Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусна салата с черна леща БелугаВкусна салата с черна леща Белуга
18 Дек.
Насладата ще е пълна, който и вариант да изберете. Представих ви тази невероятно вкусна и ароматна черна леща Белуга, която можете да поднесете на Бъдни вечер. Добър апетит!...
Черна леща Белуга - красива и суперполезнаЧерна леща Белуга - красива и суперполезна
01 Септ.
Например в Индия лещата Белуга е като барбекюто в Америка - нещо, без което не могат! През 2014 г. черната леща заема върхово място в класацията на топ готвачите....
Супа от леща БелугаСупа от леща Белуга
22 Февр.
Оставете всичко да заври и супата от леща е готова. Супата от леща Белуга се сервира гореща и се поръсва с пресен магданоз....
Свежа салата с леща белугаСвежа салата с леща белуга
28 Август
Тази леща се вари много бързо. Поръсете отгоре салатата със сварената леща. Залейте салатата с леща с предпочитан от вас дресинг. Разбъркайте свежата салата с леща белуга....
Чорба от черна лещаЧорба от черна леща
30 Юли
Затворете супата от леща с капак и продължете да я готвите още около 45 минути. Чорбата от черна леща е много вкусна. Добър апетит!...
Супа от черна лещаСупа от черна леща
27 Май
Преценете по това колко гъста искате да бъде супата от леща. Покройте отново с капак и гответе до готовност - 30-45 минути. Супата от черна леща е готова....
Боб мунг с черна лещаБоб мунг с черна леща
21 Окт.
Преди да свалите ястието, чукнете яйцата и гответе още 4-5 минути, като бъркате непрекъснато на тих огън. Овкусете със сол и добавете свеж магданоз преди поднасяне. Бобът мунг с черна леща е готов....
Индийска черна леща Даал МакханиИндийска черна леща Даал Макхани
20 Ноем.
1
Сложете боба и черната леща с малко сол и вода да се сготвят за около 25 минути в тенджера под налягане. Прехвърлете в обикновена тенджера и варете още 15-20 минути. Разбъркайте с изварата и сметаната....
Индийска черна леща Даал МакханиИндийска черна леща Даал Макхани
20 Ноем.
1
Сложете боба и черната леща с малко сол и вода да се сготвят за около 25 минути в тенджера под налягане. Прехвърлете в обикновена тенджера и варете още 15-20 минути. Разбъркайте с изварата и сметаната....
Женшен - какво трябва да знаем?Женшен - какво трябва да знаем?
20 Юли
Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
Е239 - какво трябва да знаем?Е239 - какво трябва да знаем?
14 Юни
Ето какво още трябва да знаете за Е239 Това вещество има физически характеристики на стъкловидни мъниста или се среща под формата на прах без мирис, но с леко сладък вкус....
Е270 - какво трябва да знаем?Е270 - какво трябва да знаем?
10 Юни
Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
Как да готвим черна леща?Как да готвим черна леща?
11 Септ.
Зърната на черната леща, наричана още Белуга, запазват максимално формата си по време на топлинна обработка, имат мека люспа, аромат на черен пипер и много приятен ядков вкус....
Диклофенак - какво трябва да знаем?Диклофенак - какво трябва да знаем?
24 Февр.
Какво да избягвате по време на приема на диклофенак? Избягвайте приема на алкохол – той увеличава риска от стомашно кървене....
Бронхоспазъм - какво трябва да знаем?Бронхоспазъм - какво трябва да знаем?
24 Февр.
Ако имате високо кръвно налягане и сте на бета-блокери ще трябва да уведомите вашия лекар, тъй като това ще блокира някои от ефектите на албутерол....
Скир - какво трябва да знаемСкир - какво трябва да знаем
04 Февр.
Какво е скир? Скир представлява млечен продукт. Това е исландски млечен продукт. Той е популярен в цял свят. Този продукт много наподобява цедено кисело мляко, но не е....
Липиди – какво трябва да знаемЛипиди – какво трябва да знаем
19 Дек.
Какво представляват липидите Тези органични съединения са неполярни молекули, които са разтворими само в неполярни разтворители и неразтворими във вода, тъй като водата е полярна молекула....
Гликопротеини - какво трябва да знаемГликопротеини - какво трябва да знаем
21 Март
Гликопротеинът е вид протеинова молекула (белтък), към която е свързан въглехидрат. Този процес се случва или по време на транслация (синтез) на протеина, или като последваща модификация в процес, наречен гликозилиране....
Херниопластика - какво трябва да знаемХерниопластика - какво трябва да знаем
11 Юни
Херниопластиката представлява хирургично отстраняване на хернията, като методите могат да са различни в зависимост от конкретния случаи. Основните, които се използват днес са лапароскопията или операция на Лихтенщайн. И...
Инсулин - какво трябва да знаемИнсулин - какво трябва да знаем
21 Март
Не знаем какво го причинява. Диабетът тип 2 е свързан с модифицируеми рискови фактори за начина на живот, а също има и силни генетични и семейни рискови фактори....
Теобромин - какво трябва да знаем?Теобромин - какво трябва да знаем?
15 Февр.
Оказва се, че шоколадът има много повече ползи, отколкото знаем. Защо обаче, ако шоколадът и какаото, което той се съдържа, се препоръчват на деца след сън. Те трябва да пият мляко с какао....
Йоносферата – какво трябва да знаемЙоносферата – какво трябва да знаем
24 Септ.
Тези лъчи с висока енергия произхождат от източници в нашата собствена галактика и Вселена – въртящи се неутронни звезди, супернови, радио галактики, квазари и черни дупки....
Ехнатон – какво трябва да знаемЕхнатон – какво трябва да знаем
10 Август
Зад загадъчното име Ехнатон се крие една уникална историческа личност със статут почти на божество. Става дума за известния като реформатор фараон Аменхотеп IV, по-известен като Ехнатон, но познат също и като Ехнейот или...
Реконкиста - какво трябва да знаемРеконкиста - какво трябва да знаем
12 Юли
Арабите, които искали до останат във възвърнатите земи, трябвало да приемат християнството....
Дерматоза – какво трябва да знаем?Дерматоза – какво трябва да знаем?
09 Февр.
Трябва да обсъдите с вашия лекар какво е довело до поява на състоянието, от което страдате. Може да се наложи взимането на кръвна проба и биопсия....