Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаРибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм.
Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
16 Юли
Съвети при приготвянето на домашен кашкавалЕто някои полезни съвети при приготвянето на домашен кашкавал, които ще улеснят работата ви.
За целта, която сте си поставили, ще ви е необходимо прясно мляко....
24 Януари
Домашно сирене от краве млякоЗа сиренето използвам домашно краве мляко.
Загрява се до телесна температура и на всеки литър мляко се слагат по шест капки мая за сирене. Аз винаги слагам към нужните капки още шест....
02 Септ.
Домашно сирене с яйца и сметанаОт тези продукти се получава около 400 г сирене, но вкусът му е разкошен и наподобява много до истинското сирене :)...
01 Април
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаПриготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
13 Август
Домашно сирене с кисело мляко и оцетПрез това време си подготвяме тава и поставяме изцеденото домашно сирене и отгоре поставяме чиния.
Върху чинията поставяме тежест, за да натиска сиренето....
29 Май
1
Редено гювече с домашно сирене и свинскоСупер бързо и лесно за приготвяне Редено гювече с домашно сирене и свинско....
13 Януари
Домашно сиренеСлед 60 дни сиренето е готов за консумация и може да се съхранява в хладилник....
12 Януари
14
Домашно сиренеГотовото домашно сирене можем да консумираме веднага, но е най-добре след 5-6 дни....
08 Септ.
1
Домашно сиренеСлед 60 дни сиренето е готов за консумация и може да се съхранява в хладилник....
12 Януари
14
Съвети за приготвянето на перфектния домашен кремИма и друг лесен начин да получите перфектния домашен крем, но направен от вас. Истински, не от пакетче....
29 Януари
Съвети за приготвяне на домашен сладоледПри приготвянето на домашен сладолед трябва да се следват някои основни правила....
03 Септ.
Домашно краве сирене с маяНа другия ден разрязваш домашното краве сирене на по-големи парчета и го слагаш в тава, в която си приготвил саламура....
04 Дек.
3
Домашно сирене МоцарелаОцедете сиренето, върнете го в тенджерата, включете котлона на ниска степен, така че сиренето да е хладко, месете още няколко минути....
09 Юни
1
Класическо домашно сиренеТова полу-сирене се изсипва в двупластов тензух, връзва се като бохча и се слага да се изцежда. Когато спре да капе, домашното сирене трябва да се притисне.
Ако имате калъп за сирене - идеално....
17 Април
2
Домашно сирене РикотаСиренето Рикота често се иползва в приготвянето на различни рецепти и много често се сравнява с испанското сирене Рекесон или нашата извара....
23 Март
Вита баница с белтъци и домашно сирене и млякоНатрошаваме сиренето на едри парчета. Всичките белтъци, предварително отделени, ги слагаме в купа и с миксер ги разбиваме на пяна.
Към белтъците слагаме ½ ч.ч. кисело мляко и натрошеното сирене....
08 Юли
Домашно крема сирене с див лукСервирайте домашното сирене, намазано на тост или крекери.
По желание може да прибавите настъргано твърдо сварено яйце към домашното крема сирене с див лук....
03 Окт.
Домашно прясно сирене с доматен сосПърво започваме с приготвянето на сиренето:
Наливаме прясното мляко в дълбока тенджера и го кипваме. Варим го 5 минути, като постоянно разбъркваме, за да не загори....
02 Май
Моето сполучливо домашно сиренеТака това сполучливо домашно сирене се запазва дълго време....
05 Юли
2
Меко прясно домашно сиренеКогато времето отмине, с нож нарежете вкусното домашно сирене на калъпчета. Отново захлупете с капак и оставете за час. За това време ще се образува суроватка....
13 Юли
Съвети за приготвянето на рибаЕдин от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио....
17 Юли
Съвети за приготвянето на козунациИма някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните:
1. Трябва да се използва само свежа мая....
02 Април
Съвети при приготвянето на мусакаВ следващите редове вижте полезни съвети при приготвянето на мусака:
1. Всички зеленчуци, които се използват, трябва да са свежи и узрели, тъй като само тогава те ще се получат сочни и меки.
2....
08 Февр.