Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч в глинен съдГювеч в глинен съд
19 Април
4
Захлупете гювеча с капака и сложете да се изпече за около 1 час и 30 минути в загряна на 160-170 градуса. Готовия гювеч в глинен съд поръсете с накълцан пресен магданоз и копър и поднесете....
Агнешко в глинен гювечАгнешко в глинен гювеч
17 Април
3
Тогава се включва на 180 градуса и се пече близо два часа. Капакът се отстранява. Оставя се на включен горен реотан, за да се запече отгоре месото. Агнешкото в глинен гювеч е готово....
Сармички в глинен гювечСармички в глинен гювеч
18 Август
На дъното на гювеча сипваме от останалата растителна мазнина и поставяме чиния, съобразена с диаметъра на дъното на съда (така сармите отдолу не прегарят)....
Боб в глинен гювечБоб в глинен гювеч
29 Ноем.
Този боб в глинен гювеч е уникална вкусотия!...
Пиле в глинен гювечПиле в глинен гювеч
31 Януари
След това фурната се изключва и се оставя да се доготви на остатъчната топлина пиле в глинен гювеч....
Имамбаялдъ в глинен гювечИмамбаялдъ в глинен гювеч
20 Юли
Гювечът с патладжани се поставя в студена фурна, като фурната се пуска на 180 градуса. Имамбаялдъ се запича около 20 минути. Приятен апетит с Имамбаялдъ в глинен гювеч....
Хляб в глинен гювечХляб в глинен гювеч
30 Дек.
Подготвяме гювеча, като го застиламе с хартия и чак тогава поставяме тестото в него. Поръсваме тестото с брашно и затваряме гювеча. Поставяме в студена фурна и включваме на 60 градуса....
Леща яхния в глинен гювечЛеща яхния в глинен гювеч
24 Септ.
Щом се запържи, добавете червения пипер. Сипете запръжката в лещата и поръсете с джоджен. Запечете още десет минути. Леща яхнията в глинен гювеч е готова!...
Пълнен заек в глинен гювечПълнен заек в глинен гювеч
08 Окт.
За рецептата за пълнен заек в глинен гювеч измиваме си добре заека и го подсушаваме. Оставяме на страна, за да си приготвим плънката. Започваме от почистването на гъбите....
Печено агнешко в глинен гювечПечено агнешко в глинен гювеч
19 Февр.
Извадете и сервирайте вашето печено агнешко в глинен гювеч....
Караджови сарми в глинен гювечКараджови сарми в глинен гювеч
10 Дек.
Печете гювеча във фурната два часа на 170 градуса. Сервираме с фунийки от печен пипер с лъжица печен патладжан. Караджовите сарми в глинен гювеч са страхотни....
Печен заек в глинен гювечПечен заек в глинен гювеч
22 Април
2
Приятен апетит с моя печен заек в глинен гювеч!...
Дядовата леща в глинен гювечДядовата леща в глинен гювеч
01 Март
Дядовата леща в глинен гювеч се поднася със сланина и пушен червен пипер....
Свински гърди в глинен гювечСвински гърди в глинен гювеч
27 Окт.
Печете гювеча в студена фурна на 250 градуса за около 10-15 минути, а след това намалете на 190-200 и печете до готовност. Сервирайте в дълбоки чинии свинските гърди в глинен гювеч с лимон и чеснова майонеза....
Свински кебап в глинен гювечСвински кебап в глинен гювеч
06 Ноем.
Похлупете гювеча и изпечете във фурна до готовност. Свинският кебап в глинен гювеч е много вкусен....
Селски огретен в глинен гювечСелски огретен в глинен гювеч
05 Март
2
Гювечът го слагаме в предварително заграта фурна първоначално с капак за около час....
Печено пиле в глинен гювечПечено пиле в глинен гювеч
07 Април
Поставяме парчета върху лука в глинен гювеч, прибавяме нарязаните на кръгчета моркови и заливаме с бульона от варенето на пилето. Печем ястието докато изври бульонът....
Зелеви сарми в глинен гювечЗелеви сарми в глинен гювеч
06 Окт.
1
В гювеча доливаме вода, докато покрие сармите и поставяме във фурната, която включваме на 180 градуса за около час, час и половина. Тези зелеви сарми в глинен гювеч стават много вкусни!...
Свински пържоли в глинен гювечСвински пържоли в глинен гювеч
14 Дек.
Поднасяме готовите свински пържоли в глинен гювеч с червено вино. Наздраве!...
Пилешки бутчета в глинен гювечПилешки бутчета в глинен гювеч
19 Дек.
Когато поизстинат, нашите Пилешки бутчета в глинен гювеч са готови за поднасяне!...
Свински крачета капама в глинен гювечСвински крачета капама в глинен гювеч
16 Май
1
Капамата се слага в студена фурна и се пече около 2 часа и половина. Поднася се с хубаво домашно червено вино. Да ви е вкусно! Свинските крачета капама в глинен гювеч са готови....
Заек с картофи в глинен гювечЗаек с картофи в глинен гювеч
11 Дек.
Глинения гювеч се поставя в студена фурна, след което се пече за около 2- 2.5 часа в зависимост от фурната. Накрая се поръсва останалия ситно нарязан магданоз. Заекът с картофи в глинен гювеч е готов....
Зеленчуци с месо в глинен гювечЗеленчуци с месо в глинен гювеч
02 Дек.
Към месото добавяме лука, пипера и гъбите и те да се задушат леко. Обелваме картофите и ги нарязваме на големи кубчета. Сваляме от огъня. В гювеч слагаме задушените зеленчуци, магданоза и картофите....
Заешко със зеленчуци в глинен гювечЗаешко със зеленчуци в глинен гювеч
28 Юли
Заешко със зеленчуци в глинен гювеч - ароматен, вкусен и толкова любим на цялото семейство. Ползваме пресни домашни малки картофи или купени такива. Почистваме и нарязваме на по 4 парченца всяко....
Месо от глиган в глинен гювечМесо от глиган в глинен гювеч
13 Януари
Дивечът се нарязва на парчета /с големината на свит юмрук/. Посолява се със сол и черен пипер и се подрежда на дъното на намазан с олио глинен гювеч....