Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко причини да ядете лютоНяколко причини да ядете люто
12 Август
2
Причина лютото да е толкова полезно за сърдечната система се крие в неговите способности да премахва образованията на кръвни съсиреци....
Шест причини да ядете авокадоШест причини да ядете авокадо
17 Юли
1
Има шест важни причини да ядете авокадо. Първата от тях е че авокадото е много богато на каротеноиди. Този вкусен и полезен плод съдържа много полезни вещества, които предпазват организма от болести....
Лапад с оризЛапад с ориз
30 Ноем.
6
Оставете ястието да се вари на слаб огън и накрая овкусете със сол, магданоз и джоджен. По желание лападът с ориз може да се сипе в тава и да се запече....
Лапад в бурканиЛапад в буркани
12 Март
За да се съхрани лападът, трябва да изберем млади листа. Ако са по-едри, им махаме жилата по средата. Измиваме и оставяме да се отцедят....
Лапад с картофиЛапад с картофи
02 Април
След това се добавя лападът и се разбърква. Налива се още вода, колкото да се покрият картофите. Когато картофите са сварени, се добавят и сол и черен пипер....
Лапад с яйцаЛапад с яйца
23 Юни
1
Измийте лапада и го нарежете. Сложете накълцания лук да се задушава в сгорещеното олио и щом омекне, добавете лапада....
Лапад с яйцаЛапад с яйца
23 Юни
1
Измийте лапада и го нарежете. Сложете накълцания лук да се задушава в сгорещеното олио и щом омекне, добавете лапада....
Няколко причини да ядем черешиНяколко причини да ядем череши
06 Юни
Ето няколко съществени причини да ядем череши: 1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане; 2....
Няколко причини да консумираме месоНяколко причини да консумираме месо
31 Януари
3
В ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни. Макар да е доказано, че вегетарианците...
Осем причини да ядете мед всеки денОсем причини да ядете мед всеки ден
03 Ноем.
Защо трябва да ядете мед - Медът предпазва тялото от рак и сърдечни заболявания. Основните защитници са съдържащите се в меда мощни хранителни антиоксиданти – флавоноиди....
7 причини защо да ядете повече аспержи7 причини защо да ядете повече аспержи
05 Дек.
Аспержите са с ниско съдържание на калории и са богати на важни витамини, минерали и антиоксиданти. Тази статия ще ви разкрие 7 ползи за здравето от консумирането на аспержи. 1. Имат много хранителни вещества, но...
7 добри причини да ядете повече лешници7 добри причини да ядете повече лешници
03 Дек.
Ето 7 причини да ядете повече лешници! 1. Бомба от хранителни вещества Въпреки че имат много калории, те имат и много хранителни вещества и здравословни мазнини....
Стерилизиран лапад в бурканиСтерилизиран лапад в буркани
24 Август
Измиваме хубаво листата лапад, след което ги почистваме от дръжките и жилките. Почистения лапад нарязваме на парчета и го пълним в буркан. Стремим се да го натъпкаме плътно в буркана, като притискаме с пръсти....
Лапад с кафяв оризЛапад с кафяв ориз
27 Февр.
1
Лападът се почиства от жилите и се измива и нарязва. Загрява се олиото в тенджерка, задушава се нарязаният ситно лук и лапад. Разбърква се, добавяме и сварения и отцеден ориз....
Лапад с червени чушкиЛапад с червени чушки
31 Март
Измиваме и почистваме листата лапад от жилките. Бланшираме във вряща вода, докато си промени цвета. Изливаме водата и отцеждаме. В маслото и малко вода задушаваме нарязания зелен лук и бланширания лапад....
Лапад с бял бобЛапад с бял боб
26 Март
2
Загрява се олиото и запържваме ситно нарязан лук, добавя се измитият нарязан лапад. Когато се изпари водата слагаме червения пипер, разбърква се и прибавяме сварения и отцеден бял боб....
Яхния лапад с нахутЯхния лапад с нахут
15 Април
Засища и е много вкусна тази яхния лапад с нахут! Добър апетит!...
Лапад с варени яйцаЛапад с варени яйца
10 Юли
Лападът с варени яйца е готов....
Лапад с крем БешамелЛапад с крем Бешамел
29 Март
Измийте нарежете и попарете лапада с вряща вода за няколко минути, прецедете добре. В купа разбийте яйцето и добавяйте на тънка струя прясното мляко....
Вкусен лапад с булгурВкусен лапад с булгур
27 Ноем.
Задушаваме с капак, докато лападът се размрази и всички продукти се задушат и останат на мазнина. Докато се готвят, почистваме и измиваме добре в няколко води булгура и червената леща....
Няколко причини да хапваме червено зелеНяколко причини да хапваме червено зеле
24 Август
2
Ползите от зелето са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички, но ето някои любопитни факти: Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото...
Няколко причини да използвате подправката девесилНяколко причини да използвате подправката девесил
11 Май
Девесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил. Любопитен факт е, че през Средновековието пътуващите търговци са го използвали...
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
29 Март
Лукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
Няколко невероятни причини да похапваме ревенНяколко невероятни причини да похапваме ревен
12 Окт.
Ревенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
Няколко причини да хапвате кенгурско месоНяколко причини да хапвате кенгурско месо
03 Ноем.
Това са здравословните причини да изберем кенгуското месо за трапезата си....