Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословна закуска за работаЗдравословна закуска за работа
23 Окт.
2
Здравословната, питателна закуска ви дава енергия за летящ старт на деня и за отлично справяне с всички задачи чак до обяд. От вечерта си приготвяме йогурта, като пасираме съставките и съхраняваме в буркан. В купа накисваме...
Правилна полезна закуска без глутенПравилна полезна закуска без глутен
03 Август
Без глутен, засищаща и заредена с всичко необходимо за разкошен старт на деня! Орехите, бадемите и тиквеното семе накисваме във вода от предходната вечер. На сутринта ги изплакваме. Заливаме с топла водичка желаното...
Мини здравословна салата за работаМини здравословна салата за работа
23 Окт.
2
Здравословна салата, удобен вариант за работа, съобразена с полезния и здравослосвен начин на живот. Приготвянето ѝ е лесно и бързо. Тиквените семки накисваме от вечерта. Сваряваме киноата в съотношение 1:2....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Тесто с маяТесто с мая
17 Август
От тестото може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици....
Тесто с грисТесто с грис
15 Дек.
След това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Тесто с прясна маяТесто с прясна мая
19 Февр.
Ако след като са спазени тези правила и маята не си удвои количеството, то нещо с маята не е добре. Имате класическо тесто с прясна мая....
Козуначено тесто в хлебопекарнаКозуначено тесто в хлебопекарна
06 Ноем.
Прибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
Универсално тесто в хлебопекарнаУниверсално тесто в хлебопекарна
10 Дек.
3
Пуска се програма за тесто. При мен е 90 минути. Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н. Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
Маслено тесто с виноМаслено тесто с вино
14 Ноем.
Така приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
Маслено тесто с яйцаМаслено тесто с яйца
11 Март
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....
Пухкаво тесто с водкаПухкаво тесто с водка
25 Март
Добавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто. Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
Универсално тесто с бираУниверсално тесто с бира
26 Юли
Процедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто. Оставете универсалното тесто с бира да удвои обема си. Оформете питата по предпочитан от вас начин....
Тесто за соленкиТесто за соленки
24 Януари
Добавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота. Готовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници....
Тесто за всичкоТесто за всичко
10 Септ.
1
Рецептата за това тесто е от книгата на Добрина Велкова „Соленки, сладки, кремове” от 1988 година, днес наричано Лудо тесто....
Тесто за питиТесто за пити
02 Февр.
1
В начало сложете малко брашно и постепенно прибавяйте още, докато се получи меко тесто, но не и да лепне. Оставете да втаса на топло. Тестото е подходящо за пити, питки, баници и .......
Тесто за поничкиТесто за понички
14 Ноем.
6
Готовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета. Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
Тесто за ХалаТесто за Хала
03 Окт.
На този етап тестото е лепкаво и ако е нужно, поръсваме брашно, но без да прекаляваме, защото целта е да остане сравнително меко....
Тесто за юфкаТесто за юфка
26 Януари
Размесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто. Завива се в найлон и се оставя на студено около 1 час. Разделя се на малки топки и се разточва на съвсем тънки кори....
Тесто за декорацияТесто за декорация
24 Януари
Този тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
Тесто за мекициТесто за мекици
15 Януари
Брашното се пресява и се изсипва в тава. Содата, солта и захарта се добавят в киселото мляко, всичко се разбърква добре докато млякото започне да шупти. В средата на брашното се прави дупка и в нея се изсипва получената...
Тесто за щруделТесто за щрудел
19 Ноем.
Замесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично. Започнете да месите с дясната ръка - разтегляйте и отделяйте постоянно от масата....
Тесто за хлябТесто за хляб
10 Март
Когато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти....
Тесто за фокачаТесто за фокача
15 Май
Готовото тесто оставете да втаса на топло в намазнена купа, покрито с кърпа. То трябва да удвои обема си. Застелете с хартия за печене тавичка с размери 23х32 см, сипете тестото и го разстелете с ръце....