Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тънкости при готвенето на оризНа пръв поглед готвенето на ориз изглежда като детска игра, с която биха могли да се справят дори и онези от нас, които не са факири в кухнята....
26 Окт.
13
Важни съвети при готвене в микровълнова фурнаПостарайте се продуктите, които използвате, да имат еднаква големина и по възможност ги нарежете под формата на пръстен, като оставите центъра свободен;
- Разбъркването на храната е особено важно за този метод на готвене...
30 Януари
Кулинарни хитрости при готвенето на кафяв оризНеобходимото ни количество ориз за готвене се накисва във вода и се оставя да престои най-малко 7-8 ч....
22 Ноем.
Съвети за готвенето на артишокОсновните съвети за готвене на ортишок стъпка по стъпка започват почистването му. Отрежете горната 1/3 на артишока, така че да се вижда сърцевината му....
16 Март
Съвети при готвенето на карагьозЕто няколко интересни рецепти.
Карагьоз на фурна
Необходими продукти: карагьоз, лимон, сол, черен пипер, копър, чесън и малко девесил....
04 Юни
Съвети при готвенето на пуйкаВъпреки това има няколко съвета, които ще ви помогнат за това ястията с пуйка да са винаги сочни и невероятно вкусни.
1....
17 Февр.
Съвети при готвенето на агнешкоНужно ви е малко повече опит и спазването на няколко трика, за да може да поднесете перфектно сготвено агнешко месо.
Разбира се, на първо място е изборът на агнешкото. Това е първата и най-важна стъпка....
29 Януари
Съвети при готвенето на яребицаЯстията, приготвени с яребица, отдавна заемат специално място в кулинарията. Месото им винаги се е считало за здравословнo, тъй като те се хранят с естествени храни.
Но колко от нас знаят как да приготвят яребицата така...
06 Март
Съвети при готвенето на фазанПреди да пристъпите към тях обаче, е добре да получите няколко важни напътствия.
Почистване
Най-напред е необходимо да преминете през два етапа - това са почистване и рязане на птицата....
06 Март
Няколко важни факта за кожатаДа имаш безупречна кожа е нещо, което повечето жени желаят. Но когато живеете в голям град, където замърсяването, стресът и забързаният начин на живот са неизбежни, да нямате кожни оплаквания е почти невъзможно. Въпреки...
04 Февр.
Съвети при отглеждането на оризИли направете няколко легла. Тогава има възможност за засяване на семена от различни видове. Големи полета не са нужни за отглеждане в домашни условия. Някой засяват зърната в сандъчета или кутии....
27 Август
Гратин с няколко сиренаСложете капака и пъхнете ястието да се пече за около 50 минути на около 200 градуса....
30 Март
Съвети при готвене на млечни продуктиЕто няколко бързи и практични съвети при готвене, които ще улеснят работата ви в кухнята:
Ако кашкавалът за настъргване е много мек, се прибира за половин час в камерата на хладилника, за да се втвърди....
06 Август
Няколко причини да похапваш червен оризВремето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2, желязо и калций....
29 Юли
Няколко трика за перфектно приготвен оризПросто поставете кърпата под капака през последните няколко минути на готвене и се уверете, че не е в близост до пламъка;
10. Оставете ориза да си отдъхне за около 15 минути преди сервиране....
29 Юли
Няколко важни правила за храненето на кучеКогато имате куче, трябва да запомните няколко важни правила за храненето му....
13 Април
Най-големите грешки при готвене на оризКогато приготвяме ориз за първи път обаче, вероятно всеки от нас се е сблъсквал с няколко проблема - той е заприличал на каша или пък зрънцата му са хрупали в устата ни по време на консумацията му....
12 Февр.
Какво е съотношениeто ориз вода при готвене на ориз?Обикновено на опаковката е отбелязана точната за този вид ориз пропорция, така че при готвенето е добре да се съобразите с нея....
27 Юли
2
Икономично фрикасе с няколко продуктаБъркаме бавно и продължително в продължение на няколко минути. След това прибавяме постепенно 2 и ч.ч. от бульона. Добавяме пилешкото месо и подправяме на вкус.
Продължаваме да бъркаме до получаването на сос....
07 Ноем.
Пиле с няколко вида гъбиПечурките се обелват и се нарязват на едро. Запържват се в мазнина. Когато са готови към тях се прибавят предварително нарязаните манатарки и лукът.
Запържват се и се добавя чесънът, нарязан на ситно, и мащерката....
27 Февр.
Пълнени гъби с няколко сиренаПънчетата се режат на много ситно и се запържват в олио.
Когато са готови, се изваждат в купа и разбъркват с кремата сирене, пармезана и ситно нарязан чедър.
С тази смес се пълнят гъбките....
06 Април
1
Съвети при готвенето на Crock-PotСпестете пари
Уредите за бавно готвене са страхотни за готвене на по-малки разфасовки от телешко, свинско, агнешко или пилешко месо....
29 Дек.
Съвети при готвенето на дивечово месоЗа различните видове дивеч времето на престой на месото преди готвене е различно. За птиците е от 3 до 5 дни, за зайците е 2-3 дни. Почистването от вътрешности обаче се прави веднага след лова....
10 Май