Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хитринки за приготвяне на месо и картофиХитринки за приготвяне на месо и картофи
08 Март
1
Всяка друга подправка убива специфичния вкус на прясно приготвеното пиле. Когато използвате дафинов листа за супа, веднага след готвенето го извадете....
Тънкости при приготвянето на месоТънкости при приготвянето на месо
18 Февр.
Когато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути. След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
Основни правила при приготвянето на месоОсновни правила при приготвянето на месо
28 Февр.
2
За да постигнете вкуса на гореописаните меса, трябва да се научите как да си ги приготвяте, защото много често се допускат грешки именно при приготвянето на месото....
Кулинарни тайни при приготвянето на месоКулинарни тайни при приготвянето на месо
26 Март
За да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество. За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
Приготвяне на кисело зеле: Тънкости и хитринкиПриготвяне на кисело зеле: Тънкости и хитринки
05 Ноем.
1
Като сме на темата кисело зеле, препоръчваме да разгледате още: - грешки при приготвянето на кисело зеле; - кисело зеле в буркани; - ястия с кисело зеле;...
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияКулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделия
01 Февр.
и да ви пръска мазнината, когато се нагрее, може да сложите щипка сол в него; – Ако ще месите тестото със свинска мас, може да се добави сока от половин лимон, по този начин неутрализираме миризмата на мас; – При приготвяне...
Тънкости при приготвяне на щраусовото месоТънкости при приготвяне на щраусовото месо
21 Февр.
Планирали сте деня; набелязали сте вида месо; избрали сте и начина на приготвянето му. Остава ви да запомните няколко тънкости при приготвяне на щраусовото месо - по дейностите в процеса на същинското готвене....
Кулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дробКулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дроб
11 Февр.
6
В много рецепти за приготвянето на крехък черен дроб се препоръчва и предварително да го поръсите със сода за хляб....
Съвети за приготвяне на марината за месоСъвети за приготвяне на марината за месо
19 Май
Едно от най-важните условия за вкусно месо на барбекю е добре направената марината. Маринатата е идеално решение за по-жилавите парчета месо. Маринатата е течна смес, която има за цел да обогати вкуса на месото. Освен...
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоКулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месо
02 Юни
Свинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5 г...
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
Марината за поливане на месоМарината за поливане на месо
19 Август
Налейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
Съвети и хитринки при варене на бобСъвети и хитринки при варене на боб
22 Август
Ето затова днес ще ви разкрием съвети и хитринки при готвене на боб. 1. Най-напред изберете още в магазина боб, на който не му трябва много време за варене. Обикновено това е указано на опаковката на продукта....
Печено месо на жарПечено месо на жар
30 Ноем.
На другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо. Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
Пуешко месо на фурнаПуешко месо на фурна
27 Ноем.
Печете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
Телешко месо на тиганТелешко месо на тиган
09 Април
Режем месото на късове с големина не повече от 3-4 см. 3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото. 4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче. 5....
Пилешко месо на скараПилешко месо на скара
13 Март
1
Може да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна. Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
Мляно месо на тиганМляно месо на тиган
28 Февр.
Зеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка. Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
Конско месо на скараКонско месо на скара
26 Март
Конското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
Патладжан с месо на фурнаПатладжан с месо на фурна
28 Април
Печете патладжана с месо на фурна на 200 градуса за 30 минути....
Картофи с месо на фурнаКартофи с месо на фурна
03 Дек.
6
Загрейте 50 мл мазнина в тиган и запържете леко нарязаното на парчета свинско, предварително накиснато със сол, черен пипер и виното за 30 минути. Обелете и нарежете картофите в тава....
Спагети на фурна без месоСпагети на фурна без месо
07 Ноем.
Лукa, морковите и чесънa - обелваме и нарязваме на ситно, а карфиола начупваме на малки парченца....
Ориз на тиган с месоОриз на тиган с месо
10 Май
По време на запържване на ориза ще забележите, че от бял става прозрачен (точно поради тази причина, той се пържи няколко минути)....
Качамак и месо на пластовеКачамак и месо на пластове
12 Февр.
Пригответе качамака, като следвате упътването на опаковката. Измийте и избършете обезкостени бутчета и флейката, като използвате суха и чиста кърпа. Нарежете флейката на квадратни парчета със страна 5 см....