Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
На пръв поглед готвенето на ориз изглежда като детска игра, с която биха могли да се справят дори и онези от нас, които не са факири в кухнята....
Ориз с кисело зеле и няколко вида месоОриз с кисело зеле и няколко вида месо
03 Ноем.
Оризът с кисело зеле и няколко вида месо е готов....
Важни съвети при готвене в микровълнова фурнаВажни съвети при готвене в микровълнова фурна
30 Януари
Постарайте се продуктите, които използвате, да имат еднаква големина и по възможност ги нарежете под формата на пръстен, като оставите центъра свободен; - Разбъркването на храната е особено важно за този метод на готвене...
Кулинарни хитрости при готвенето на кафяв оризКулинарни хитрости при готвенето на кафяв ориз
22 Ноем.
Необходимото ни количество ориз за готвене се накисва във вода и се оставя да престои най-малко 7-8 ч....
Съвети за готвенето на артишокСъвети за готвенето на артишок
16 Март
Основните съвети за готвене на ортишок стъпка по стъпка започват почистването му. Отрежете горната 1/3 на артишока, така че да се вижда сърцевината му....
Съвети при готвенето на карагьозСъвети при готвенето на карагьоз
04 Юни
Ето няколко интересни рецепти. Карагьоз на фурна Необходими продукти: карагьоз, лимон, сол, черен пипер, копър, чесън и малко девесил....
Съвети при готвенето на пуйкаСъвети при готвенето на пуйка
17 Февр.
Въпреки това има няколко съвета, които ще ви помогнат за това ястията с пуйка да са винаги сочни и невероятно вкусни. 1....
Съвети при готвенето на агнешкоСъвети при готвенето на агнешко
29 Януари
Нужно ви е малко повече опит и спазването на няколко трика, за да може да поднесете перфектно сготвено агнешко месо. Разбира се, на първо място е изборът на агнешкото. Това е първата и най-важна стъпка....
Съвети при готвенето на яребицаСъвети при готвенето на яребица
06 Март
Ястията, приготвени с яребица, отдавна заемат специално място в кулинарията. Месото им винаги се е считало за здравословнo, тъй като те се хранят с естествени храни. Но колко от нас знаят как да приготвят яребицата така...
Съвети при готвенето на фазанСъвети при готвенето на фазан
06 Март
Преди да пристъпите към тях обаче, е добре да получите няколко важни напътствия. Почистване Най-напред е необходимо да преминете през два етапа - това са почистване и рязане на птицата....
Няколко важни факта за кожатаНяколко важни факта за кожата
04 Февр.
Да имаш безупречна кожа е нещо, което повечето жени желаят. Но когато живеете в голям град, където замърсяването, стресът и забързаният начин на живот са неизбежни, да нямате кожни оплаквания е почти невъзможно. Въпреки...
Съвети при отглеждането на оризСъвети при отглеждането на ориз
27 Август
Или направете няколко легла. Тогава има възможност за засяване на семена от различни видове. Големи полета не са нужни за отглеждане в домашни условия. Някой засяват зърната в сандъчета или кутии....
Гратин с няколко сиренаГратин с няколко сирена
30 Март
Сложете капака и пъхнете ястието да се пече за около 50 минути на около 200 градуса....
Съвети при готвене на млечни продуктиСъвети при готвене на млечни продукти
06 Август
Ето няколко бързи и практични съвети при готвене, които ще улеснят работата ви в кухнята: Ако кашкавалът за настъргване е много мек, се прибира за половин час в камерата на хладилника, за да се втвърди....
Няколко причини да похапваш червен оризНяколко причини да похапваш червен ориз
29 Юли
Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2, желязо и калций....
Няколко трика за перфектно приготвен оризНяколко трика за перфектно приготвен ориз
29 Юли
Просто поставете кърпата под капака през последните няколко минути на готвене и се уверете, че не е в близост до пламъка; 10. Оставете ориза да си отдъхне за около 15 минути преди сервиране....
Няколко важни правила за храненето на кучеНяколко важни правила за храненето на куче
13 Април
Когато имате куче, трябва да запомните няколко важни правила за храненето му....
Най-големите грешки при готвене на оризНай-големите грешки при готвене на ориз
12 Февр.
Когато приготвяме ориз за първи път обаче, вероятно всеки от нас се е сблъсквал с няколко проблема - той е заприличал на каша или пък зрънцата му са хрупали в устата ни по време на консумацията му....
Какво е съотношениeто ориз вода при готвене на ориз?Какво е съотношениeто ориз вода при готвене на ориз?
27 Юли
2
Обикновено на опаковката е отбелязана точната за този вид ориз пропорция, така че при готвенето е добре да се съобразите с нея....
Икономично фрикасе с няколко продуктаИкономично фрикасе с няколко продукта
07 Ноем.
Бъркаме бавно и продължително в продължение на няколко минути. След това прибавяме постепенно 2 и ч.ч. от бульона. Добавяме пилешкото месо и подправяме на вкус. Продължаваме да бъркаме до получаването на сос....
Пиле с няколко вида гъбиПиле с няколко вида гъби
27 Февр.
Печурките се обелват и се нарязват на едро. Запържват се в мазнина. Когато са готови към тях се прибавят предварително нарязаните манатарки и лукът. Запържват се и се добавя чесънът, нарязан на ситно, и мащерката....
Пълнени гъби с няколко сиренаПълнени гъби с няколко сирена
06 Април
1
Пънчетата се режат на много ситно и се запържват в олио. Когато са готови, се изваждат в купа и разбъркват с кремата сирене, пармезана и ситно нарязан чедър. С тази смес се пълнят гъбките....
Съвети при готвенето на Crock-PotСъвети при готвенето на Crock-Pot
29 Дек.
Спестете пари Уредите за бавно готвене са страхотни за готвене на по-малки разфасовки от телешко, свинско, агнешко или пилешко месо....
Съвети при готвенето на дивечово месоСъвети при готвенето на дивечово месо
10 Май
За различните видове дивеч времето на престой на месото преди готвене е различно. За птиците е от 3 до 5 дни, за зайците е 2-3 дни. Почистването от вътрешности обаче се прави веднага след лова....
Съвети при приготвянето на кафяв оризСъвети при приготвянето на кафяв ориз
29 Ноем.
Вижте още съвети как да сготвим кафяв ориз....