Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Kак се готви на сач?Kак се готви на сач?
01 Февр.
С него можем да готвим във фурна, на газов или електрически котлон, дори в пещ. Но преди да го използваме, трябва да се обработи....
Със сач може да се готви и диетичноСъс сач може да се готви и диетично
19 Февр.
На сач могат да се приготвят всякакви вкуснотийки. Ако сте любител на по-мазните меса, може да си приготвите заедно с някакви зеленчуци или да добавите няколко вида меса. Готвенето на сач не може да се сравни с нищо...
Пица на сачПица на сач
12 Май
4
Може да се премести и във фурната само на горен реотан да се запече кашкавала....
Макарони на сачМакарони на сач
10 Май
4
В нагрятия сач се слагат осолените на вкус макарони и се нагряват, прибавя се настърганият кашкавал и се изчаква хубаво да се разтопи. Сервират се топли....
Кашкавал на сачКашкавал на сач
02 Януари
Малък или със средна големина сач се загрява. Намазва се с олио. Доматът се измива и нарязва на 3 дебели шайби. Слагаме ги на разстояние в сача да се запекат и от двете страни....
Паламуд на сачПаламуд на сач
07 Април
Те ще се сготвят от горещината на глинения съд. След 3 до 5 минути обърнете всеки котлет от другата страна и оставете докато сачът изстине. Поръсете с капки прясно изцеден лимонов сок и поднесете със свежа салата....
Запеканка на сачЗапеканка на сач
11 Февр.
Месото се дроби на малки парчета и се слага в сача. Лукът се нарязва на ситно, доматите се режат на кубчета, а червените чушки се режат на кръгчета. Добавят се към месото....
Хляб на сачХляб на сач
08 Февр.
Много зависи и от големината на самият сач. Споменахме, че от това тесто се получават два хляба, затова готовото втасало тесто разделяме на две....
Марудници на сачМарудници на сач
01 Януари
След като се зачерви от едната страна, се обръща от другата с помощта на лопатка. Пече се до зачервяване, изважда се и се намазва обилно с масло....
Пататник на сачПататник на сач
01 Януари
Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Посоляват се и се слагат да се отцедят добре. Изстискват се от отделения сок. Картофите се смесват с нарязания на ситно лук, яйцата, джоджена и пипера....
Зеленчуци на сачЗеленчуци на сач
31 Януари
Нарязвате всичко в различна форма, примерно лука на кръгчета, морковите и чушките по дължина, картофите на неправилни късове, гъбите на колелца, доматите на филийки....
Банички на сачБанички на сач
04 Март
Разделете тестото на топки. Разточете ги на кори с дебелина 1/2 см. Поръсете всяка кора с натрошено сирене и ги сгъвайте на пликове....
Свинско на сачСвинско на сач
29 Ноем.
3
Намажете го неколкократно с олио, докато олиото се задържи на повърхността. Добавете маринованото месо и печете на умерен огън до готовност....
Катми на сачКатми на сач
21 Май
Щом стане на дупки и няма сурово тесто отгоре се обръща с помощта на шпатула. От другата страна се пече около 1 минута. Така до изчерпване на количеството тесто. Всяка готова катма се маже веднага с масло....
Кюфтета на сачКюфтета на сач
10 Ноем.
Размесвате наново каймата и я оставяте да се овкуси за 1 час. След това от нея се оформят кюфтета, които се нареждат на разстояние едно от друго в намасления и загрят сач....
Скумрия на сачСкумрия на сач
12 Септ.
Нарежете всяка скумрия на 4 - първо на две през гръбнака и след това напречно на две. Овкусете рибата със сол и пипер, напръскайте с лимонов сок и оставете да престои така 15-тина минути....
Пъстърви на сачПъстърви на сач
21 Окт.
Загрейте намасления сач и печете рибите докато кожата им покафенее, като от време на време ги обръщате. Сервирайте, като във всеки нарез сложете лимонче....
Питки на сачПитки на сач
08 Ноем.
Разделете тестото на четен брой топки и разточете всяка една на тънка кора. Намажете корите с разтопената свинска мас, поръсете със сирене и ги навийте на рула....
Картофи на сачКартофи на сач
30 Март
Картофите обелете и ги нарежете на филийки, но не много тънки. Сложете ги да се бланшират във вряща вода за 5 минути и ги отцедете....
Мекици на сачМекици на сач
29 Март
Печем на сача и оставяме да бухне тестото и тогава обръщаме да се пече от другата страна. Готовите мекици на сач по желание може да намажем с масло, за да бъдат по ароматни и меки....
Катми на сачКатми на сач
21 Май
Щом стане на дупки и няма сурово тесто отгоре се обръща с помощта на шпатула. От другата страна се пече около 1 минута. Така до изчерпване на количеството тесто. Всяка готова катма се маже веднага с масло....
Гюзлеми охлювчета на сачГюзлеми охлювчета на сач
07 Дек.
Върху всяка кора се поръсва натрошено сирене и без да се стяга, се завива на руло като охлюв. С помощта на още малко брашно охлювчетата се разточват на питка около 5-6 мм и се подреждат върху кърпа....
Банички Карталачки на сачБанички Карталачки на сач
13 Окт.
Отделно натрошете маята и добавете захарта, налейте топлата вода и бъркайте, докато се разтворят. Сипете течната смес към брашното и замесете меко и еластично тесто....
Силистренски марудник на сачСилистренски марудник на сач
31 Януари
1
Получава се нещо като палачинка, но е малко по-дебело от палачинките. Сервира се със сладко, сирене, пък ако желаете може и с руска салата, според вкуса и желанието ви....
Мъжка торта на сачМъжка торта на сач
01 Май
В същия тиган в малко олио изпържете пиперките, колкото да се нагреят, и ги прибавете към останалия зеленчук, посолете ги на вкус и разбъркайте. В средата на сача поставете стена от свалящ се ринг за торти....