Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черен Ориз - какво трябва да знаемС черен ориз може да се приготви вкусно ризото, да се комбинира с риба, морски дарове и различни зеленчуци. Не е изключено да се поднесе и с някакъв вид задушено месо....
25 Ноем.
Бели череши - какво трябва да знаемБели череши - какво трябва да знаем
Химичният състав на белите череши до голяма степен зависи от сорта, състава на почвата и климата, в който расте плодът....
09 Юни
1
Е239 - какво трябва да знаем?Ето какво още трябва да знаете за Е239
Това вещество има физически характеристики на стъкловидни мъниста или се среща под формата на прах без мирис, но с леко сладък вкус....
14 Юни
Е270 - какво трябва да знаем?Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
10 Юни
Женшен - какво трябва да знаем?Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
20 Юли
Какво трябва да знаете за трансплантацията на черен дроб?Трансплантацията на черен дроб е хирургична процедура, която премахва черния дроб, който вече не функционира правилно (чернодробна недостатъчност), и го замества със здрав черен дроб от жив или починал донор....
30 Януари
Просеко - какво трябва да знаем?Какво трябва да знаем за Просекото?
1. Просеко е вид бяло пенливо вино. Гроздето за направата му се отглежда на около 30 000 хектара площ, съсредоточени в Северна Италия.
2....
09 Януари
Сурими - какво трябва да знаем?Въпреки това, когато някой ги попита какво представлява сурими, повечето от тях просто вдигат рамене или изричат отговор, който е доста далеч от истината....
30 Дек.
Фиде - какво трябва да знаемЗа какво друго може да се използва фидето, откъде идва то и каква е технологията му на производство?...
09 Май
Теобромин - какво трябва да знаем?Оказва се, че шоколадът има много повече ползи, отколкото знаем. Защо обаче, ако шоколадът и какаото, което той се съдържа, се препоръчват на деца след сън. Те трябва да пият мляко с какао....
15 Февр.
Хамон - какво трябва да знаемКакво представлява шунката хамон, как се прави и с какво си е спечелила такава слава? Това е интересен въпрос за всеки любител на този сушен деликатес и най-вече за пристрастените към испанския хамон....
07 Юли
Лутеин - какво трябва да знаемЛутеинът се съдържа в някои зелени храни, но за какво служи той на човешкото тяло? Това е въпросът, чийто отговор ще осветли ползите от лутеина....
22 Юни
Скир - какво трябва да знаемКакво е скир?
Скир представлява млечен продукт. Това е исландски млечен продукт. Той е популярен в цял свят. Този продукт много наподобява цедено кисело мляко, но не е....
04 Февр.
Липиди – какво трябва да знаемКакво представляват липидите
Тези органични съединения са неполярни молекули, които са разтворими само в неполярни разтворители и неразтворими във вода, тъй като водата е полярна молекула....
19 Дек.
Инсулин - какво трябва да знаемНе знаем какво го причинява. Диабетът тип 2 е свързан с модифицируеми рискови фактори за начина на живот, а също има и силни генетични и семейни рискови фактори....
21 Март
Дерматоза – какво трябва да знаем?Трябва да обсъдите с вашия лекар какво е довело до поява на състоянието, от което страдате. Може да се наложи взимането на кръвна проба и биопсия....
09 Февр.
Пулмикорт - какво трябва да знаем?За да бъде ефективен, този медикамент трябва да се използва редовно. Той не действа веднага и не трябва да се използва за облекчаване на внезапни пристъпи на астма....
04 Март
Диклофенак - какво трябва да знаем?Какво да избягвате по време на приема на диклофенак?
Избягвайте приема на алкохол – той увеличава риска от стомашно кървене....
24 Февр.
Бронхоспазъм - какво трябва да знаем?Ако имате високо кръвно налягане и сте на бета-блокери ще трябва да уведомите вашия лекар, тъй като това ще блокира някои от ефектите на албутерол....
24 Февр.
Йоносферата – какво трябва да знаемЙоносферата е слой от земната атмосфера, който се йонизира от слънчевата и космическата радиация. Намира се на 75 - 1000 км над Земята. Радиусът на Земята е 6370 км, така че дебелината на йоносферата е доста малка в сравнение...
24 Септ.
Ехнатон – какво трябва да знаемТой бил доста хилав, дребен, със силно удължено лице и с продълговат череп....
10 Август
Реконкиста - какво трябва да знаемАрабите, които искали до останат във възвърнатите земи, трябвало да приемат християнството....
12 Юли
Гликопротеини - какво трябва да знаемГликопротеинът е вид протеинова молекула (белтък), към която е свързан въглехидрат. Този процес се случва или по време на транслация (синтез) на протеина, или като последваща модификация в процес, наречен гликозилиране....
21 Март