Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо е вредно да похапваме десерти?Защо е вредно да похапваме десерти?
26 Януари
Тя предизвиква процеси на ферментация, които влияят върху общото състояние на човешкия организъм....
Защо е вредно да търпим болката?Защо е вредно да търпим болката?
20 Август
Болката е вид импулс, сигнал, че нещо не е наред с тялото и ръководство за предприемане на действия за премахване на причината. Няма такъв човек, който да не изпитва болка - физическа или психическа. Някои предпочитат веднага...
Защо пърженото е вредноЗащо пърженото е вредно
29 Юли
Количеството използвана сол в пържените ястия също трябва да се вземе предвид - колкото по-солено е едно ястие, толкова по-вредно е то....
Защо наргилето е вредноЗащо наргилето е вредно
04 Дек.
Същото проучване показва, че децата, които са в тийнейджърска възраст, все по-често започват да пушат наргиле, защото си мислят, че в него няма нищо вредно....
Защо оформящото бельо може да бъде вредноЗащо оформящото бельо може да бъде вредно
17 Януари
Друга вреда е намаляването на чувствителността на сфинктера на пикочния канал. Това от своя страна провокира изпускане на урина, например при занимания с фитнес....
Защо е вредно да кръстосвате краката сиЗащо е вредно да кръстосвате краката си
19 Ноем.
И въпреки че по този начин може би се чувствате изключително отпуснати и готови за всякакви психологически предизвикателства, това е вредно за тялото ви....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Защо рафинираното брашно е вредно?Защо рафинираното брашно е вредно?
24 Ноем.
Дотук добре, но защо тогава все по-често се впряга темата, че белият хляб е вреден, след като поколенията ни са показали точно обратното?...
Еликсир за пречистване на организмаЕликсир за пречистване на организма
06 Юли
Счукайте на кашичка почистения чесън. Прибавете към него сока от 6 лимона, след което изсипете всичко в буркан. Покрийте буркана с марля. Оставете на хладно място за 20 дни, след което пийте всяка вечер, като вземате...
Защо захарта е вредна?Защо захарта е вредна?
17 Септ.
Захарта се свързва с представата за сладост и изкушаващ вкус, но и с вреда за здравето. Всъщност сама по себе си захарта не е вредна, ако се консумира в допустими дози. Те са 25-45 грама дневно....
Защо диетите са вредниЗащо диетите са вредни
25 Януари
Други диети пък могат да доведат до недостиг на витамини и минерални, които са жизнено важни за вашия организъм....
За и против пречистването на организма чрез гладуване?За и против пречистването на организма чрез гладуване?
13 Май
2
Като цяло храните, които прочистват организма, често са изтъквани като изключително здравословни....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Защо фосфорът е важен за организмаЗащо фосфорът е важен за организма
24 Април
Постоянното спазване на строги диети или пък силното ограничаване в храната могат да са много вредни за организма....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Защо сдържането на емоциите е вредно?Защо сдържането на емоциите е вредно?
01 Ноем.
1
Контролирането на емоциите е полезно в определени случаи, но при силно стресови ситуации влияе изключително вредно....