Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни френски сосовеОсновни френски сосове
31 Януари
Ето кои са основни френски сосове, които всеки добър кулинар трябва да познава и умее. Сос Бешамел Сос Бешамел е един от любимите сосове и у нас, но неговата родина е Франция....
Основни есенции в кулинариятаОсновни есенции в кулинарията
25 Юли
1
Основни познания кои аромати с какви видове олио и оцет се комбинират най-добре, можем да набавим от международната кухня....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
Миди с вкусни сосовеМиди с вкусни сосове
06 Дек.
Непременно опитайте тези миди с вкусни сосове!...
Пълнени кюфтенца с пикантни сосовеПълнени кюфтенца с пикантни сосове
05 Юли
Гъбите се почистват. Към каймата се добавят яйцето, сол и черен пипер и се омесва. Всяка гъба се овалва в каймата до получаване на кюфтета. Изпържват се в загрято олио. Ситно нарязаната чушка се прибавя към пикантния...
Всички видове основни сосове и тяхната кратка историяВсички видове основни сосове и тяхната кратка история
03 Окт.
Сега нека по отделно ви запознаем с основните видове сос. Сос Бешамел Той е един от най-лесните сосове за приготвяне. Белите сосове, какъвто е Бешамелът, винаги са на основата на ру блан - запържено брашно в масло....
Основни готварските масла в кулинарията! Кое за какво се ползваОсновни готварските масла в кулинарията! Кое за какво се ползва
11 Март
2
Освен тях ето още от основните готварски масла в кулинарията. Вижте кое за какво трябва да се използва. Слънчогледово олио По отношение на готвенето слънчогледовото масло е универсален продукт....
Вкусна запеканка с кори за лазаня и сосовеВкусна запеканка с кори за лазаня и сосове
30 Юли
Приготвяме сосовете, като за този от кайма, първо смесваме каймата с малко вода. В зехтин - 3-4 с.л., добавяме каймата, почистени и нарязани на ситно лук и моркови....
Медът в кулинариятаМедът в кулинарията
25 Януари
Медът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Ванилията в кулинариятаВанилията в кулинарията
26 Дек.
Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар. С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Винени сосовеВинени сосове
05 Август
Има много видове винени сосове, идващи от цял свят. Те се използват за заливка както на меса и риби, така и на плодове и зеленчуци....
Непознатата филипендула в кулинариятаНепознатата филипендула в кулинарията
13 Март
Използва се за приготвяне на салати, супи, сосове, омлети, пържени, печени и други ястия, като се добавя като подправка, гарнитура или декорация....
Сосове за барбекюСосове за барбекю
10 Май
Освен изброените барбекю сосове, виж също как да си направиш: - барбекю сос Мемфис; - сладъл барбекю сос; - и сос Грейви....
Най-вредните сосовеНай-вредните сосове
05 Юни
Заменете го с: Чист мед или пресни плодове....
Царете на плодовете: Безценните ползи от горските плодовеЦарете на плодовете: Безценните ползи от горските плодове
18 Юли
Съхранение на горски плодове: - замразяване - най-простият и бърз начин за съхраняване на горските плодове....
Сок без захар, плодов еликсир или плодова напитка?Сок без захар, плодов еликсир или плодова напитка?
29 Април
Соковете с изкуствени подсладители трябва да се наименуват като плодов еликсир или плодова напитка....
Митове в кулинарията, които рухнаха!Митове в кулинарията, които рухнаха!
12 Септ.
Истината е, че те нямат научна основа, а ги следваме единствено защото някой така е казал. Вие сами преценете. 1 мит: Не се пържи в зехтин Дори и хората, които нямат понятие от готвене го знаят....
Какво са спредовете в кулинариятаКакво са спредовете в кулинарията
05 Септ.
Спред е сравнително ново понятие в кулинарията. Идва от английски, където spread означава намазана паста. Това дава доста добра представа за същността на продукта....
Приложението на каперси в кулинариятаПриложението на каперси в кулинарията
15 Юни
В кулинарията като подправка каперсите се добавят в супи, рибни салати и месни ястия, сосове за паста, салата Цезар, патладжани на скара, ястия със сьомга, капоната и много други приложения....
Често използвани термини в кулинариятаЧесто използвани термини в кулинарията
26 Септ.
4
Този процес си прилага основно със зеленчуци, които се потапят във вряща вода за не повече от десет секунди, след което веднага се мият под течаща, студена вода....
Италиански сосове за спагетиИталиански сосове за спагети
13 Август
5
Сосовете с различни зеленчуци също дават съвсем друг вкус на спагетите. Но най-популярен си остава сосът с кайма за спагети, който може да е червен или бял....
Лесни сосове за чипсЛесни сосове за чипс
08 Юни
Лесно ще разнообразите любимия си чипс, като го топвате във вкусни и лесни за приготвяне сосове. Те се приготвят с различни зеленчуци и подправки. Лесно се прави доматен сос за чипс с авокадо....
Сосове за печени месаСосове за печени меса
02 Дек.
Към печеното месо е хубаво да си подготвим и някакъв сос, за да не бъде прекалено сухо ястието. Подбрали сме ви три различни рецепти за сос, които подхождат на печеното месо. Първата рецепта е гъбен сос, който е изключително...
Идеи за люти сосовеИдеи за люти сосове
28 Септ.
Мексиканският сос Табаско също е класика сред лютите сосове. Необходими продукти: 400 г домати, 1 скилидка чесън, 1 глава лук, 6 сухи люти чушки, 1 с.л винен оцет, магданоз, захар, сол, черен пипер....
Класически сосове за рибаКласически сосове за риба
06 Дек.
1
Разгледайте и другите изпитани рецепти за сосове за риба....