Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Откриха как да сме сити, без да ядемУчени от Харвардския университет направиха революция в диетичното хранене. Специалистите намериха начин, по който всеки, решил да ограничи ежедневната си консумация на храна, да изключи чувството си на глад.
Вестник Метро...
04 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Колко да ядем, за да сме сити, без да преяждамеСред основните правила за здравословен начин на живот е опазването от преяждане. За да изпълним това изискване е необходимо да приложим в ежедневието си следната максима: „Трябва да ставаме от масата с леко чувство на глад...
21 Август
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Гювеч Да си оближеш пръститеСлед като поври малко, добавете нарязаната сушеница и маслините.
В гювеч сипете малко олио. На дъното сложете парчета сирене. Отгоре изсипете сместа от тигана. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете....
16 Ноем.
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениСложете кестените в малка тенджера с вода и малко сол.
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка....
06 Август
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Посипва се плот с малко брашно или върху самата хартия се поставя бутер тестото. Разгъва се и леко се разточва на правоъгълник. Посипва се изцяло с канела, разпределя се навсякъде с ръка, намазва се....
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеОтвийте и нарежете на малки калъпи. Отново сложете капака и оставете за още 1 час, за да се утаи суроватката от домашното сирене.
Прехвърлете подсиреното мляко в леко влажен тензух, който се завързва на бохча....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаЗагрейте малко зехтин и го разсипете в тези стъклени бурканчета.
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната?...
07 Юли
Как да си направим домашно краве сиренеРецептата ми е с малко количество мляко и съответно малко сирене като краен продукт. Осолявам на вкус - ползвам едра сол около лъжица, просто сиренето се соли от всички страни. И тъй като е около 700 г не стои дълго....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириНасладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Какво да ядем, за да сме красиви?Съществува голямо разнообразие от продукти, полезни за кожата, но нека да споменем поне малка част от тези, които са нужни за нашата кожа....
17 Септ.
Как да ядем, за да сме слабиКогато искате да отслабнете, избягвайте редките и обилни хранения – яжте често и по по-малко. Основното е да се ядат здравословни храни, които да поддържат нивата на глюкозата....
16 Юни
Какво да ядем, когато сме уморениЧесто в натовареното ежедневие изпитваме чувство на умора. А когато имаме още куп неща за вършене, това е доста неприятно. Лекът за това състояние може да е консумацията на някои храни, носещи прилив на енергия.
Като цяло...
02 Февр.
Как да ядем малко и здравословноИзползвайте малки чинии и чаши, които ви позволяват да ядете по-малко....
29 Май
Защо трябва да ядем по-малко въглехидрати, за да отслабнем?Защо трябва да ядете по-малко въглехидрати?
Диетичните насоки препоръчват въглехидратите да осигуряват 45 до 65% от дневния прием на калории....
25 Март