Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да замразим бананиКак да замразим банани
24 Окт.
Замразете няколко банана още сега и ще ви бъде много по-лесно да си приготвите смутита, бананов хляб, бананова торта и редица други рецепти на по-късен етап....
Да замразим зеленчуци за гювечДа замразим зеленчуци за гювеч
30 Януари
Ако искате, можете да замразите пликове само с по един вид зеленчуци и да ги смесвате в процеса на приготвяне на гювеча....
Плодове, които можем да замразимПлодове, които можем да замразим
28 Януари
Ако искате да използвате нежни плодове като ягоди и малини за украса на сладкиш или торти, наредете ги върху чиния (или табла), за да се замразят предварително за 1 – 2 часа, така ще запазят формата си....
Как да си замразим празКак да си замразим праз
17 Януари
Ако искате да замразите зеленчука, нужно е да го изчистите, да обелите първия му слой, да премахнете брадата и да го измиете. След като се отцеди, започнете да го режете на шайби, около сантиметър дебелина....
Да си замразим чушки за зиматаДа си замразим чушки за зимата
11 Септ.
Ако сте замразили чушките, нарязани на малки парченца, можете направо да ги добавите в ястия или супи, без да ги миете....
Защо и как да замразим ябълкиЗащо и как да замразим ябълки
04 Окт.
Ако са необходими заготовки за готвене на деликатни ястия - гювечи, ябълкови пайове или ябълкови торти - кората трябва да се обели предварително....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да замразим царевица, грах и фасулКак да замразим царевица, грах и фасул
27 Ноем.
Ако искате да замразите царевицата на зрънца сега е моментът да я ороните....
Спаначена торта? Да, благодаря!Спаначена торта? Да, благодаря!
16 Януари
Сладка торта със спаначени блатове За класическата рецепта за приготвяне на спаначени блатове за торта ще са ви необходими 2 ч.ч. брашно, около 1.5 до 2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. олио, 200 г пресен спанак, 1 пакетче бакпулвер...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да замразим домати?Как да замразим домати?
04 Април
В зависимост от това за какво ястие ще се използват доматите, те могат да бъдат замразени на колелца, парчета, на пюре или цели. Може да използвате различни сортове домати: Рома, Чери, Биволско сърце. Подходящи са всякакви...
Как да замразим плодове?Как да замразим плодове?
11 Дек.
В зависимост от това за какво точно ще се използват плодовете след размразяване, те може да се замразят самостоятелно или в захарен сироп....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....