Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печеното свинско на мамаСвинското месо може да бъде каквото обичате, правила съм го по този начин с контра филе и с бут (на снимката е контра филе). Измиваме месото и го овкусяваме със солта....
15 Юни
2
Пълнено агнеПочистеното агне се посолява добре отвън и отвътре (главата и вратът се махат, те са за супата) и се оставя настрани.
Лукът се нарязва на по-едро, гъбите се нарязват на четвъртинки, а сварените дреболии на по-ситно....
20 Февр.
Какво представлява печенето в пликВ плик бихте могли да печете каквото пожелаете – риба, различни зеленчуци, месо. Една от най-честите употреби на тези пликове е за пиле в плик с картофи....
06 Май
5
Курбан с агнеКарантията на агнето се измива добре, нарязва се и се сварява в подсолена вода. В част от мазнината се задушава нарязаният лук и подправките.
Добавя се оризът и малко бульон от варенето на дреболиите. С тази смес се пълни...
30 Септ.
Агне на пещНай-подходящо за печене е младо и тлъсто агне. Хубаво го измийте и почистете отвътре и отвън.
Натъркайте го със сол вътре и отвън, а със смлян черен пипер - отвътре. Отвън натъркайте с червен пипер.
Измийте белия и...
06 Февр.
2
Торта Великденско агнеВ купа разбийте яйцата. Към тях прибавете захарта и продължете с разбиването.
Налейте олиото и млякото. Накрая прибавете пресятото брашно и бакпулвер. Разбъркайте внимателно с шпатула.
Подгответе си формата (3D на...
13 Август
3
Пълнено цяло агнеАгнето се почиства и се посолява отвътре.
Агнешкият комплект за плънката за пълненото агне се измива много добре и се сварява в подсолена вода за около 40 мин, бульонът се запазва, а агнешките дреболии се нарязват на ситно...
21 Февр.
2
Пълнено гергьовденско агнеАгнешките дреболии се почистват (червата се обръщат, шкембето се попарва и изстъргва с нож, дробовете и сърцето се измиват) и се сваряват до полуготовност.
Вече почти готови се нарязват.
Задушават се с ориза, половината...
08 Май
Гергьовско пълнено агнеАко е останал бульон от печеното, отлейте го в друг съд за да не се разводнява месото и да се стегне. Слагайте трапезата и да ви е вкусно!...
07 Май
Агне на шишИзмиваме агнето много добре, след което го изцеждаме.
Посоляваме го отвътре и отвън със сол и черен пипер и го напълваме с нарязания на ситно лук, магданоз и джоджен.
Зашиваме го добре с конец. и го набождаме на дървен...
20 Февр.
Пълнено гергьовско агнеДобре почистете агнето и го посолете равномерно. Дреболийките попарете във вряща подсолена вода и ги накълцайте на ситно.
Почистете и измийте булгура, след което го сложете да се задушава в сгорещеното масло, доливайки...
19 Април
Печено гергьовденско агнеДобре почистете агнето, като по желание може да го транжирате или да го оставите цяло. Хубаво го посолете.
Смесете разтопеното масло с пресованите скилидки чесън, червения пипер, черния пипер, чубрицата и намажете обилно...
19 Април
2
Кекс Великденско агнеПеченето отнема около 25 минути или малко повече. Проверете готовността му с клечка. Щом е готов, изключете фурната, отворете вратата и оставете вътре за 10 минути преди да извадите....
28 Март
2
С какво върви ментата?Ментата е алкохолна напитка с интересен аромат и вкус от семейството на ликьорите. Обикновено ментата се комбинира с всички видове ликьори и с почти всички видове алкохоли (затова повечето бармани например казват, че...
23 Септ.
Какво върви с ром?Как и какво да ядем с ром?
Да се върнем малко назад в историята и да си припомним за карибските пирати – не тези от филма, а истинските морски разбойници....
12 Януари
Какво върви със спанакС кои храни върви спанакът
- Ориз със спанак. Оризът е изключително полезен продукт, който също има важна роля в балансираното дневно меню....
10 Септ.
Гергьовско пълнено печено агнеБульона може да използвате за готвене или пък го сервирайте в малка касерола и черпаче заедно с печеното агне....
08 Май
Агне на механично чевермеПеченето трябва да трае от 3. 5 до 5. 5 часа, в зависимост от големината на агнето и силата на огъня....
05 Май
Гергьовско агне по чапкъновскиАгнето се почиства добре, главичката и дреболиите се сваряват, като чревцата се измиват много добре и се сплитат на плитки. Варят се до омекване с 1 глава лук. Дреболиите се нарязват на ситно. Главичката се обезкостява и...
06 Май