Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шакшука по българскиШакшука по български
09 Дек.
По желание шакшука се поръсва със сирене и нарязан магданоз....
Лазаня по българскиЛазаня по български
26 Април
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора. В квадратна, правоъгълна, форма слагаме на дъното малко крем. Отгоре нареждаме 1/2 от бишкотите, които за кратко сме потопили в кафето с рома....
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора. В квадратна, правоъгълна, форма слагаме на дъното малко крем. Отгоре нареждаме 1/2 от бишкотите, които за кратко сме потопили в кафето с рома....
Талиатели Карбонара по българскиТалиатели Карбонара по български
05 Януари
Талиатели Карбонара по български се сервират, като се поръси с пермезан или кашкавал. Приятен Апетит :)...
Сос Ремулад по българскиСос Ремулад по български
01 Окт.
Добавете цеденото кисело мляко, но лъжица по лъжица, като бъркате постоянно. Посолете сместа и поръсете със ситно нарязаните белтъци, копър и магданоз....
Доматена супа по индийски с кюфтенца по българскиДоматена супа по индийски с кюфтенца по български
21 Юли
1. В тенджера или дълбок тиган се сипва зехтин или олио, в което се запържва лукът с нарязаните на ситно чесън и моркови. Добавя се джинджифилът и кърито и се разбърква. 2. Добавят се доматите и солта. Оставя се да се...
Агнешки бут по български в китайска маринатаАгнешки бут по български в китайска марината
18 Април
Изваждаме от марината и подправяме с типични български подправки. Нарязваме лука. Подреждаме в тава и печем дълго в умерена фурна (около 3 часа). Колкото по-дълго се пече агнешкото, толкова по-крехко ще стане....
Български качамакБългарски качамак
20 Януари
12
Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене. Полива се с пиперосаното масло. Сайтът разполага с много вариации за качамак, затова препоръчваме да опитате и другите ни рецепти за качамак....
Топ 7 на най-обичаните български ястия от чужденцитеТоп 7 на най-обичаните български ястия от чужденците
04 Май
Качамак – едно от най-традиционните ни ястия и второ в класацията на чужденците е българския качамак. Той се приготвя от царевичен грис или едро смляно царевично брашно....
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
05 Февр.
21
Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
04 Май
7
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
01 Окт.
Останалото се разделя на две топки, като едната е по-голяма и е за основата. Голямата топка тесто се разточва върху набрашнен плот с диаметър по-голям от тавата, в която ще печем, а тя е 20 см....
Шот Български флагШот Български флаг
20 Януари
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали). За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Вкусен български козунакВкусен български козунак
01 Май
От тези продукти се получават 2 козунака по 600 г....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Във всяка коледна сладка забодете по 1/4 или 1/2 орех. Сложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
14 Март
3
Замесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа. След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
Класически български шницелиКласически български шницели
30 Септ.
Класическите български шницели са много вкусни....
Традиционен Български КачамакТрадиционен Български Качамак
29 Юни
Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси. Поръсете го с червен пипер. Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Във всяка коледна сладка забодете по 1/4 или 1/2 орех. Сложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
Български традиционни картофени кюфтетаБългарски традиционни картофени кюфтета
29 Март
Сместа за картофените кюфтета, която се е получила, взимаме по малко и го овалваме внимателно на топка, като след това го оформяме и овалваме в брашно....
Български питки за бургериБългарски питки за бургери
13 Дек.
Маята се разтваря в ½ ч.ч. топла вода със захарта и се изчаква да шупне. Сиренето се натрошава, а кашкавалът се настъргва на едро ренде. Замесва се полутвърдо тесто с брашното, яйцето, сиренето, 1 с.л. мазнина, шупналата...
Класически български пържени кюфтетаКласически български пържени кюфтета
04 Януари
2
Поднесете със салата по избор. Класическите български пържени кюфтета са много вкусни....