Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Розови домати – какво трябва да знаемРозови домати – какво трябва да знаем
24 Май
Освен влага по време на цъфтежа на розовите домати трябва да осигурите повишено количество хранителни вещества за растението чрез допълнително наторяване....
Е239 - какво трябва да знаем?Е239 - какво трябва да знаем?
14 Юни
Ето какво още трябва да знаете за Е239 Това вещество има физически характеристики на стъкловидни мъниста или се среща под формата на прах без мирис, но с леко сладък вкус....
Е270 - какво трябва да знаем?Е270 - какво трябва да знаем?
10 Юни
Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
Женшен - какво трябва да знаем?Женшен - какво трябва да знаем?
20 Юли
Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
Сушени чери доматиСушени чери домати
08 Септ.
Оставете доматите да се сушат за едно денонощие, като през това време не бива да отваряте вратата на фурната....
Мариновани чери доматиМариновани чери домати
26 Август
Измийте и подсушете чери доматите. Най-добре е да използвате домати Рома, защото с тях се получават най-вкусни сушени домати. Подберете еднакви по размер доматчета....
Желирани чери доматиЖелирани чери домати
26 Юни
3
Доматите се бланшират в гореща вода за 2 минути и се обелват....
Консервирани чери доматиКонсервирани чери домати
01 Февр.
За два малки буркани с вместимост по 400 г ви трябват около 1 кг чери домати. На дъното на всеки буркан слагам по 1 к.л. сол, по една нарязана на филийки скилидка чесън и няколко зрънца черен пипер....
Пълнени чери доматиПълнени чери домати
11 Януари
Отрязва се капачето на всяко доматче и внимателно се издълбава вътрешността, за да се получи чашка. Крекерите се намазват с изварата, в която има морков и копър. Отгоре се поставя по едно доматче....
Консервиране на чери доматиКонсервиране на чери домати
04 Януари
2
Консервираните чери домати изглеждат много красиво заради своята миниатюрност. Чери доматите се поддават добре на консервация и са много вкусни през зимните месеци....
Йоносферата – какво трябва да знаемЙоносферата – какво трябва да знаем
24 Септ.
Йоносферата е слой от земната атмосфера, който се йонизира от слънчевата и космическата радиация. Намира се на 75 - 1000 км над Земята. Радиусът на Земята е 6370 км, така че дебелината на йоносферата е доста малка в сравнение...
Ехнатон – какво трябва да знаемЕхнатон – какво трябва да знаем
10 Август
Зад загадъчното име Ехнатон се крие една уникална историческа личност със статут почти на божество. Става дума за известния като реформатор фараон Аменхотеп IV, по-известен като Ехнатон, но познат също и като Ехнейот или...
Реконкиста - какво трябва да знаемРеконкиста - какво трябва да знаем
12 Юли
Арабите, които искали до останат във възвърнатите земи, трябвало да приемат християнството....
Диклофенак - какво трябва да знаем?Диклофенак - какво трябва да знаем?
24 Февр.
Какво да избягвате по време на приема на диклофенак? Избягвайте приема на алкохол – той увеличава риска от стомашно кървене....
Бронхоспазъм - какво трябва да знаем?Бронхоспазъм - какво трябва да знаем?
24 Февр.
Ако имате високо кръвно налягане и сте на бета-блокери ще трябва да уведомите вашия лекар, тъй като това ще блокира някои от ефектите на албутерол....
Дерматоза – какво трябва да знаем?Дерматоза – какво трябва да знаем?
09 Февр.
Трябва да обсъдите с вашия лекар какво е довело до поява на състоянието, от което страдате. Може да се наложи взимането на кръвна проба и биопсия....
Инсулин - какво трябва да знаемИнсулин - какво трябва да знаем
21 Март
Не знаем какво го причинява. Диабетът тип 2 е свързан с модифицируеми рискови фактори за начина на живот, а също има и силни генетични и семейни рискови фактори....
Гликопротеини - какво трябва да знаемГликопротеини - какво трябва да знаем
21 Март
Гликопротеинът е вид протеинова молекула (белтък), към която е свързан въглехидрат. Този процес се случва или по време на транслация (синтез) на протеина, или като последваща модификация в процес, наречен гликозилиране....
Вентолин - какво трябва да знаем?Вентолин - какво трябва да знаем?
12 Март
Какво трябва да знаете за Вентолин?...
Пулмикорт - какво трябва да знаем?Пулмикорт - какво трябва да знаем?
04 Март
За да бъде ефективен, този медикамент трябва да се използва редовно. Той не действа веднага и не трябва да се използва за облекчаване на внезапни пристъпи на астма....
Скир - какво трябва да знаемСкир - какво трябва да знаем
04 Февр.
Какво е скир? Скир представлява млечен продукт. Това е исландски млечен продукт. Той е популярен в цял свят. Този продукт много наподобява цедено кисело мляко, но не е....
Липиди – какво трябва да знаемЛипиди – какво трябва да знаем
19 Дек.
Какво представляват липидите Тези органични съединения са неполярни молекули, които са разтворими само в неполярни разтворители и неразтворими във вода, тъй като водата е полярна молекула....
Хамон - какво трябва да знаемХамон - какво трябва да знаем
07 Юли
Какво представлява шунката хамон, как се прави и с какво си е спечелила такава слава? Това е интересен въпрос за всеки любител на този сушен деликатес и най-вече за пристрастените към испанския хамон....
Лутеин - какво трябва да знаемЛутеин - какво трябва да знаем
22 Юни
Лутеинът се съдържа в някои зелени храни, но за какво служи той на човешкото тяло? Това е въпросът, чийто отговор ще осветли ползите от лутеина....
Фиде - какво трябва да знаемФиде - какво трябва да знаем
09 Май
За какво друго може да се използва фидето, откъде идва то и каква е технологията му на производство?...