Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печеното свинско на мамаПеченото свинско на мама
15 Юни
2
Свинското месо може да бъде каквото обичате, правила съм го по този начин с контра филе и с бут (на снимката е контра филе). Измиваме месото и го овкусяваме със солта....
Печеното пиле на баба с прясно зелеПеченото пиле на баба с прясно зеле
27 Дек.
Печеното пиле на баба с прясно зеле е готово....
Гергьовско агнеГергьовско агне
05 Май
Печенето продължава около 4-5 часа....
Пълнено агнеПълнено агне
20 Февр.
Почистеното агне се посолява добре отвън и отвътре (главата и вратът се махат, те са за супата) и се оставя настрани. Лукът се нарязва на по-едро, гъбите се нарязват на четвъртинки, а сварените дреболии на по-ситно....
Гергьовско агнеГергьовско агне
05 Май
Печенето продължава около 4-5 часа....
Какво представлява печенето в пликКакво представлява печенето в плик
06 Май
5
В плик бихте могли да печете каквото пожелаете – риба, различни зеленчуци, месо. Една от най-честите употреби на тези пликове е за пиле в плик с картофи....
Курбан с агнеКурбан с агне
30 Септ.
Карантията на агнето се измива добре, нарязва се и се сварява в подсолена вода. В част от мазнината се задушава нарязаният лук и подправките. Добавя се оризът и малко бульон от варенето на дреболиите. С тази смес се пълни...
Цяло печено агнеЦяло печено агне
15 Февр.
Цялото печено агне е готово....
Агне на пещАгне на пещ
06 Февр.
2
Най-подходящо за печене е младо и тлъсто агне. Хубаво го измийте и почистете отвътре и отвън. Натъркайте го със сол вътре и отвън, а със смлян черен пипер - отвътре. Отвън натъркайте с червен пипер. Измийте белия и...
Торта Великденско агнеТорта Великденско агне
13 Август
3
В купа разбийте яйцата. Към тях прибавете захарта и продължете с разбиването. Налейте олиото и млякото. Накрая прибавете пресятото брашно и бакпулвер. Разбъркайте внимателно с шпатула. Подгответе си формата (3D на...
Пълнено цяло агнеПълнено цяло агне
21 Февр.
2
Агнето се почиства и се посолява отвътре. Агнешкият комплект за плънката за пълненото агне се измива много добре и се сварява в подсолена вода за около 40 мин, бульонът се запазва, а агнешките дреболии се нарязват на ситно...
Пълнено гергьовденско агнеПълнено гергьовденско агне
08 Май
Агнешките дреболии се почистват (червата се обръщат, шкембето се попарва и изстъргва с нож, дробовете и сърцето се измиват) и се сваряват до полуготовност. Вече почти готови се нарязват. Задушават се с ориза, половината...
Гергьовско пълнено агнеГергьовско пълнено агне
07 Май
Ако е останал бульон от печеното, отлейте го в друг съд за да не се разводнява месото и да се стегне. Слагайте трапезата и да ви е вкусно!...
Агне на шишАгне на шиш
20 Февр.
Измиваме агнето много добре, след което го изцеждаме. Посоляваме го отвътре и отвън със сол и черен пипер и го напълваме с нарязания на ситно лук, магданоз и джоджен. Зашиваме го добре с конец. и го набождаме на дървен...
Пълнено гергьовско агнеПълнено гергьовско агне
19 Април
Добре почистете агнето и го посолете равномерно. Дреболийките попарете във вряща подсолена вода и ги накълцайте на ситно. Почистете и измийте булгура, след което го сложете да се задушава в сгорещеното масло, доливайки...
Печено гергьовденско агнеПечено гергьовденско агне
19 Април
2
Добре почистете агнето, като по желание може да го транжирате или да го оставите цяло. Хубаво го посолете. Смесете разтопеното масло с пресованите скилидки чесън, червения пипер, черния пипер, чубрицата и намажете обилно...
Кекс Великденско агнеКекс Великденско агне
28 Март
2
Печенето отнема около 25 минути или малко повече. Проверете готовността му с клечка. Щом е готов, изключете фурната, отворете вратата и оставете вътре за 10 минути преди да извадите....
С какво върви ментата?С какво върви ментата?
23 Септ.
Ментата е алкохолна напитка с интересен аромат и вкус от семейството на ликьорите. Обикновено ментата се комбинира с всички видове ликьори и с почти всички видове алкохоли (затова повечето бармани например казват, че...
Какво върви с ром?Какво върви с ром?
12 Януари
Как и какво да ядем с ром? Да се ​​върнем малко назад в историята и да си припомним за карибските пирати – не тези от филма, а истинските морски разбойници....
Какво върви със спанакКакво върви със спанак
10 Септ.
С кои храни върви спанакът - Ориз със спанак. Оризът е изключително полезен продукт, който също има важна роля в балансираното дневно меню....
Гергьовско пълнено печено агнеГергьовско пълнено печено агне
08 Май
Бульона може да използвате за готвене или пък го сервирайте в малка касерола и черпаче заедно с печеното агне....
Агне на механично чевермеАгне на механично чеверме
05 Май
Печенето трябва да трае от 3. 5 до 5. 5 часа, в зависимост от големината на агнето и силата на огъня....
Печено Агне в ТрапПечено Агне в Трап
27 Юли
Печеното Агне в Трап е готово....
Гергьовско агне по чапкъновскиГергьовско агне по чапкъновски
06 Май
Агнето се почиства добре, главичката и дреболиите се сваряват, като чревцата се измиват много добре и се сплитат на плитки. Варят се до омекване с 1 глава лук. Дреболиите се нарязват на ситно. Главичката се обезкостява и...
Пълнено агне с девесилПълнено агне с девесил
21 Април
През половин час агнето се залива със соса от печенето....