Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Аше Пармантие (Hachis Parmentier)Можете отгоре да поръсите Аше Пармантие с малко настърган кашкавал или галета.
Загрейте фурната до 200°C, след това печете овчарския пай, докато повърхността стане хубаво златиста....
14 Април
Пармантие - овчарски пай по френскиПармантие се пече за около 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Към месото може да добавите гъби или нарязан на дребно бекон, ситно нарязани пресни зелени подправки на вкус и т.н....
13 Ноем.
Пармантие - овчарски пай по френскиПармантие се пече за около 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Към месото може да добавите гъби или нарязан на дребно бекон, ситно нарязани пресни зелени подправки на вкус и т.н....
13 Ноем.
Пармантие от патешко месо и бататПояснение: Пармантие е вид овчарски пай, който е взаимстван от френската кухня....
29 Дек.
Кулинарни класики: Торта Черна гораИ за да разберете защо кулинарните класики наистина се считат за такива, ви предлагаме поне веднъж в живота да приготвите и да опитате торта Шварцвалд или торта Черна гора, както е известна на по-голямата част от кулинарните...
28 Март
Френски предястияАртишокът със сос винегрет е традиционно френско предястие, което е много вкусно и ароматно....
23 Юли
1
Чийзкейк класики за празник и делникПървата торта, приготвена от сирене, брашно и мед е направена още от преди 2000 г. пр. н. е. като се смята, че е дело на гръцки майстори.
Има антропологически данни, посочващи гръцкия остров Самос като първоизточник...
24 Юли
Сосовете: 5-те непреходни кулинарни класикиСос Бешамел
Още една класика в сосовете! Базов сос, който се приписва на Луи де Бешамел, главен готвач на Луи 14....
17 Август
Рецепти за Шчи: Три руски класикиШчи или Щи (Shchi) са най-разпространените супи в Русия и околностите ѝ и макар да има голямо разнообразие по начина им на приготвяне, няма как да ги сбъркате.
В зависимост от това кой сезон сте решили да си приготвите...
19 Юни
Френски кремВ съд поставяме нишестето с половината захар и го разбъркваме много добре .
Разбиваме яйцата добре и ги прибавяме към нишестето, като разбъркваме добре.Целта е да се получи гладка смес.
Добавяме останалата част от захарта...
06 Април
5
Френски омлетЗа приготвянето на френски омлет първото, което правим, е да счупим яйцата в купичка и след това разбиваме много добре.
Разбиването продължава, докато изчезнат следите от белтък....
01 Август
1
Френски целувкиФренските целувки се пекат до покафеняване в предварително загрята на 190 градуса фурна....
22 Юни
Френски макарониРазбийте мекото масло на крем, добавете лъжица по лъжица брашното, млякото, маслото, жълтъците от яйцата и овкусете със сол и пипер, както и скълцан магданоз.
Отделно разбийте белтъците на пухкав сняг и ги объркайте към...
28 Ноем.
Френски коктейлДжинът, захарта и прясно изцеденият сок от лимона се разбиват с леда в шейкър.
Разпределят се в чаши за шампанско и се заливат с ледено шампанско....
05 Януари
Френски еклерМоже да се замени с олио, но това вече няма да е френски еклер, а печени тестени топки пълнени с крем и се загубва хрупкава текстура на тестото, също така и аромат на хубаво масло, което не е без значение....
14 Май
3
Френски козунакМаята се разтваря в половината мляко и се оставя да втаса. Яйцата се разбиват със захарта, маслото, солта и останалото мляко на топло.
Добавя се втасалата мая и се замесва тесто. Меси се, докато стане на конци. Оставя...
21 Февр.
Френски сладкишПрясното мляко се сварява заедно с 1 к.ч. от захарта и солта. Прибавя се полусвареният ориз. Оставя се да изстине, след което се прибавят разбитите с пудрата захар и 1 белтък жълтъци.
Ябълките се обелват и настъргват....
16 Февр.
Френски фланКипнете прясното мляко. В отделен съд разбийте яйцата със захарта на пяна, добавете разтопеното масло и ванилиите. Постепенно добавете брашното и разбъркайте добре.
Към брашнената смес добавете на тънка струйка и врялото...
11 Април
Френски дресингСмесете всички съставки в шейкър и разбийте до получаване на гладка смес.
Опитайте и добавете още подправки, ако желаете. Съхранявайте в буркан в хладилник....
25 Февр.
Френски поничкиКипнете водата с маслото, солта и захарта. Щом кипне, добавете брашното наведнъж и и разбивайте сместа интензивно. Продължете да разбивате още 1 минута на тих огън.
Махнете от котлона и добавете едното яйце с постоянно...
25 Февр.
2
Френски пралиниНачупете бадемите и ги сложете на леко намазнена хартия за печене. Изсипете захарта и водата в много малка тенджерка и загрейте внимателно докато захарта се разтопи.
Щом се разтопи захарта може да усилите огъня, за да...
13 Февр.
3
Френски сладоледОригиналната рецепта на френския сладолед се приготвя със сладко от смокини, но по желание може да използвате и друго....
20 Юни
1
Френски сандвичиСложете френските сандвичи да се запекат в предварително загряна фурна за няколко минути....
20 Май
2