Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
Съвети при приготвянето на домашен кашкавалСъвети при приготвянето на домашен кашкавал
24 Януари
Ето някои полезни съвети при приготвянето на домашен кашкавал, които ще улеснят работата ви. За целта, която сте си поставили, ще ви е необходимо прясно мляко....
Домашно сирене от краве млякоДомашно сирене от краве мляко
02 Септ.
За сиренето използвам домашно краве мляко. Загрява се до телесна температура и на всеки литър мляко се слагат по шест капки мая за сирене. Аз винаги слагам към нужните капки още шест....
Домашно сирене с яйца и сметанаДомашно сирене с яйца и сметана
01 Април
От тези продукти се получава около 400 г сирене, но вкусът му е разкошен и наподобява много до истинското сирене :)...
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
Домашно сирене с кисело мляко и оцетДомашно сирене с кисело мляко и оцет
29 Май
1
През това време си подготвяме тава и поставяме изцеденото домашно сирене и отгоре поставяме чиния. Върху чинията поставяме тежест, за да натиска сиренето....
Редено гювече с домашно сирене и свинскоРедено гювече с домашно сирене и свинско
13 Януари
Супер бързо и лесно за приготвяне Редено гювече с домашно сирене и свинско....
Домашно сиренеДомашно сирене
12 Януари
14
След 60 дни сиренето е готов за консумация и може да се съхранява в хладилник....
Домашно сиренеДомашно сирене
08 Септ.
1
Готовото домашно сирене можем да консумираме веднага, но е най-добре след 5-6 дни....
Домашно сиренеДомашно сирене
12 Януари
14
След 60 дни сиренето е готов за консумация и може да се съхранява в хладилник....
Съвети за приготвянето на перфектния домашен кремСъвети за приготвянето на перфектния домашен крем
29 Януари
Има и друг лесен начин да получите перфектния домашен крем, но направен от вас. Истински, не от пакетче....
Съвети за приготвяне на домашен сладоледСъвети за приготвяне на домашен сладолед
03 Септ.
При приготвянето на домашен сладолед трябва да се следват някои основни правила....
Домашно краве сирене с маяДомашно краве сирене с мая
04 Дек.
3
На другия ден разрязваш домашното краве сирене на по-големи парчета и го слагаш в тава, в която си приготвил саламура....
Домашно сирене МоцарелаДомашно сирене Моцарела
09 Юни
1
Оцедете сиренето, върнете го в тенджерата, включете котлона на ниска степен, така че сиренето да е хладко, месете още няколко минути....
Класическо домашно сиренеКласическо домашно сирене
17 Април
2
Това полу-сирене се изсипва в двупластов тензух, връзва се като бохча и се слага да се изцежда. Когато спре да капе, домашното сирене трябва да се притисне. Ако имате калъп за сирене - идеално....
Лесно домашно сиренеЛесно домашно сирене
06 Май
16
Вкусът е нещо средно между домашно сирене и кашкавал....
Домашно сирене РикотаДомашно сирене Рикота
23 Март
Сиренето Рикота често се иползва в приготвянето на различни рецепти и много често се сравнява с испанското сирене Рекесон или нашата извара....
Вита баница с белтъци и домашно сирене и млякоВита баница с белтъци и домашно сирене и мляко
08 Юли
Натрошаваме сиренето на едри парчета. Всичките белтъци, предварително отделени, ги слагаме в купа и с миксер ги разбиваме на пяна. Към белтъците слагаме ½ ч.ч. кисело мляко и натрошеното сирене....
Домашно крема сирене с див лукДомашно крема сирене с див лук
03 Окт.
Сервирайте домашното сирене, намазано на тост или крекери. По желание може да прибавите настъргано твърдо сварено яйце към домашното крема сирене с див лук....
Домашно прясно сирене с доматен сосДомашно прясно сирене с доматен сос
02 Май
Първо започваме с приготвянето на сиренето: Наливаме прясното мляко в дълбока тенджера и го кипваме. Варим го 5 минути, като постоянно разбъркваме, за да не загори....
Моето сполучливо домашно сиренеМоето сполучливо домашно сирене
05 Юли
2
Така това сполучливо домашно сирене се запазва дълго време....
Меко прясно домашно сиренеМеко прясно домашно сирене
13 Юли
Когато времето отмине, с нож нарежете вкусното домашно сирене на калъпчета. Отново захлупете с капак и оставете за час. За това време ще се образува суроватка....
Съвети за приготвянето на рибаСъвети за приготвянето на риба
17 Юли
Един от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио....
Съвети за приготвянето на козунациСъвети за приготвянето на козунаци
02 Април
Има някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните: 1. Трябва да се използва само свежа мая....
Съвети при приготвянето на мусакаСъвети при приготвянето на мусака
08 Февр.
В следващите редове вижте полезни съвети при приготвянето на мусака: 1. Всички зеленчуци, които се използват, трябва да са свежи и узрели, тъй като само тогава те ще се получат сочни и меки. 2....