Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пикантни кюфтета в преса за сандвичиПикантни кюфтета в преса за сандвичи
21 Юли
1
В загрята преса за сандвичи слагате кюфтета две по две, печете за около 5 мин. и са готови. Моите се получиха много сочни и вкусни. Стават за нула време....
Защо се пресича майонезата?Защо се пресича майонезата?
08 Март
Често при подготовката ѝ, ако се ползува олио с ниска температура (по-малка от дванадесет градуса), тя се пресича и не може да се сгъсти....
Идеалните палачинки се правят с пресято брашноИдеалните палачинки се правят с пресято брашно
14 Дек.
3
Най-добре е, ако пресеете брашното два пъти за постигане на най-добър резултат....
Специалитет ПреславСпециалитет Преслав
20 Ноем.
Залейте ябълковите резенчета със сиропа и ги оставете в хладилник да се желират. При сервиране залейте десерта с отделения сироп....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Добавете солта към брашното и разбъркайте. С помощта на вилица започнете да мачкате маслото в брашното, после продължете да мачкате с ръка. Прибавете маята и разбъркайте до лепкаво тесто....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Защо се пресича крем карамелът?Защо се пресича крем карамелът?
01 Окт.
Четейки кулинарните съвети, вече сте си отговорили на въпроса защо се пресича крем карамелът и че главната причина е в температурата на печене....
Лондончани се присмяха на Преслава! Вижте защоЛондончани се присмяха на Преслава! Вижте защо
22 Юни
Явно въпреки дискомфорта, който създават, това са любимите чепици на Преслава за сцената и извън нея, имайки предвид окаяния им вид....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Яйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
брашно и след като засъхне се раздробява на малки парчета....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Разбъркайте, добавете захарта, после и брашното. Загребвайте с лъжица бухтичките и пържете в затоплена мазнина. Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
Изважда се и се оставя настрана. В същия тиган, ако е необходимо, се добавя още масло, сипват се чили люспите, риган, мащерка, пресован чесън и се готви при разбъркване за 30 секунди....
Защо се пресича застройката на супата?Защо се пресича застройката на супата?
18 Май
1
За да не се пресича застройката на супата, трябва да следваме няколко прости правила. Най-често приготвяната застройка включва яйца, няколко капки оцет и кисело мляко. Първо, трябва да разбиете много добре яйцата....
Защо рафинираното брашно е вредно?Защо рафинираното брашно е вредно?
24 Ноем.
- Винаги когато купувате брашно, на чийто етикет пише нещо от рода на "пшенично брашно" или на още по-засуканото "обогатено бяло брашно", имайте предвид, че става въпрос именно за рафинираното брашно, в което липсват...
Защо ми пресича млякото?Защо ми пресича млякото?
02 Окт.
Причините за пресичане на млякото може да са различни, като не винаги причината за пресичането да се крие в самото мляко. На първо място то може да се пресече, защото е било издоено в замърсен съд. Друга причина може...
Торта Къщички в снега се гушатТорта Къщички в снега се гушат
31 Дек.
2
В купа пресейте брашното с бакпулвера. Добавете сухата смес към кремообразната, като бъркате внимателно с лъжица. Ароматизирайте ябълковото пюре с лимонова кора и го прибавете към кексовата смес....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....