Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се запечатва месо?Как се запечатва месо?
16 Септ.
В основата си запечатването на месо представлява запичане на силен огън за кратко време с много малко мазнина....
Месото на грил е канцерогенно! Виж защоМесото на грил е канцерогенно! Виж защо
22 Окт.
Оказва се, че при хората, които рядко консумират препържено месо или месо, приготвено на грил, скара или барбекю, рискът от развиването на тези сериозни онкологични заболявания е значимо по-малък....
Защо трябва да намалим месото?Защо трябва да намалим месото?
02 Януари
Ако искате да намалите месото, то си гответе често рецепти като: - постни яхнии; - ориз без месо; - безмесни кюфтета....
Защо да ограничим приема на месо?Защо да ограничим приема на месо?
19 Юли
Това са пилешкото, пуешкото, месото от кокошка и заешкото месо....
Високопротеинови заместители на месотоВисокопротеинови заместители на месото
04 Март
Соя Соята е отличен високопротеинов заместител на месото и само малко отстъпва на месото по отношение на полезните антиоксиданти, които се съдържат в нея....
Защо не трябва да печем месото над 250 градуса?Защо не трябва да печем месото над 250 градуса?
03 Март
Ето какво е необходимо да знаете за печенето на месо: В зависимост от вида на месото, което ще печете, съществуват различни особености....
Какво е капон и защо месото му е истински деликатес?Какво е капон и защо месото му е истински деликатес?
17 Дек.
Месото от капон е крехко и ароматно, сравнително мазно и с голямо количество бяло месо....
Защо не се желира месото в бурканите?Защо не се желира месото в бурканите?
11 Март
Обикновено за консервиране на месо правилното съотношение е приблизително около ½ кг месо на ½ литров буркан....
Най-добрите заместители на месотоНай-добрите заместители на месото
17 Юли
Сейтанът прилича на месото. Може да се приготви така, както приготвяме месо....
Защо да хапваме месо често?Защо да хапваме месо често?
26 Дек.
Хората започват да отричат животинското месо и да го изключват от менюто си. Всеки има право на избор с какво да се храни, но е важно да се знае, че месото също е много полезно за организма....
Защо ядем месо?Защо ядем месо?
27 Май
Ако направим анализ на месото, ще видим, че в него има има вода, вкусови компоненти и соли. Освен това в месото има още една съставна част - белтък. Когато месото се вари, част от белтъка се пресича и изплува като пяна....
Влияние на кислорода върху цвета на месотоВлияние на кислорода върху цвета на месото
01 Май
Зеленият цвят на пушеното месо се дължи на окислението на пигментите в месото от водородната пероксидаза, тъй като естествено присъстващият в месото ензим е деструктуриран....
Вижте ефекта от спирането на месотоВижте ефекта от спирането на месото
21 Февр.
6
Рискът от сърдечни болести намалява Скоро бе доказано, че болестите на сърцето са пряко свързани с консумацията на червено месо....
Хранителни предимства на месото от щраусХранителни предимства на месото от щраус
26 Март
2
Месото на щрауса често се нарича месо на бъдещето. Месото на щрауса е едно от най-висококачествените меса....
Обработка на месото от диво прасеОбработка на месото от диво прасе
23 Януари
Месото на възрастните мъжки диви прасета е доста по-жилаво и с неприятна специфична миризма, за разлика от месото на младите диви прасета....
Майсторски техники за готвене на месотоМайсторски техники за готвене на месото
08 Март
Причината е, че „запечатването“ на месото, особено в домашни уславия, се извършва на висока температура, което прави котлета тъмен, твърд, сух и безвкусен....
Основни правила при пържене на месотоОсновни правила при пържене на месото
14 Дек.
Препоръки при пържене на месо Не бива да се пържи мокро месо, то трябва да се подсуши със салфетка, преди да се постави в тигана, защото мокрото месо задържа пара, която затруднява пърженето....
Защо спим на възглавници?Защо спим на възглавници?
22 Окт.
В наши дни всеки човек знае какво е възглавницата, но знаем ли откъде произхожда? Смята се, че възглавниците са се използвали още Древен Египет и Азия. Китайските възглавници често били изработвани от камък, порцелан или...
Как да премахна лошия дъх на месото?Как да премахна лошия дъх на месото?
05 Дек.
Възможно е заради по-продължителния престой в хладилника месото да придобие неприятен дъх и тогава много домакини се изправят пред предизвикателството как да премахнат лошия дъх на месото....
Защо да спрем да ядем месоЗащо да спрем да ядем месо
20 Май
1
Тя разгражда месото. Човешката слюнка, от своя страна, е алкална, т.е. не е предпоставка за разграждането на месо....
Как да запечатаме пържолите при готвене?Как да запечатаме пържолите при готвене?
23 Януари
Това ще ви подсигури по-равномерно изпичане и месото няма да остане сурово отвътре; - Посолете едва тогава, когато коричката от запечатването вече се е формирала....
От тази година променят етикетите на месотоОт тази година променят етикетите на месото
12 Януари
Обмисля се и промяна, засягаща етикетите на рибата, като се предлага една опаковка, която съдържа няколко парчета месо, да бъде маркирана с етикет „формовано месо"....
Опровержение: Няма скок на антибиотиците в месото!Опровержение: Няма скок на антибиотиците в месото!
07 Ноем.
Вчера в медийното пространство излезе притеснителната информация, че месото у нас е тъпкано с антибиотици....
Интересни факти за сайтана - месото на бъдещето!Интересни факти за сайтана - месото на бъдещето!
10 Окт.
Наричан още пшенично месо, той изненадващо много наподобява месо, когато е сготвен....
Алтернативи на месото и млякото при постещитеАлтернативи на месото и млякото при постещите
27 Ноем.
Ето няколко добри идеи за това кои са заместителите на месото и млякото по време на пост. 1. Бобови култури Чрез изключване на месото в организма настъпва осезаем недостиг на белтъчини (протеини)....