Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладко от праскови с ябълков пектин и лимонРазбърква се, опитваме на вкус, на мен ми беше добре и варим още 5 минути.
Накрая се прибавя ябълковият пектин на лъжички и се бърка добре след всяка от тях да се види каква гъстота се получава....
18 Август
ПектинПо този начин предотвратява рязкото покачване на кръвната захар при консумиране на големи количества въглехидрати, а това от своя страна го прави ценен и за диабетно болните....
13 Март
Ябълково сладко с пектинКогато течността се изпари и остане съвсем малко се слагат лимонтузуто и пектинът. Изключва се котлона и се продължава да се бърка, докато не утихне....
01 Ноем.
Как се консумира джинджифилДжинджифилът е познат още от древността и се използва не само в кулинарията, но и за лечебни цели. Можете да си приготвите чай с корен от ароматното растение, който е подходящ за кашлица или лечение на простудни заболявания...
26 Септ.
1
Как се консумира хайверКонсумирайте на малки хапки
Хайверът трябва да се сервира и да се консумира в количества, по-малки от супена лъжица....
23 Февр.
Как се консумира чия?Ако се чудите в каква комбинация по какъв начин да консумирате чията, ето няколко изпитани методи, които са доказателство, че полезното може да е и вкусно:
Накисване на чиа във вода
Един от най-разпространените начини...
21 Дек.
Сладко от круши с пектинОставете да се охладят така.
Сладкото от круши с пектин е готово....
01 Септ.
Боровинков пудинг с ябълков пектинБоровинките се размразяват и се пасират. Добавя се захарта и пектинът и сместа се загрява на среден огън при непрекъснато бъркане.
Щом сместа започне да кипи, се сваля от котлона....
02 Април
Желе от сини сливи с пектинВарете 7-8 минути и прибавете на тънка струя пектина, разтворен в малко вода. Бъркайте докато се сгъсти.
2-3 минути преди да свалите желето от огъня, прибавете лимонената киселина....
13 Септ.
Сладко с ананас, ябълка и пектинИзмийте и изчистете добре ананасите и ябълките, нарежете ги на дребни парченца, прибавете пектина, сложете ги на тих огън и 1 мин. след като кипнат, сипете захарта, разбъркайте и оставете сладкото да се вари един час....
03 Юни
Пектин - същност и ползиКогато растението е с твърда и хрупкава текстура, наличието на пектин е най-високо. И обратното - при меки и кашави растения нивото на пектин намалява.
В медицината пектин се използва срещу запек и диария....
08 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
02 Март
3
Сладко от ягоди, череши и ябълков пектинДобавя се лимонена киселина и ябълков пектин, разбърква се за 4-5 минути и снемаме от котлона.
Сипва се в бурканчета, затваряме с капачка и обръщаме с дъното нагоре да се вакумира. Получи се уникално сладко!...
03 Юни
Пчелна пита - за какво се консумира?Въпреки редицата полезни действия не забравяйте да консумирате тези продукти в умерени количества....
02 Март
Защо човек се нуждае от пектини?Сериозни количества пектин могат да бъдат намерени само в растителните продукти. Това се дължи на неговата природа: всъщност пектинът е полизахарид....
19 Август
Как се консумират коктейлни скаридиНо най-основният въпрос, когато става въпрос за така обичаните коктейлни и изобщо всякакви скариди, можещи да се намерят вече в менюто на всеки уважаващ себе си ресторант, е как да се консумират....
30 Юли
Панчета - как се приготвя и как се консумира?А как се консумира? По същия начин, по който консумирате и бекон- суров, запържен или запечен, или пък като добавка към пици, паста и всичко друго, което искате да приготвите с неповторим италиански вкус!...
14 Дек.
Сладко от круши и райски ябълки с пектинСипете в тенджера изчистените, нарязани на много дребни парченца и намачкани райски ябълки и круши, добавете пектина, сложете сместа на силен огън и една минута след като кипне, я разбъркайте добре....
03 Юни
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април