Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да познаем кога рибата е прясна и годнаКак да познаем кога рибата е прясна и годна
19 Май
Люспите на рибата са блестящи, ако тя е прясна. Люспите на прясната риба са плътно залепени до тялото й, нямат разкъсвания. Очите на прясната риба са прозрачни и изпъкнали....
КаймаКайма
29 Септ.
2
Каймата е основен продукт за редица любими наши ястия. В родната кухня ястия с кайма имат традиции в приготвянето....
Как да познаем дали прясното мляко е развалено?Как да познаем дали прясното мляко е развалено?
02 Окт.
Ако при варене прясното мляко започне да става на парцали и се пресича - това е сигурен знак, че е развалено. Свареното прясно мляко се познава по същия начин - нетипичен мирис и странна консистенция....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Кайма в тестоКайма в тесто
28 Юли
Загрява се олио и се запържва ситно нарязаните лук и морков, полети със соев сос, Когато омекнат се добавя каймата да се запържи и тя. Прибавя се доматено пюре и нарязан магданоз....
Кайма в гювечеКайма в гювече
21 Ноем.
2
Омесете добре каймата с всички подправки, прясното мляко и настъргания лук....
Кайма с макарониКайма с макарони
17 Май
Каймата се слага в по голяма тенджера и се посолява с ½ чаена лъжичка сол. Задушава се в олиото и в 1 к.ч. вода десетина минути, като често се бърка....
Кайма в гювечеКайма в гювече
21 Ноем.
2
Омесете добре каймата с всички подправки, прясното мляко и настъргания лук....
Как да познаем пневмониятаКак да познаем пневмонията
12 Април
За да се справите с пневмонията, трябва да знаете какво представлява тази болест и как да я познаете....
Как да познаем лъжецаКак да познаем лъжеца
20 Ноем.
1
Когато някой се опитва да скрие нещо или да излъже, обикновено дава съвсем кратки отговори и обяснения, по възможност едносрични. За да изкарате истината от такъв човек, трябва да го накарате да говори. Трябва да помните...
Какво да сготвя с каймаКакво да сготвя с кайма
29 Февр.
Ако се чудите какво да приготвите с кайма, вижте нашите две предложения за вкусни ястия с кайма. Първата рецепта е за гнезда от кайма, а втората е вкусна лазаня....
Да си направим магарешка каймаДа си направим магарешка кайма
10 Август
Направата на магарешката кайма е като при всички традиционни кайми. Единственото, което трябва да запомните, е, че това месо е задължително да се смели два пъти....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Задушена кайма с виноЗадушена кайма с вино
22 Април
По желание може да добавите скълцана скилидка чесън и люта чушка. След като зеленчуците се запържат, добавете каймата. Бъркайте енергично, докато се раздроби и залейте виното. Отново разбъркайте и сложете капак....
Да си направим кайма за кюфтетаДа си направим кайма за кюфтета
10 Окт.
4
Каймата се омесва добре и се оставя да престои една нощ в хладилника. Ако нямате толкова време и 1-2 часа са достатъчни....
Соева Кайма - какво трябва да знаемСоева Кайма - какво трябва да знаем
10 Юли
Вариант е да направите и сос за спагети със соева кайма. Ще получите любимите спагети Болонезе или просто еквивалент на импровизирани спагети с кайма. Обичате ли пълнени патладжани с кайма и тиквички с кайма?...
Какво да сготвя набързо с каймаКакво да сготвя набързо с кайма
23 Март
Ако имате кайма под ръка, препоръчваме да опитате и от тези рецепти с кайма, а именно: - пица с кайма; - класическо руло Стефани; - мусака с кайма; - пълнени чушки с кайма;...
Защо да си направим агнешка кайма?Защо да си направим агнешка кайма?
30 Юли
Използваме каймата за супи, основни ястия, скара, както и за изработването на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Основно се ползва кайма от свинско месо, от телешко или смес от двете....
Телешка или свинска кайма да изберем?Телешка или свинска кайма да изберем?
27 Юли
Каймата се обработва и прави по-трудно. Основните минуси в свинската кайма са високото съдържание на мазнини и големият процент на холестерол....