Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?Черният дроб на бозайниците, домашни кокошки и патици и някои видове риба се консумира като храна. Говежди, агнешки, телешки, пилешки и гъши дроб се използват като източник на храна. У нас и доста други...
Защо трябва да хапвате лъжица мед преди сънЗащо трябва да хапвате лъжица мед преди сън
11 Януари
Petra Vasileva
златното лекарство. Ето ви още няколко причини и вие да започнете да се придържате към това правило и трябва да хапвате лъжица мед преди сън. Ще подобрите съня си Натуралният мед поддържа черния дроб и го...
Защо трябва да си хапвате сом по-често?Защо трябва да си хапвате сом по-често?Много хора се наслаждават на аромата на сом, но той е много повече от вкусна храна. Включването на хранителната риба във вашата диета ви помага да задоволите нуждите си от протеини и да увеличите приема на витамини...
Ето защо трябва да хапвате рибата задължително с вино!Ето защо трябва да хапвате рибата задължително с вино!зеленчуци. Освен риба може да хапвате по-често картофи и яйца, защото те снабдяват тялото ви с важни микроелементи....
Мандарини Клементина и защо трябва да ги хапвате най-редовноМандарини Клементина и защо трябва да ги хапвате най-редовнокалций. Затова мандарините Клементина трябва да се консумират ежедневно, заменяйки сладкишите, и така да загубите няколко килограма. Ето и полезните свойства на сорта Клементина: - Клементините са богати на...
Защо да хапваме гроздеЗащо да хапваме грозде
19 Септ.
вашето здраве и трябва да бъде част от дневния ви хранителен режим се дължи на различни минерали, които тялото ви може да получи от тези плодове. Най-важните минерали, намиращи се в гроздето са манган и калий...
Защо да хапваме месо често?Защо да хапваме месо често?
26 Дек.
Марина
консумацията му не довежда до повишаване на лошия LDL холестерол. Протеинът в месото е много важен за функцията на мускулите и костите, както и важни за организма аминокиселини, които трябва да бъдат внесени от вън. Не е...
Честит празник на динята! Вижте защо трябва да я хапвате честоЧестит празник на динята! Вижте защо трябва да я хапвате често
03 Август
Антония Р.
мазнини и белтъчини и затова няма никакъв проблем, ако ги глътнете случайно, докато хапвате диня. Те често се добавят към различни ястия и се използват за производство на растително масло. Парче диня доказано ще...
Защо да хапваме по-често кашкавал?Защо да хапваме по-често кашкавал?
08 Февр.
1
Admin
Кашкавалът е един от най-вкусните и ценни млечни продукти. Той съдържа до 32 % мазнини, 26 % белтъчини, 2.5-3.5 % органични соли. В състава му влизат и витамините А и В. Освен това кашкавалът е много богат и на...
Защо да хапваме мандарини всеки денЗащо да хапваме мандарини всеки ден
12 Януари
Admin
Видимо мандарините приличат на портокалите, което е нормално, защото са от един и същ сорт. Разликата е, че са по-малки, обвивката им се маха по-лесно, а вкусът им е страхотен. И ако някой още не е разбрал колко...
Защо е необходимо да хапваме броколи?Защо е необходимо да хапваме броколи?Броколи е един от най-полезните и най-недолюбваните от малчуганите зеленчук. Братовчедът на карфиола е от семейство Кръстоцветни, в което място намират освен карфиолът и зелето. Започва да се култивира през 16-ти век...
Суперхрани, които трябва да хапвате през зиматаСуперхрани, които трябва да хапвате през зиматаПрез зимните трябва да обърнете специално внимание на хранителното си меню. За да избегнете понижен имунитет и да се предпазите от настинки и вируси, е задължително да консумирате богати на витамини храни...
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?Защо да хапваме повече мандарини през зимата?От всички познати ни цитрусови плодове, мандарините са тези, които съдържат най-големи количества витамин С. Освен на него обаче, те са богати още на витамин D и витамин К, предпазващи децата от рахит и важни...
Защо редовно да хапваме сусамов таханЗащо редовно да хапваме сусамов таханукрепване на костно-мускулната система. Приема се при остеопороза, както и от малки деца за укрепване на организма и костите. Сусамовият тахан трябва често да присъства в менюто ни, поради многото ползотворни свойства...
Защо е добре да хапваме жито?Защо е добре да хапваме жито?
27 Март
Жана Г.
Много е полезно да се хапва редовно жито, защото то съдържа много ценни вещества, които зареждат организма с енергия и даряват с красота и здраве. Житото съдържа от 50 до 70 процента нишесте и други...