Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Да си направим домашна сладкарска сметанаТака се е получавала едно време сметаната. Днес сметаната се приготвя по различни методи, като тя може да се направи дори и в домашни условия....
05 Февр.
1
Как да направим кокосова сметана?Отберете я с шпатула в отделен съд и това е вашата кокосова сметана!...
11 Окт.
Как да си приготвим сами заквасена сметанаНезависимо коя рецепта сте избрали да изпробвате, не забравяйте, че след като направите заквасената сметана и е престояла достатъчно дълго време по описаните начини, тя се съхранява задължително в хладилник....
06 Май
1
СметанаДруги форми, под които се споменава сметаната, са бита сметана, сметана на прах, сметана спрей, сметана за кафе и суха сметана....
19 Септ.
1
Да си направим хумусХумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
14 Юли
Да си направим кичуриКичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
17 Юни
3
Заквасена сметана и сладкарска сметана - как да я различимВижте още:
- Как се прави сладкарска сметана;
- Как се прави бита сметана;
- Как да направим сами заквасена сметана....
03 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Ягодов чийзкейк Ро СиПрез това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват до гладка смес, прибавя се и разбитата сметана и желатинът....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Да си направим домашен козунакКак да си направим домашен козунак? Вижте нашето предложение!...
01 Април
5
Да си направим домашен беконЧесто купуването на бекон излиза за солената сметка на потребителите....
30 Дек.
Да си направим пудра захарНай-лесното, което можете да направите, е сами да си произведете пудра захар. Само трябва да имате подръка обикновена кристална захар.
Ще е добре, ако кристалната захар е висококачествена....
24 Август