Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословна закуска за работаЗдравословната, питателна закуска ви дава енергия за летящ старт на деня и за отлично справяне с всички задачи чак до обяд.
От вечерта си приготвяме йогурта, като пасираме съставките и съхраняваме в буркан. В купа накисваме...
23 Окт.
2
Правилна полезна закуска без глутенБез глутен, засищаща и заредена с всичко необходимо за разкошен старт на деня!
Орехите, бадемите и тиквеното семе накисваме във вода от предходната вечер. На сутринта ги изплакваме.
Заливаме с топла водичка желаното...
03 Август
Мини здравословна салата за работаЗдравословна салата, удобен вариант за работа, съобразена с полезния и здравослосвен начин на живот. Приготвянето ѝ е лесно и бързо.
Тиквените семки накисваме от вечерта. Сваряваме киноата в съотношение 1:2....
23 Окт.
2
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с прясна маяАко след като са спазени тези правила и маята не си удвои количеството, то нещо с маята не е добре.
Имате класическо тесто с прясна мая....
19 Февр.
Козуначено тесто в хлебопекарнаПрибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
06 Ноем.
Универсално тесто в хлебопекарнаПуска се програма за тесто. При мен е 90 минути.
Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.
Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
10 Дек.
3
Маслено тесто с виноТака приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
14 Ноем.
Маслено тесто с яйцаМеси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....
11 Март
Пухкаво тесто с водкаДобавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто.
Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
25 Март
Универсално тесто с бираПроцедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто.
Оставете универсалното тесто с бира да удвои обема си.
Оформете питата по предпочитан от вас начин....
26 Юли
Тесто за соленкиДобавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота.
Готовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници....
24 Януари
Тесто за всичкоРецептата за това тесто е от книгата на Добрина Велкова „Соленки, сладки, кремове” от 1988 година, днес наричано Лудо тесто....
10 Септ.
1
Тесто за питиВ начало сложете малко брашно и постепенно прибавяйте още, докато се получи меко тесто, но не и да лепне. Оставете да втаса на топло.
Тестото е подходящо за пити, питки, баници и .......
02 Февр.
1
Тесто за поничкиГотовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета.
Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
14 Ноем.
6
Тесто за ХалаНа този етап тестото е лепкаво и ако е нужно, поръсваме брашно, но без да прекаляваме, защото целта е да остане сравнително меко....
03 Окт.
Тесто за юфкаРазмесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто. Завива се в найлон и се оставя на студено около 1 час.
Разделя се на малки топки и се разточва на съвсем тънки кори....
26 Януари
Тесто за декорацияТози тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
24 Януари
Тесто за мекициБрашното се пресява и се изсипва в тава. Содата, солта и захарта се добавят в киселото мляко, всичко се разбърква добре докато млякото започне да шупти.
В средата на брашното се прави дупка и в нея се изсипва получената...
15 Януари
Тесто за щруделЗамесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично.
Започнете да месите с дясната ръка - разтегляйте и отделяйте постоянно от масата....
19 Ноем.
Тесто за хлябКогато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти....
10 Март
Тесто за фокачаГотовото тесто оставете да втаса на топло в намазнена купа, покрито с кърпа. То трябва да удвои обема си.
Застелете с хартия за печене тавичка с размери 23х32 см, сипете тестото и го разстелете с ръце....
15 Май