Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черен Ориз - какво трябва да знаемЧерният ориз не е много често употребяван в нашата традиционна кухня, но в последните години набира все по-широка популярност. Това никак не е случайно - братът на познатия ни бял ориз е уникален кулинарен продукт, с...
25 Ноем.
Бисерен ориз – какво трябва да знаемПо какво се отличава бисерният ориз и какво трябва да знаем за него?
Това е среднозърнест или късозърнест ориз, чийто зърна са сравнително обли, без заострени краища....
31 Май
Червен ориз - какво трябва да знаем?Какви са здравословните ползи от червения ориз? В следващите редове вижте повече:
Заздравява костите
Червеният ориз е изключително полезен при артрит и ревматизъм и помага в превенцията на остеопороза....
28 Май
Рататуй с дългозърнест оризСвареният ориз се отцежда, като се оставя и малко от течността. Добавя се към зеленчуците и се разбърква. Добавят се и подправките.
Залива се с останалия зехтин и се оставя само да заври....
05 Февр.
Миди с дългозърнест оризИзчистваме и измиваме 1 ч.ч. дългозърнест ориз. В подходяща тенджера слагаме бульона от мидите/при мен излезе 2 ч.чаши/и още 4 ч.ч. гореща вода, така че да стане в съотношение 1:6....
26 Юли
Какво трябва да знаем за рафинирания оризПовечето хора предпочитат да ядат бял ориз заради апетитния му цвят, мекота, сладост на вкуса, а и изглежда по-добре на външен вид. В действителност обаче белият рафиниран ориз е продукт, чиито най-важни части са отстранени...
17 Април
Пикантен дългозърнест ориз с гъби на тиганНалейте вода толкова, колкото ви указва производителя на пакета - всяка марка и вид ориз изискват различни количества течност....
12 Юни
Празнично Патешко Магре с дългозърнест ориз и бял сосПразничното Патешко Магре с дългозърнест ориз и бял сос е готово!...
11 Юни
Е239 - какво трябва да знаем?Ето какво още трябва да знаете за Е239
Това вещество има физически характеристики на стъкловидни мъниста или се среща под формата на прах без мирис, но с леко сладък вкус....
14 Юни
Е270 - какво трябва да знаем?Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
10 Юни
Женшен - какво трябва да знаем?Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
20 Юли
Теобромин - какво трябва да знаем?Оказва се, че шоколадът има много повече ползи, отколкото знаем. Защо обаче, ако шоколадът и какаото, което той се съдържа, се препоръчват на деца след сън. Те трябва да пият мляко с какао....
15 Февр.
Инсулин - какво трябва да знаемНе знаем какво го причинява. Диабетът тип 2 е свързан с модифицируеми рискови фактори за начина на живот, а също има и силни генетични и семейни рискови фактори....
21 Март
Гликопротеини - какво трябва да знаемГликопротеинът е вид протеинова молекула (белтък), към която е свързан въглехидрат. Този процес се случва или по време на транслация (синтез) на протеина, или като последваща модификация в процес, наречен гликозилиране....
21 Март
Кокичета - какво трябва да знаемАко искате да отглеждате кокичета в двора си, имайте предвид, че трябва за закупите луковиците им още през ранната есен, защото така шансът да попаднете на по-стари луковици е по-малък....
14 Април
Фунгициди - какво трябва да знаемХимическата защита на растенията от болести трябва да бъде не по-малко „изобретателна“ от самите патогени, за да се постигне значителен ефект в борбата срещу тях....
05 Януари
Драцена - какво трябва да знаем?Почва
Почвата трябва да бъде богата на хранителни вещества, с нормална киселинност. Тя може да се състои от торф, пясък и други позволени елементи....
30 Септ.
Инсектициди - какво трябва да знаемЗа най-добри резултати при защита на растенията използването на инсектициди трябва да бъде комбинирано с цялостни мерки за растителна защита....
20 Юли
Скир - какво трябва да знаемКакво е скир?
Скир представлява млечен продукт. Това е исландски млечен продукт. Той е популярен в цял свят. Този продукт много наподобява цедено кисело мляко, но не е....
04 Февр.
Фиде - какво трябва да знаемЗа какво друго може да се използва фидето, откъде идва то и каква е технологията му на производство?...
09 Май
Липиди – какво трябва да знаемКакво представляват липидите
Тези органични съединения са неполярни молекули, които са разтворими само в неполярни разтворители и неразтворими във вода, тъй като водата е полярна молекула....
19 Дек.
Дерматоза – какво трябва да знаем?Трябва да обсъдите с вашия лекар какво е довело до поява на състоянието, от което страдате. Може да се наложи взимането на кръвна проба и биопсия....
09 Февр.
Пулмикорт - какво трябва да знаем?За да бъде ефективен, този медикамент трябва да се използва редовно. Той не действа веднага и не трябва да се използва за облекчаване на внезапни пристъпи на астма....
04 Март
Диклофенак - какво трябва да знаем?Какво да избягвате по време на приема на диклофенак?
Избягвайте приема на алкохол – той увеличава риска от стомашно кървене....
24 Февр.