Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сортове краставици и техните особеностиСортове краставици и техните особености
24 Юли
Когато избирате сортове краставици трябва да обърнете внимание на няколко основни техни особености....
Видове шоколад и техните особеностиВидове шоколад и техните особености
19 Август
На пазара има огромно разнообразие на шоколади, много различни по вид, цвят и качество. В крайна сметка шоколадът е сред най-популярните продукти на планетата, а продажбите на шоколадови изделия в световен мащаб възлизат...
Бонбони ТиквиБонбони Тикви
21 Юни
1
Бонбоните Тикви са много вкусни....
Постни тиквиПостни тикви
17 Дек.
Запечените тикви се вадят и се излива отделилата се течност. Пълнят се с плънката и се връщат във фурната да се изпекат за 15-20 минути на 180 градуса. Вместо булгур в рецептата може да използвате ориз...
Хелоуин тиквиХелоуин тикви
31 Януари
Сваряваме яйцата за 7 минути във вряща вода. Обливаме ги със студена вода и ги обелваме. Махаме белтъка от едната страна внимателно. С вилица "прорязваме" жълтъка и поръсваме с червен пипер. Отгоре над жълтъка...
Хлебчета тикви с плънкаХлебчета тикви с плънка
26 Ноем.
В хладка вода се разбърква сухата мая със захарта и оставяме да бухне. С останалите продукти се замесва средно меко тесто, което се намазва с олио и оставяме да втаса на топло. Втасалото тесто се разделя на 6-7 топки....
Кайсиеви тикви за ХелоуинКайсиеви тикви за Хелоуин
31 Окт.
Кайсиевите тикви за хелоуин са готови....
Медени сладки Страшни тиквиМедени сладки Страшни тикви
10 Юли
Медените сладки Страшни тикви са много сполучливи....
Тиквеник (Баница с тикви)Тиквеник (Баница с тикви)
30 Дек.
Върху една кора се наръсва равномерно малко тиква (около 2 с.л., защото ако се сложи повече, баницата ще се сглетави). Наръсват се същото количество захар и орехи и накрая отгоре - също толкова олио....
Тикви от сирене за ХелоуинТикви от сирене за Хелоуин
22 Ноем.
Овалват се в червения пипер и с помощта на клечка за зъби се правят вдлъбнатини за да приличат на тикви. Поставя се зелен лук за дръжки. Поднесете хапките....
Най-популярните сортове чушки и техните характеристикиНай-популярните сортове чушки и техните характеристики
02 Юни
Идеята на следната статия е не да затормозяваме читателите ни с научните названия на сортовете чушки, а да им покажем какво се подразбира под онези сортове чушки, които се продават по магазините и пазарите, както и кой...
Плодови духчета и тикви за ХелоуинПлодови духчета и тикви за Хелоуин
31 Януари
Мандарините се обелват и нареждат в купа. От краставиците се изрязват дръжки и се мушват в отвора на мандарината. Бананите обелваме и режем на две. От черния шоколад оформяме очи и уста и ги забождаме в тях....
Най-популярните сортове босилек и техните предимства и недостатъциНай-популярните сортове босилек и техните предимства и недостатъци
05 Юни
Сортове босилек според листата В зависимост от големината листата босилекът е дребнолист, гроздов, като лъжица или голям. Сортовете с малки листа са за салати с пиперлив вкус най-често....
Отглеждане на тиквиОтглеждане на тикви
07 Ноем.
Виж също как се замразява тиква, как се почиства тиква и защо е наистина полезна тиквата....
ТикваТиква
29 Март
Известни са още 2 вида тикви: - Голяма бяла тиква, известна още като тиква кестенка. - Мускатна жълта тиква, наричана още тиква цигулка. Кестенката и цигулката произхождат от Южна и Централна Америка....
Особености на швейцарския шоколадОсобености на швейцарския шоколад
12 Февр.
Особености на швейцарския шоколад Има няколко предпоставки, които са се оказали решаващи за първото място на шоколадовата швейцарска сладост сред други шоколадови изкушения....
Особености на бразилското кафеОсобености на бразилското кафе
13 Април
Тези особености правят бразилското кафе основа за повечето основи за кафе на пазара, включително смеси за приготвяне на еспресо....
Особености на тайландската кухняОсобености на тайландската кухня
09 Март
Тайландската кухня е вид азиатска кухня, която е традиционно известна с екзотичния си вкус на пикантни подправки, комбинирани със сладко и солено. Няколко вкуса доминират в ястията на тази екстравагантна кухня...
Особености на сръбската кухняОсобености на сръбската кухня
28 Февр.
Сръбската кухня е сред най-незабравимите, които може да опитате. Тя прелива от месо, подправки и пресни зеленчуци. Рецептите са разнообразни и изключително лесни за приготвяне. Сръбската кулинарна традиция...
Особености на японската кухняОсобености на японската кухня
20 Февр.
Друга характерна особеност на японската кухне е, че за разлика от европейците, които като вкусове различват кисело, сладко, солено и горчиво, тук присъства и пети вкус, известен като умами....
Особености на грип CОсобености на грип C
07 Март
Грип C е рядко срещан вид грипна инфекция, която причинява по-леки симптоми от грип A и B. Грип C се предава по въздушно-капков път или чрез докосване на заразени повърхности. Този вид на грипа не предизвиква епидемии, за...
Особености на грип BОсобености на грип B
01 Март
Грип B е един от трите основни типа грипни вируси, които циркулират сред хората. Той се различава от грип A и C по това, че не се разделя на подтипове и не променя често своята структура. Това означава, че хората имат...
Особености на грип АОсобености на грип А
29 Февр.
Съществуват типове А, Б, С, като всеки от тях има свои особености. Особености на грип тип А Грип тип А е най-широко разпространеният тип, който засяга хора и животни....
Особености на виетнамската кухняОсобености на виетнамската кухня
17 Дек.
Особеното във виетнамската кухня е фактът, че тамошните хора са действително много капризни към това с какво се хранят, като определението „много капризни” произлиза от това, че българинът може да похапне сандвич с нещо „...
Особености на мароканската кухняОсобености на мароканската кухня
11 Дек.
1
Най-често използваните подправки в техните ястия са ким, кимион, лют пипер, джинджифил, канела, сусам, черен и червен пипер, гжела (черен сусам), зелен кориандър, босилек....