Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Брашно от лимец - същност, ползи, приложениеПриложение на лимеца
Подобно на другите видове пшеница, веднъж щом лимецът е смелен на брашно, приложението му е огромно....
14 Април
Бял пелин - същност, ползи и приложениеБелият пелин, който можете да срещнете и като обикновен пелин, спада към сложноцветните растения и е полухрастовидно растение, което намира много приложения в билкарството....
10 Февр.
Лоло Росо - същност, ползи и приложениеПолзи от Лоло Росо
Като всички останали зелени салати, така и Лоло Росо е естествен антиоксидант....
24 Август
Манголд - ползи и приложения на листата от цвеклоЛистата от цвекло (Манголд) съдържат големи количества витамин В6, калий, магнезий, мед, антиоксиданти, манган, фосфор, фибри, цинк, протеини и други. Те съдържат по-големи количества желязо дори и от спанака....
25 Април
Антикоагуланти - същност, свойства, приложениеХепаринът намира приложение в комплексната терапия при пациенти с нестабилна стенокардия, инфаркт на миокарда, след коронарна ангиопластика и поставяне на стент....
06 Февр.
Акупресура - същност и приложенияВъзможностите на конвенционалната медицина стават все по-големи, а интересът към алтернативите е все така стабилен, ако не и нарастващ.
Което едва ли е толкова странно - модерните, полусинтетични антибиотици, които...
02 Януари
Пергаментова хартия - същност и приложениеОсвен за печене обаче хартията може да намери и различно приложение....
03 Февр.
Куркумин - същност и ползиКуркумин се нарича активното вещество, което се намира в характерната за индийската кухня подправка, известна като куркума.
Куркумата е основен продукт в създаването на подправката къри, която се състои от няколко...
03 Ноем.
Арарут - същност и ползиТази култура е сравнително непозната в България, но в другите части на света са добре запознати с нейната същност и многобройни ползи.
Основните приложения на арарута са във фармацевтиката и в кулинарията....
15 Юни
Проантоцианидин - същност и ползиТова вещество има и много други ползи и предимства в сравнение с други познати ни антиоксиданти....
20 Март
Олигоелементи - същност и ползиОлигоелементите са жизненоважни за организма на всеки човек. Представляват минерални вещества (химични елементи), които се съдържат в организма в много малки количества, но участват в голяма част от биологичните функции....
28 Август
Пектин - същност и ползиОсвен многото си приложения, основното преимущество на пектина е, че е натурален продукт и е безвреден....
08 Януари
Йогалатес - същност и ползиПолзите от йогалатес
Релаксация
Идвайки от концепцията за йога, практикуването на йогалатес е чудесен начин да се отпуснете и да намалите стреса, по този начин позволявате на тялото си да релаксира изцяло....
23 Окт.
Баене - същност и ползиБаенето спада към традиционната българска магия и лечебни обреди. Смятано от някои за суеверие и „бабини деветини”, баенето има огромна сила и до ден днешен е широко разпространено по нашите земи.
Баенето е едно от...
04 Юли
2
Водородна вода - същност, ползиВсе по-популярна в световен мащаб става водородната вода. Научните изследвания показват, че тя е силен антиоксидант и намалява умората в мускулите. Нейната ефективност в хидратацията на клетките и естествената детоксикация...
16 Окт.
Биофлавоноиди - същност и ползиЗа да се насладите на всички ползи на биофлавоноиди, то наблягайте на храни, в които се съдържат. Това са на първо място цитрусовите плодове. Богати на флавони са портокалите, грейпфрутите и лимоните....
21 Дек.
Протеин за отслабване - същност и приложениеПротеинът има много ползи за здравето, различни от отслабването....
09 Февр.
Пшеничен зародиш - същност и ползиПшеничният зародиш е истинска съкровищница на витамини и минерални вещества. Той е силен помощник в борбата за запазване на младостта и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
Пшеничният зародиш съдържа цинк, витамините...
28 Юли
Тиквено олио - същност и ползиПродуктът има неизброими ползи за здравето и намира приложения в много аспекти.
Същност и получаване на тиквено масло
Тиквеното масло се получава в резултат на студено пресоване на самките на плода....
29 Окт.
Устойчиво нишесте - същност, консумация, ползиЩом чуят думата нишесте, повечето хора си правят асоциация с различни сладки изкушения, паста и други не толкова полезни храни, най-вече за тяхното тегло. Необходимо е да разберете обаче, че има различно между обикновеното...
28 Февр.
Осъзнато хранене - същност, ползи, принципиКакви са ползите от осъзнатото хранене?
Осъзнатото хранене е метод, който подобрява цялостното здраве....
07 Окт.
Кислородно лечение - същност и ползиПриложението ѝ обаче може да бъде много по-ефективно в комбинация с кислородна вода. За целта в 10%-ен разтвор на стипца да се добави 1 ч.л. 3%-на кислородна вода....
15 Ноем.
Холотропно дишане - същност и ползиОт дълго време се знае, че можем да влияем на съзнанието си чрез много различни техники, някои от които включват и дишането. Трансперсоналната психология успява и да потвърди наблюденията на Вилхелм Райх относно това, че...
03 Септ.
Цитрулин - същност, ползи и приемЦитрулинът е аминокиселина, която се произвежда естествено в тялото, а за първи път е открита в динята.
Тази аминокиселина играе важна роля в урейния цикъл, който помага на тялото ви да се освободи от вредните съединения...
18 Юли
Псилиум - същност и здравословни ползиПсилиум всъщност представлява разновидност на живовляк (индийски бял живовляк), който е познат в цяла Европа, Северна и Южна Америка, както и в Азия. Този бял живовляк е толкова популярен, защото съдържа голямо количество...
23 Януари