Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Аше Пармантие (Hachis Parmentier)Аше Пармантие (Hachis Parmentier)
14 Април
Можете отгоре да поръсите Аше Пармантие с малко настърган кашкавал или галета. Загрейте фурната до 200°C, след това печете овчарския пай, докато повърхността стане хубаво златиста....
Пармантие - овчарски пай по френскиПармантие - овчарски пай по френски
13 Ноем.
Пармантие се пече за около 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Към месото може да добавите гъби или нарязан на дребно бекон, ситно нарязани пресни зелени подправки на вкус и т.н....
Пармантие - овчарски пай по френскиПармантие - овчарски пай по френски
13 Ноем.
Пармантие се пече за около 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Към месото може да добавите гъби или нарязан на дребно бекон, ситно нарязани пресни зелени подправки на вкус и т.н....
Пармантие от патешко месо и бататПармантие от патешко месо и батат
29 Дек.
Пояснение: Пармантие е вид овчарски пай, който е взаимстван от френската кухня....
Кулинарни класики: Торта Черна гораКулинарни класики: Торта Черна гора
28 Март
И за да разберете защо кулинарните класики наистина се считат за такива, ви предлагаме поне веднъж в живота да приготвите и да опитате торта Шварцвалд или торта Черна гора, както е известна на по-голямата част от кулинарните...
Френски предястияФренски предястия
23 Юли
1
Артишокът със сос винегрет е традиционно френско предястие, което е много вкусно и ароматно....
Чийзкейк класики за празник и делникЧийзкейк класики за празник и делник
24 Юли
Първата торта, приготвена от сирене, брашно и мед е направена още от преди 2000 г. пр. н. е. като се смята, че е дело на гръцки майстори. Има антропологически данни, посочващи гръцкия остров Самос като първоизточник...
Сосовете: 5-те непреходни кулинарни класикиСосовете: 5-те непреходни кулинарни класики
17 Август
Сос Бешамел Още една класика в сосовете! Базов сос, който се приписва на Луи де Бешамел, главен готвач на Луи 14....
Рецепти за Шчи: Три руски класикиРецепти за Шчи: Три руски класики
19 Юни
Шчи или Щи (Shchi) са най-разпространените супи в Русия и околностите ѝ и макар да има голямо разнообразие по начина им на приготвяне, няма как да ги сбъркате. В зависимост от това кой сезон сте решили да си приготвите...
Френски кремФренски крем
06 Април
5
В съд поставяме нишестето с половината захар и го разбъркваме много добре . Разбиваме яйцата добре и ги прибавяме към нишестето, като разбъркваме добре.Целта е да се получи гладка смес. Добавяме останалата част от захарта...
Френски омлетФренски омлет
01 Август
1
За приготвянето на френски омлет първото, което правим, е да счупим яйцата в купичка и след това разбиваме много добре. Разбиването продължава, докато изчезнат следите от белтък....
Френски целувкиФренски целувки
22 Юни
Френските целувки се пекат до покафеняване в предварително загрята на 190 градуса фурна....
Френски макарониФренски макарони
28 Ноем.
Разбийте мекото масло на крем, добавете лъжица по лъжица брашното, млякото, маслото, жълтъците от яйцата и овкусете със сол и пипер, както и скълцан магданоз. Отделно разбийте белтъците на пухкав сняг и ги объркайте към...
Френски коктейлФренски коктейл
05 Януари
Джинът, захарта и прясно изцеденият сок от лимона се разбиват с леда в шейкър. Разпределят се в чаши за шампанско и се заливат с ледено шампанско....
Френски ФранзелиФренски Франзели
30 Дек.
1
Френските Франзели са готови....
Френски еклерФренски еклер
14 Май
3
Може да се замени с олио, но това вече няма да е френски еклер, а печени тестени топки пълнени с крем и се загубва хрупкава текстура на тестото, също така и аромат на хубаво масло, което не е без значение....
Френски тартифлетФренски тартифлет
14 Май
Френският тартифлет е много вкусен!...
Френски козунакФренски козунак
21 Февр.
Маята се разтваря в половината мляко и се оставя да втаса. Яйцата се разбиват със захарта, маслото, солта и останалото мляко на топло. Добавя се втасалата мая и се замесва тесто. Меси се, докато стане на конци. Оставя...
Френски сладкишФренски сладкиш
16 Февр.
Прясното мляко се сварява заедно с 1 к.ч. от захарта и солта. Прибавя се полусвареният ориз. Оставя се да изстине, след което се прибавят разбитите с пудрата захар и 1 белтък жълтъци. Ябълките се обелват и настъргват....
Френски фланФренски флан
11 Април
Кипнете прясното мляко. В отделен съд разбийте яйцата със захарта на пяна, добавете разтопеното масло и ванилиите. Постепенно добавете брашното и разбъркайте добре. Към брашнената смес добавете на тънка струйка и врялото...
Френски дресингФренски дресинг
25 Февр.
Смесете всички съставки в шейкър и разбийте до получаване на гладка смес. Опитайте и добавете още подправки, ако желаете. Съхранявайте в буркан в хладилник....
Френски поничкиФренски понички
25 Февр.
2
Кипнете водата с маслото, солта и захарта. Щом кипне, добавете брашното наведнъж и и разбивайте сместа интензивно. Продължете да разбивате още 1 минута на тих огън. Махнете от котлона и добавете едното яйце с постоянно...
Френски пралиниФренски пралини
13 Февр.
3
Начупете бадемите и ги сложете на леко намазнена хартия за печене. Изсипете захарта и водата в много малка тенджерка и загрейте внимателно докато захарта се разтопи. Щом се разтопи захарта може да усилите огъня, за да...
Френски сладоледФренски сладолед
20 Юни
1
Оригиналната рецепта на френския сладолед се приготвя със сладко от смокини, но по желание може да използвате и друго....
Френски сандвичиФренски сандвичи
20 Май
2
Сложете френските сандвичи да се запекат в предварително загряна фурна за няколко минути....