Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чуждестранни гозби за Великденската ТрапезаИталианската великденска трапеза е украсена винаги с традиционния великденски сладкиш с плодове и ядки, полят с ликьор....
15 Април
Колко ще ни струва великденската трапезаНаближава Великден и няма как да не си зададем въпроса колко ще ни струват подготовката за празника и традиционните за великденската трапеза храни - яйца, козунак, агнешко и зелена салата....
11 Април
Ястия за Великденските ПостиВеликденските пости започват, затова решихме да ви предложим някои лесни и вкусни рецепти....
26 Февр.
Как изглежда великденската трапеза по цял святНесъмнено великденските яйца са традиционният продукт за всяка една великденска трапеза. Но освен красиво боядисани яйца, в различните страни по света подреждат и различни ястия....
19 Април
Какво да сложим на великденската трапеза тази годинаВеликден е голям християнски празник и подобава да го почетем с обилна трапеза и подходящи за повода ястия /разгледайте галерията ни по-горе/....
27 Април
Задължителни рецепти с кисело мляко за лятната трапезаВ летните рецепти киселото мляко присъства във всякакви предястия, основни ястия и десерти....
04 Септ.
1
Ще похарчите най-малко 50 лева за Великденската трапезаПоне 50 лева ще похарчат българските домакинства, за да посрещнат Великден с традиционната трапеза за празника....
01 Април
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Зеленчукова подправка за ястияВсички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
19 Окт.
Задължителните храни за трапезата виУчени от Великобритания ви отговарят, като съставиха списък с продуктите, които задължително трябва да присъстват почти винаги на трапезата.
1. Зехтин. Ако обичате салати, то започнете със зехтина....
22 Август
2
Козе сирене със сусам за празничната трапезаТази много лесна, но ефектна празнична рецепта приготвяме в няколко много прости стъпки.
Първо и най-важно за нея е козето сирене да бъде от кремообразния тип, във вид на кръгло или четвъртито рулце с твърда обвивка....
16 Дек.
Кулинарна обиколка на великденските ястия по светаИталия
При италианците великденската трапеза винаги е украсена богато с традиционните италиански сладкиши с плодове, ядки, предлага се и сладко вино....
27 Април
Гръцките ястия, които задължително трябва да опитатеСмесица от Средиземноморието и Балканите има няколко ястия, типични за южната ни съседка, които задължително трябва да опитате....
01 Окт.
Поне 80 лева ще ни струва традиционната великденска трапезаЗаедно с боите задължителните за трапезата боядисани яйца ще струват на българското домакинство между 8 и 10 лева....
20 Април
1
Чеснов сос за рибни ястияПресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.
Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
23 Март
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Пет нетрадиционни ястия за вашата трапеза за Бъдни вечерТова е последният ден от коледните пости и въпреки че трапезата трябва да е богата, тя може да бъде съставена само от постни ястия....
24 Дек.
Тазгодишната великденска трапеза e най-евтината от 6 г. насамГрубите изчисления показват, че ще са ни необходими около 60 лева, ако искаме на великденската трапеза боядисани яйца, козунак и основно ястие с агнешко месо....
10 Април