Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да познаем кога рибата е прясна и годнаЛюспите на рибата са блестящи, ако тя е прясна. Люспите на прясната риба са плътно залепени до тялото й, нямат разкъсвания. Очите на прясната риба са прозрачни и изпъкнали....
19 Май
КаймаКаймата е основен продукт за редица любими наши ястия. В родната кухня ястия с кайма имат традиции в приготвянето....
29 Септ.
2
Как да познаем дали прясното мляко е развалено?Ако при варене прясното мляко започне да става на парцали и се пресича - това е сигурен знак, че е развалено.
Свареното прясно мляко се познава по същия начин - нетипичен мирис и странна консистенция....
02 Окт.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Кайма в тестоЗагрява се олио и се запържва ситно нарязаните лук и морков, полети със соев сос, Когато омекнат се добавя каймата да се запържи и тя.
Прибавя се доматено пюре и нарязан магданоз....
28 Юли
Кайма в гювечеОмесете добре каймата с всички подправки, прясното мляко и настъргания лук....
21 Ноем.
2
Кайма с макарониКаймата се слага в по голяма тенджера и се посолява с ½ чаена лъжичка сол. Задушава се в олиото и в 1 к.ч. вода десетина минути, като често се бърка....
17 Май
Кайма в гювечеОмесете добре каймата с всички подправки, прясното мляко и настъргания лук....
21 Ноем.
2
Как да познаем пневмониятаЗа да се справите с пневмонията, трябва да знаете какво представлява тази болест и как да я познаете....
12 Април
Как да познаем лъжецаКогато някой се опитва да скрие нещо или да излъже, обикновено дава съвсем кратки отговори и обяснения, по възможност едносрични. За да изкарате истината от такъв човек, трябва да го накарате да говори.
Трябва да помните...
20 Ноем.
1
Какво да сготвя с каймаАко се чудите какво да приготвите с кайма, вижте нашите две предложения за вкусни ястия с кайма. Първата рецепта е за гнезда от кайма, а втората е вкусна лазаня....
29 Февр.
Да си направим магарешка каймаНаправата на магарешката кайма е като при всички традиционни кайми. Единственото, което трябва да запомните, е, че това месо е задължително да се смели два пъти....
10 Август
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Задушена кайма с виноПо желание може да добавите скълцана скилидка чесън и люта чушка.
След като зеленчуците се запържат, добавете каймата. Бъркайте енергично, докато се раздроби и залейте виното. Отново разбъркайте и сложете капак....
22 Април
Да си направим кайма за кюфтетаКаймата се омесва добре и се оставя да престои една нощ в хладилника. Ако нямате толкова време и 1-2 часа са достатъчни....
10 Окт.
4
Соева Кайма - какво трябва да знаемВариант е да направите и сос за спагети със соева кайма. Ще получите любимите спагети Болонезе или просто еквивалент на импровизирани спагети с кайма.
Обичате ли пълнени патладжани с кайма и тиквички с кайма?...
10 Юли
Какво да сготвя набързо с каймаАко имате кайма под ръка, препоръчваме да опитате и от тези рецепти с кайма, а именно:
- пица с кайма;
- класическо руло Стефани;
- мусака с кайма;
- пълнени чушки с кайма;...
23 Март
Защо да си направим агнешка кайма?Използваме каймата за супи, основни ястия, скара, както и за изработването на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Основно се ползва кайма от свинско месо, от телешко или смес от двете....
30 Юли
Телешка или свинска кайма да изберем?Каймата се обработва и прави по-трудно.
Основните минуси в свинската кайма са високото съдържание на мазнини и големият процент на холестерол....
27 Юли