Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МидиМидите (Bivalvia) са клас водни мекотели, които живеят прикрепени към скали или други обекти, хранят се с планктон, който изсмукват от водата. Тялото на мидите е съставено от глава, туловище и крак и е защитено от една или...
27 Февр.
Как се чистят и зареждат кристалиМетодите са няколко:
Почистване на кристали с морска сол
Използва се чиста сол, а не разтвор от нея. Солта също е с кристална структура и добре хармонизира с тази на камъка....
13 Ноем.
Как се чистят петна от вино?Виното е любима и предпочитана алкохолна напитка на милиони хора по света. То е прекрасно допълнение към всеки питателен обяд или романтична вечеря. Богато е на чудесни вкусови качества, но наред с това притежава и един...
20 Август
Как се чистят петна от шоколадКак се чистят петна от шоколад?
С помощта на народните средства ще можете да се справите с петната от шоколада, като това важи дори за старите замърсявания....
08 Юни
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Колко често се чистят ушите на бебето?Виждали сте, че в аптеките и специализираните магазини за козметика се продават от онези клечки за уши, които са с ограничител. Така че клечката да не може да влезне навътре в ушите на бебето или детето и да стане някоя...
14 Дек.
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарЩе покажа в галерията от снимки и двата вида домашно приготвени захарни перли, включително и оригиналните перли, разликата е очевадна, те са почти еднакви по размер и приличат на малки чисто бели перли, за съжаление у нас...
20 Април
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Как се размразяват миди?Преди да готвите замразени миди, те трябва да бъдат правилно размразени. За да направите това, заледените миди трябва да се извадят от торбата, след което да се поставят в гевгир, а той в дълбока купа и да се поставят на...
25 Януари
Как се поднасят миди?Месото на мекотелите е вкусно и лесно се усвоява от човешкия организъм. То съдържа много ценни хранителни вещества - желязо, витамин С и др. От морски дарове могат да се приготвят най-различни ястия, салати, яхнии ордьоври...
12 Юни
Как да сготвим мидиМидите са вкусна морска храна, която се отличава с особения си солено-сладък вкус. Тези морски дарове са изключително апетитни и не е изненада, че отдавна присъстват и в българския рецептурник.
Мидите са полезни, защото...
26 Март
Как да ядем мидиКогато се сервират миди в черупки, на масата трябва да има купички с чиста вода и парченца лимони, които плуват във водата....
10 Септ.
1
Как да готвим мидиЗа да се радвате на вкуса на прясно приготвени миди, трябва да знаете, че за готвене стават само миди, които са плътно затворени и без никакви дефекти.
След топлинна обработка мидите трябва да се отворят, в противен...
08 Юни
Яжте миди срещу косопадМидата е чист протеин. Мидите са мазни, но мазнината им е полезна, защото се състои от полунаситени мастни киселини.
Мидите са богати на цинк
Пърхотът и косопадът са свързани с липсата на цинк....
25 Окт.