ някои ситуации не всеки има възможност да отиде по голяма нужда, колкото и да му се иска. Всеки е изживявал подобен момент. Дали причината е, че е в офиса и не му е удобно от колегите, или пък не може да прави такива работи...
14 Май
Ето защо не трябва да носите бикиниНосенето на бельо се приема за необходимост, с която всички сме свикнали да се съобразяваме. За някои хора обаче това изобщо не е задължително. Спорът за това дали жените трябва да носят бельо или не се води от години....
29 Окт.
3
Защо да ядем ябълки?Ябълките съдържат голямо количество целулоза и пектин и по-малко фруктоза и глюкоза .Една ябълка на ден пък ни набавя около 80 ккал....
24 Ноем.
Чистата истината! Ето защо диетите не работят и не отслабвате!Популярният ендокринолог и специалист по затлъстяването от Харвард - Дейвид Лудвиг, обяснява в новата си книга Винаги гладни, защо никоя диета няма дългосрочен ефект и колкото ѝ да сте гладували, след края на режима...
25 Юли
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Благодарение на сушените ябълки се увеличава приема на минерали в тялото. Това е възможно, тъй като в сушените ябълки се съдържат много минерали....
12 Ноем.
Защо и как да замразим ябълкиВ червивите или леко развалени, всички съмнителни места трябва да бъдат внимателно изрязани. Дори малко парче от такава ябълка, веднъж попаднало в обща опаковка, ще съсипе цялата реколта....
04 Окт.
Защо е по-добре да не белите ябълкитеКаквато и да е причината да белите ябълките си, трябва да знаете, че в кората на този плод всъщност се крият най-големите ползи.
Защо не бива да белите ябълките?...
08 Дек.
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
24 Април
4
Не слагайте повече сметана в кафето. Ето защо!Любителите на кафето не могат без него и ден. Навикът сутрин рано да пием кафе ни събужда и разсънва, но има много хора, които просто обичат аромата на кафе и обичат да го пият, не защото ги ободрява.
Характерният вкус...
05 Януари
Никога не се карайте пред огледало! Ето защоОгледалото е предмет, който асоциираме с декоративен аксесоар у дома или отглеждане на нашия собствен образ.
Освен това обаче, съществуват редица митове и легенди, които обвързват огледалото с мистични образи и вход...
03 Март
1
Ето защо не трябва да прекалявате с шоколадаШоколадът може да се консумира като сладкарско изделие, за украса на десерти, подсладител на топли напитки. Благодарение на големите количества антиоксиданти в тъмния шоколад може да се каже, че шоколадът е полезен за...
28 Май