Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пикантни кюфтета в преса за сандвичиВ загрята преса за сандвичи слагате кюфтета две по две, печете за около 5 мин. и са готови. Моите се получиха много сочни и вкусни. Стават за нула време....
21 Юли
1
Защо се пресича майонезата?Често при подготовката ѝ, ако се ползува олио с ниска температура (по-малка от дванадесет градуса), тя се пресича и не може да се сгъсти....
08 Март
Идеалните палачинки се правят с пресято брашноНай-добре е, ако пресеете брашното два пъти за постигане на най-добър резултат....
14 Дек.
3
Специалитет ПреславЗалейте ябълковите резенчета със сиропа и ги оставете в хладилник да се желират. При сервиране залейте десерта с отделения сироп....
20 Ноем.
Топящи се Маслени КроасанчетаДобавете солта към брашното и разбъркайте. С помощта на вилица започнете да мачкате маслото в брашното, после продължете да мачкате с ръка. Прибавете маята и разбъркайте до лепкаво тесто....
15 Дек.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Защо се пресича крем карамелът?Четейки кулинарните съвети, вече сте си отговорили на въпроса защо се пресича крем карамелът и че главната причина е в температурата на печене....
01 Окт.
Лондончани се присмяха на Преслава! Вижте защоЯвно въпреки дискомфорта, който създават, това са любимите чепици на Преслава за сцената и извън нея, имайки предвид окаяния им вид....
22 Юни
Бухти, които се обръщат самиЯйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто....
14 Ноем.
4
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиРазбъркайте, добавете захарта, после и брашното.
Загребвайте с лъжица бухтичките и пържете в затоплена мазнина. Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат....
30 Ноем.
Пиле Омъжи се за менИзважда се и се оставя настрана.
В същия тиган, ако е необходимо, се добавя още масло, сипват се чили люспите, риган, мащерка, пресован чесън и се готви при разбъркване за 30 секунди....
29 Март
Защо се пресича застройката на супата?За да не се пресича застройката на супата, трябва да следваме няколко прости правила.
Най-често приготвяната застройка включва яйца, няколко капки оцет и кисело мляко. Първо, трябва да разбиете много добре яйцата....
18 Май
1
Защо рафинираното брашно е вредно?- Винаги когато купувате брашно, на чийто етикет пише нещо от рода на "пшенично брашно" или на още по-засуканото "обогатено бяло брашно", имайте предвид, че става въпрос именно за рафинираното брашно, в което липсват...
24 Ноем.
Защо ми пресича млякото?Причините за пресичане на млякото може да са различни, като не винаги причината за пресичането да се крие в самото мляко. На първо място то може да се пресече, защото е било издоено в замърсен съд.
Друга причина може...
02 Окт.
Торта Къщички в снега се гушатВ купа пресейте брашното с бакпулвера. Добавете сухата смес към кремообразната, като бъркате внимателно с лъжица. Ароматизирайте ябълковото пюре с лимонова кора и го прибавете към кексовата смес....
31 Дек.
2
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.