Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любими манджи от детствотоЗадължителните пълнени чушки с ориз и кайма, каша от коприва, пилешка каша, чушчена манджа, вкусна картофена яхния са само малка част от любимите манджи от детството....
22 Септ.
Сиропираните катми от детството миРазмиваме маята в малко хладка вода. Добавяме брашното, млякото, яйцата и останалата вода. Прибавяме и сол, трябва да се получи леко по-гъста смес от тази за палачинки.
Сместа се оставя да втаса. Печем катмите на сач...
17 Юни
Кошнички от моето детството за КоледаСвинската мас се оставя на стайна температура да се размекне. След това се изсипва в дълбок съд заедно с киселото мляко и захарта. Разбива се с миксер, докато побелее сместа. След това към сместа се прибавят олиото и содата...
31 Дек.
Бухтички със сирене от детството ниПресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата.
Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене.
Точи се на масата и се реже на ромбоиди.
Пържат се в сгорещено...
28 Август
Икономични пълнени чушкиТова се прави, защото хлябът поема от течността по време на печенето на пълнените чушки, за да не поема повече и да се запекат леко.
Икономичните пълнени чушки са готови да ги опитате....
22 Окт.
Бисквитена торта Детство моеДекорирайте бисквитената торта Детство мое с ореховите ядки и сушени плодове по желание.
Насладете се!...
07 Януари
4
Икономични пълнени чушки с бобРазбъркайте и напълнете чушките.
Намазнете тава и наредете пълнените чушки с боб.
Загрейте фурната и ги изпечете до готовност.
Икономичните пълнени чушки с боб са много вкусни....
21 Януари
Икономични рецептиС помощта на елементарни продукти, които не струват скъпо, можете да приготвите вкусни и здравословни ястия, които близките ви ще посрещнат с приятна изненада.
Направете салата от моркови и цвекло – тя е много...
11 Септ.
Фунийките от детствотоЯйцата и захарта се разбиват с миксер, след което добавяме киселото мляко, олио, сода, ванилията и накрая брашното. Замесва се меко тесто. Режем на три равни части и започваме да разточваме първата част от тестото. Режем...
08 Януари
Тиганички от детствотоНатрошаваме сиренето и го смесваме с киселото мляко и яйцата.
Прибавяме брашното заедно с бакпулвера и разбъркваме до получаване на гъста смес.
Гребваме с лъжица от сместа и я пържим в предварително загрят тиган с...
03 Януари
Милинки от детствотоПрясното мляко се затопля съвсем леко. Отсипва се половината чаша и към нея се добавя захарта, маята и 1-2 супени лъжици брашно.
Разбърква се, докато се разтвори маята и се оставя сместа да шупне (около 15 минути)....
02 Ноем.
Мекици от детствотоВ хладка вода се разтваря половин пакетче мая и сол.
След това постепенно се добавя брашното. Омесва се меко тесто.
Тестото се покрива и се оставя да втаса за 1 час.
От втасалото тесто се откъсват парчета и се...
25 Май
Мусаката от детствотоОвкусяваме каймата /може да си вземете готова овкусена кайма, но аз предпочитам сама да си я подправя/ с подправките по избор - аз сложих кимион, индийско орехче, пикантина (вместо сол) и черен пипер). Овкусената кайма оставяме...
03 Януари
Орехчета от детствотоСладките орехчета от детството се оставят да престоят поне една нощ, за да омекнат....
08 Май
Чийзкейк от детствотоЧийзкейкът от детството се оставя да се охлади, след което се намазва със сладко от боровинки....
07 Май
Икономични пърленкиГотовите икономични пърленки може да намажем, ако желаем, с чесново масло или с масло и шарена сол или да поднесете натурални....
28 Март
Икономични сладкиИкономичните сладки се поднасят охладени.
Чудесен вкус, като масленки са. Продуктите са за 1/2 доза, за цяла доза просто се удвояват....
11 Дек.
Икономични БухтиПродуктите се разбиват с миксер по посочения ред. Накрая се добавя брашното до получаване на средно гъсто тесто.
Сместа се изсипва със супена лъжица във дълбок съд с добре загрята мазнина. Пържат се до златисто....
31 Юли
2
Икономични гювечетаДобавяме и люти чушки. Наливаме на всяко гювече струйка олио или зехтин и малко вода.
Слагаме капачета и печем гювечетата във фурна до готовност - приблизително 30-40 минути....
01 Март