Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим квас за хлябКак да си направим квас за хляб
22 Януари
13
За да си направите квас за хляб, трябва да следвате няколко точно определени правила. На първо място обърнете внимание на съда, в който ще го „отглеждате”....
Защо да изберем хляб с квас?Защо да изберем хляб с квас?
17 Ноем.
Ръженият хляб на основата на жива закваска не съдържа вредна фитинова киселина, а пшеничният хляб съдържа минимално количество от нея в сравнение с пшеничния хляб на основата на индустриална мая....
Как да си направим квас от лимец?Как да си направим квас от лимец?
02 Септ.
Доста често го използваме за правене на хляб, но трябва да се приготви квас от лимец, което не е толкова лесно и отнема известно време. Ето как....
Да си направим сангрия у домаДа си направим сангрия у дома
11 Май
Когато стане въпрос за сангрия, в съзнанието ни изниква представата за червено вино, плодове и канела. С нея се пренасяме в лятото на горещите испански нощи. Сангрията е един от символите на Испания и нейната...
Как да си направим боров мед и защо е полезенКак да си направим боров мед и защо е полезен
10 Юли
За това е най-добре да си го направим сами, а това не е никак трудно. Как да направим боров мед Началото на месец март започват да растат боровите връхчета и могат да бъдат набрани докъм началото на май....
Хлябът на СемлаХлябът на Семла
21 Юни
От това количество направих два хляба. Хлябът на Семла е готов....
Да си направим хляб със спелта - полезен и неустоимо вкусенДа си направим хляб със спелта - полезен и неустоимо вкусен
11 Март
Доста по-късно се създават дрожди, които да надигнат тестото за хляб. Приготвянето на хляба става по-бързо и по-лесно. Първото, което е добре да направите при приготвянето на хляба, е изборът на брашно....
Витамин А: Защо е полезен и как да си го набавимВитамин А: Защо е полезен и как да си го набавим
28 Дек.
Толкова просто и невероятно полезно....
Как да си направим джелато у дома?Как да си направим джелато у дома?
13 Юни
В пролетно-летния сезон истинското домашно джелато е едно от удоволствията, които можем да си доставим по много лесен начин. Този замразен десерт ще зарадва особено много децата, както и любителите на сладкото, ще подобри...
Да си направим розова вода у домаДа си направим розова вода у дома
13 Окт.
2
Днес се използва в козметиката, тъй като има много полезни свойства и е доказано, че е лек за кожните проблеми....
Сок от манго - как да го направим и защо да го пиемСок от манго - как да го направим и защо да го пием
23 Април
Те са изключително полезни и засищащи. Днес ще обърнем специално внимание на един изключително вкусен и полезен плод - а именно мангото. То е много свежо и от него се получава прекрасен сок....
Защо да си направим агнешка кайма?Защо да си направим агнешка кайма?
30 Юли
Прочетете също кои са подходящите подправки за агнешко и как да си направите вкусно агнешко с ориз....
Пица у домаПица у дома
21 Април
Не е нужно да втсасва, тъй като е замесено със сода. Разточваме го в желаната от нас дебелина. И поставяме в предварително намазнена тава. Поливаме с доматите, които предварително сме овкусили с босилек....
При липса на мая и сода бикарбонат: Направи си квас за хляб!При липса на мая и сода бикарбонат: Направи си квас за хляб!
25 Април
В България квасът е бил традиционната естествена мая, ползвана при месене на хляб. За да си приготвите квас за хляб, един от най-важните фактори за направата му е търпението. Той се захранва веднъж на 24 часа....
Как да си направите розова вода у дома?Как да си направите розова вода у дома?
27 Февр.
А знаете ли как да си направите розова вода у дома? Нуждаете са само от няколко шепи пресни листенца от маслодайна роза, дестилирана вода, сух стъклен съд за съхранение....
Витамин B6 - защо е толкова полезен и как да си го набавим?Витамин B6 - защо е толкова полезен и как да си го набавим?
30 Юли
Лешник - пълен е с калий, мед, полезни масла и богато съдържание на витамин B6. 100 г съдържат 0.17 мг, което е 9%. 12. Чесън - много полезен за здравето и източник на витамин B6....