Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим квас за хлябЗа да си направите квас за хляб, трябва да следвате няколко точно определени правила. На първо място обърнете внимание на съда, в който ще го „отглеждате”....
22 Януари
13
Защо да изберем хляб с квас?Ръженият хляб на основата на жива закваска не съдържа вредна фитинова киселина, а пшеничният хляб съдържа минимално количество от нея в сравнение с пшеничния хляб на основата на индустриална мая....
17 Ноем.
Как да си направим квас от лимец?Доста често го използваме за правене на хляб, но трябва да се приготви квас от лимец, което не е толкова лесно и отнема известно време. Ето как....
02 Септ.
Да си направим сангрия у домаКогато стане въпрос за сангрия, в съзнанието ни изниква представата за червено вино, плодове и канела. С нея се пренасяме в лятото на горещите испански нощи.
Сангрията е един от символите на Испания и нейната...
11 Май
Как да си направим боров мед и защо е полезенЗа това е най-добре да си го направим сами, а това не е никак трудно.
Как да направим боров мед
Началото на месец март започват да растат боровите връхчета и могат да бъдат набрани докъм началото на май....
10 Юли
Да си направим хляб със спелта - полезен и неустоимо вкусенДоста по-късно се създават дрожди, които да надигнат тестото за хляб. Приготвянето на хляба става по-бързо и по-лесно.
Първото, което е добре да направите при приготвянето на хляба, е изборът на брашно....
11 Март
Как да си направим джелато у дома?В пролетно-летния сезон истинското домашно джелато е едно от удоволствията, които можем да си доставим по много лесен начин. Този замразен десерт ще зарадва особено много децата, както и любителите на сладкото, ще подобри...
13 Юни
Да си направим розова вода у домаДнес се използва в козметиката, тъй като има много полезни свойства и е доказано, че е лек за кожните проблеми....
13 Окт.
2
Сок от манго - как да го направим и защо да го пиемТе са изключително полезни и засищащи. Днес ще обърнем специално внимание на един изключително вкусен и полезен плод - а именно мангото.
То е много свежо и от него се получава прекрасен сок....
23 Април
Защо да си направим агнешка кайма?Прочетете също кои са подходящите подправки за агнешко и как да си направите вкусно агнешко с ориз....
30 Юли
Пица у домаНе е нужно да втсасва, тъй като е замесено със сода.
Разточваме го в желаната от нас дебелина. И поставяме в предварително намазнена тава.
Поливаме с доматите, които предварително сме овкусили с босилек....
21 Април
При липса на мая и сода бикарбонат: Направи си квас за хляб!В България квасът е бил традиционната естествена мая, ползвана при месене на хляб. За да си приготвите квас за хляб, един от най-важните фактори за направата му е търпението.
Той се захранва веднъж на 24 часа....
25 Април
Как да си направите розова вода у дома?А знаете ли как да си направите розова вода у дома?
Нуждаете са само от няколко шепи пресни листенца от маслодайна роза, дестилирана вода, сух стъклен съд за съхранение....
27 Февр.
Витамин B6 - защо е толкова полезен и как да си го набавим?Лешник - пълен е с калий, мед, полезни масла и богато съдържание на витамин B6. 100 г съдържат 0.17 мг, което е 9%.
12. Чесън - много полезен за здравето и източник на витамин B6....
30 Юли