Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черен Ориз - какво трябва да знаемЧерен Ориз - какво трябва да знаем
25 Ноем.
Черният ориз не е много често употребяван в нашата традиционна кухня, но в последните години набира все по-широка популярност. Това никак не е случайно - братът на познатия ни бял ориз е уникален кулинарен продукт, с...
Бисерен ориз – какво трябва да знаемБисерен ориз – какво трябва да знаем
31 Май
По какво се отличава бисерният ориз и какво трябва да знаем за него? Това е среднозърнест или късозърнест ориз, чийто зърна са сравнително обли, без заострени краища....
Червен ориз - какво трябва да знаем?Червен ориз - какво трябва да знаем?
28 Май
Какви са здравословните ползи от червения ориз? В следващите редове вижте повече: Заздравява костите Червеният ориз е изключително полезен при артрит и ревматизъм и помага в превенцията на остеопороза....
Рататуй с дългозърнест оризРататуй с дългозърнест ориз
05 Февр.
Свареният ориз се отцежда, като се оставя и малко от течността. Добавя се към зеленчуците и се разбърква. Добавят се и подправките. Залива се с останалия зехтин и се оставя само да заври....
Миди с дългозърнест оризМиди с дългозърнест ориз
26 Юли
Изчистваме и измиваме 1 ч.ч. дългозърнест ориз. В подходяща тенджера слагаме бульона от мидите/при мен излезе 2 ч.чаши/и още 4 ч.ч. гореща вода, така че да стане в съотношение 1:6....
Какво трябва да знаем за рафинирания оризКакво трябва да знаем за рафинирания ориз
17 Април
Повечето хора предпочитат да ядат бял ориз заради апетитния му цвят, мекота, сладост на вкуса, а и изглежда по-добре на външен вид. В действителност обаче белият рафиниран ориз е продукт, чиито най-важни части са отстранени...
Пикантен дългозърнест ориз с гъби на тиганПикантен дългозърнест ориз с гъби на тиган
12 Юни
Налейте вода толкова, колкото ви указва производителя на пакета - всяка марка и вид ориз изискват различни количества течност....
Празнично Патешко Магре с дългозърнест ориз и бял сосПразнично Патешко Магре с дългозърнест ориз и бял сос
11 Юни
Празничното Патешко Магре с дългозърнест ориз и бял сос е готово!...
Е239 - какво трябва да знаем?Е239 - какво трябва да знаем?
14 Юни
Ето какво още трябва да знаете за Е239 Това вещество има физически характеристики на стъкловидни мъниста или се среща под формата на прах без мирис, но с леко сладък вкус....
Е270 - какво трябва да знаем?Е270 - какво трябва да знаем?
10 Юни
Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
Женшен - какво трябва да знаем?Женшен - какво трябва да знаем?
20 Юли
Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
Теобромин - какво трябва да знаем?Теобромин - какво трябва да знаем?
15 Февр.
Оказва се, че шоколадът има много повече ползи, отколкото знаем. Защо обаче, ако шоколадът и какаото, което той се съдържа, се препоръчват на деца след сън. Те трябва да пият мляко с какао....
Инсулин - какво трябва да знаемИнсулин - какво трябва да знаем
21 Март
Не знаем какво го причинява. Диабетът тип 2 е свързан с модифицируеми рискови фактори за начина на живот, а също има и силни генетични и семейни рискови фактори....
Гликопротеини - какво трябва да знаемГликопротеини - какво трябва да знаем
21 Март
Гликопротеинът е вид протеинова молекула (белтък), към която е свързан въглехидрат. Този процес се случва или по време на транслация (синтез) на протеина, или като последваща модификация в процес, наречен гликозилиране....
Кокичета - какво трябва да знаемКокичета - какво трябва да знаем
14 Април
Ако искате да отглеждате кокичета в двора си, имайте предвид, че трябва за закупите луковиците им още през ранната есен, защото така шансът да попаднете на по-стари луковици е по-малък....
Фунгициди - какво трябва да знаемФунгициди - какво трябва да знаем
05 Януари
Химическата защита на растенията от болести трябва да бъде не по-малко „изобретателна“ от самите патогени, за да се постигне значителен ефект в борбата срещу тях....
Драцена - какво трябва да знаем?Драцена - какво трябва да знаем?
30 Септ.
Почва Почвата трябва да бъде богата на хранителни вещества, с нормална киселинност. Тя може да се състои от торф, пясък и други позволени елементи....
Инсектициди - какво трябва да знаемИнсектициди - какво трябва да знаем
20 Юли
За най-добри резултати при защита на растенията използването на инсектициди трябва да бъде комбинирано с цялостни мерки за растителна защита....
Скир - какво трябва да знаемСкир - какво трябва да знаем
04 Февр.
Какво е скир? Скир представлява млечен продукт. Това е исландски млечен продукт. Той е популярен в цял свят. Този продукт много наподобява цедено кисело мляко, но не е....
Фиде - какво трябва да знаемФиде - какво трябва да знаем
09 Май
За какво друго може да се използва фидето, откъде идва то и каква е технологията му на производство?...
Липиди – какво трябва да знаемЛипиди – какво трябва да знаем
19 Дек.
Какво представляват липидите Тези органични съединения са неполярни молекули, които са разтворими само в неполярни разтворители и неразтворими във вода, тъй като водата е полярна молекула....
Дерматоза – какво трябва да знаем?Дерматоза – какво трябва да знаем?
09 Февр.
Трябва да обсъдите с вашия лекар какво е довело до поява на състоянието, от което страдате. Може да се наложи взимането на кръвна проба и биопсия....
Вентолин - какво трябва да знаем?Вентолин - какво трябва да знаем?
12 Март
Какво трябва да знаете за Вентолин?...
Пулмикорт - какво трябва да знаем?Пулмикорт - какво трябва да знаем?
04 Март
За да бъде ефективен, този медикамент трябва да се използва редовно. Той не действа веднага и не трябва да се използва за облекчаване на внезапни пристъпи на астма....
Диклофенак - какво трябва да знаем?Диклофенак - какво трябва да знаем?
24 Февр.
Какво да избягвате по време на приема на диклофенак? Избягвайте приема на алкохол – той увеличава риска от стомашно кървене....