Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко причини да ядете лютоПричина лютото да е толкова полезно за сърдечната система се крие в неговите способности да премахва образованията на кръвни съсиреци....
12 Август
2
Шест причини да ядете авокадоИма шест важни причини да ядете авокадо.
Първата от тях е че авокадото е много богато на каротеноиди. Този вкусен и полезен плод съдържа много полезни вещества, които предпазват организма от болести....
17 Юли
1
Лапад с оризОставете ястието да се вари на слаб огън и накрая овкусете със сол, магданоз и джоджен.
По желание лападът с ориз може да се сипе в тава и да се запече....
30 Ноем.
6
Лапад в бурканиЗа да се съхрани лападът, трябва да изберем млади листа. Ако са по-едри, им махаме жилата по средата.
Измиваме и оставяме да се отцедят....
12 Март
Лапад с картофиСлед това се добавя лападът и се разбърква. Налива се още вода, колкото да се покрият картофите.
Когато картофите са сварени, се добавят и сол и черен пипер....
02 Април
Лапад с яйцаИзмийте лапада и го нарежете. Сложете накълцания лук да се задушава в сгорещеното олио и щом омекне, добавете лапада....
23 Юни
1
Лапад с яйцаИзмийте лапада и го нарежете. Сложете накълцания лук да се задушава в сгорещеното олио и щом омекне, добавете лапада....
23 Юни
1
Няколко причини да ядем черешиЕто няколко съществени причини да ядем череши:
1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане;
2....
06 Юни
Няколко причини да консумираме месоВ ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни.
Макар да е доказано, че вегетарианците...
31 Януари
3
Осем причини да ядете мед всеки денЗащо трябва да ядете мед
- Медът предпазва тялото от рак и сърдечни заболявания. Основните защитници са съдържащите се в меда мощни хранителни антиоксиданти – флавоноиди....
03 Ноем.
7 причини защо да ядете повече аспержиАспержите са с ниско съдържание на калории и са богати на важни витамини, минерали и антиоксиданти.
Тази статия ще ви разкрие 7 ползи за здравето от консумирането на аспержи.
1. Имат много хранителни вещества, но...
05 Дек.
7 добри причини да ядете повече лешнициЕто 7 причини да ядете повече лешници!
1. Бомба от хранителни вещества
Въпреки че имат много калории, те имат и много хранителни вещества и здравословни мазнини....
03 Дек.
Стерилизиран лапад в бурканиИзмиваме хубаво листата лапад, след което ги почистваме от дръжките и жилките. Почистения лапад нарязваме на парчета и го пълним в буркан.
Стремим се да го натъпкаме плътно в буркана, като притискаме с пръсти....
24 Август
Лапад с кафяв оризЛападът се почиства от жилите и се измива и нарязва. Загрява се олиото в тенджерка, задушава се нарязаният ситно лук и лапад.
Разбърква се, добавяме и сварения и отцеден ориз....
27 Февр.
1
Лапад с червени чушкиИзмиваме и почистваме листата лапад от жилките. Бланшираме във вряща вода, докато си промени цвета. Изливаме водата и отцеждаме.
В маслото и малко вода задушаваме нарязания зелен лук и бланширания лапад....
31 Март
Лапад с бял бобЗагрява се олиото и запържваме ситно нарязан лук, добавя се измитият нарязан лапад.
Когато се изпари водата слагаме червения пипер, разбърква се и прибавяме сварения и отцеден бял боб....
26 Март
2
Лапад с крем БешамелИзмийте нарежете и попарете лапада с вряща вода за няколко минути, прецедете добре.
В купа разбийте яйцето и добавяйте на тънка струя прясното мляко....
29 Март
Вкусен лапад с булгурЗадушаваме с капак, докато лападът се размрази и всички продукти се задушат и останат на мазнина.
Докато се готвят, почистваме и измиваме добре в няколко води булгура и червената леща....
27 Ноем.
Няколко причини да хапваме червено зелеПолзите от зелето са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички, но ето някои любопитни факти:
Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото...
24 Август
2
Няколко причини да използвате подправката девесилДевесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил. Любопитен факт е, че през Средновековието пътуващите търговци са го използвали...
11 Май
Няколко причини да похапвате печен лукЛукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
29 Март
Няколко невероятни причини да похапваме ревенРевенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
12 Окт.
Няколко причини да хапвате кенгурско месоТова са здравословните причини да изберем кенгуското месо за трапезата си....
03 Ноем.