Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хитринки за приготвяне на месо и картофиВсяка друга подправка убива специфичния вкус на прясно приготвеното пиле.
Когато използвате дафинов листа за супа, веднага след готвенето го извадете....
08 Март
1
Тънкости при приготвянето на месоКогато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути.
След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
18 Февр.
Основни правила при приготвянето на месоЗа да постигнете вкуса на гореописаните меса, трябва да се научите как да си ги приготвяте, защото много често се допускат грешки именно при приготвянето на месото....
28 Февр.
2
Кулинарни тайни при приготвянето на месоЗа да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество.
За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
26 Март
Приготвяне на кисело зеле: Тънкости и хитринкиКато сме на темата кисело зеле, препоръчваме да разгледате още:
- грешки при приготвянето на кисело зеле;
- кисело зеле в буркани;
- ястия с кисело зеле;...
05 Ноем.
1
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияи да ви пръска мазнината, когато се нагрее, може да сложите щипка сол в него;
– Ако ще месите тестото със свинска мас, може да се добави сока от половин лимон, по този начин неутрализираме миризмата на мас;
– При приготвяне...
01 Февр.
Тънкости при приготвяне на щраусовото месоПланирали сте деня; набелязали сте вида месо; избрали сте и начина на приготвянето му. Остава ви да запомните няколко тънкости при приготвяне на щраусовото месо - по дейностите в процеса на същинското готвене....
21 Февр.
Кулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дробВ много рецепти за приготвянето на крехък черен дроб се препоръчва и предварително да го поръсите със сода за хляб....
11 Февр.
6
Съвети за приготвяне на марината за месоЕдно от най-важните условия за вкусно месо на барбекю е добре направената марината. Маринатата е идеално решение за по-жилавите парчета месо.
Маринатата е течна смес, която има за цел да обогати вкуса на месото. Освен...
19 Май
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5 г...
02 Юни
Полезни съвети при приготвянето на рибаРибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм.
Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
16 Юли
Марината за поливане на месоНалейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
19 Август
Съвети и хитринки при варене на бобЕто затова днес ще ви разкрием съвети и хитринки при готвене на боб.
1. Най-напред изберете още в магазина боб, на който не му трябва много време за варене. Обикновено това е указано на опаковката на продукта....
22 Август
Печено месо на жарНа другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо.
Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
30 Ноем.
Пуешко месо на фурнаПечете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
27 Ноем.
Телешко месо на тиганРежем месото на късове с големина не повече от 3-4 см.
3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото.
4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче.
5....
09 Април
Пилешко месо на скараМоже да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна.
Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
13 Март
1
Мляно месо на тиганЗеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка.
Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
28 Февр.
Конско месо на скараКонското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
26 Март
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаПриготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
13 Август
Картофи с месо на фурнаЗагрейте 50 мл мазнина в тиган и запържете леко нарязаното на парчета свинско, предварително накиснато със сол, черен пипер и виното за 30 минути.
Обелете и нарежете картофите в тава....
03 Дек.
6
Спагети на фурна без месоЛукa, морковите и чесънa - обелваме и нарязваме на ситно, а карфиола начупваме на малки парченца....
07 Ноем.
Ориз на тиган с месоПо време на запържване на ориза ще забележите, че от бял става прозрачен (точно поради тази причина, той се пържи няколко минути)....
10 Май
Качамак и месо на пластовеПригответе качамака, като следвате упътването на опаковката.
Измийте и избършете обезкостени бутчета и флейката, като използвате суха и чиста кърпа. Нарежете флейката на квадратни парчета със страна 5 см....
12 Февр.