Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Лимец с карамелен сиропОставете за известно време карамелът да се разтвори във водата.
Подгрейте вода в подходящ за варене съд.
Лимецa измийте добре и когато водата заври го сложете да ври докато омекне....
27 Април
Лимец с лешников таханНакисваме лимеца за през нощта с топла вода.
На следващия ден го сваряваме. Оставяме с покрит капак да изстине.
След това овкусявам с мед и канела. От тахана слагам поне 3 с.л....
15 Март
Бисквити с лимец и таханБележка: Тези бисквити с лимец и тахан не са много сладки на вкус и ако похапвате по- сладко добавете още малко петмез....
09 Юли
2
Бисквити с лимец и боровинкиИзвадете бисквитите с лимец и боровинки, оставете леко да се охладят и сервирайте....
16 Август
Бисквити с лимец и рожковПечем здравословните бисквити на 180 градуса около 25 минути, като внимаваме да не ги препичаме.
Бисквитите с лимец и рожков са готови....
27 Юли
Кекс от лимец с вишниПри втория вариант вишните трябва да са добре отцедени от течността.
Печем кекса от лимец с вишни в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна до суха клечка....
31 Март
Ризото от лимец и гъбиОставете ястието да къкри на тих огън, като го разбърквате.
Гответе до омекване на лимеца.
Ако е необходимо, добавете още малко вода.
Овкусете ризотото със сол и черен пипер....
30 Април
Палачинки с лимец и медДобавя се вода, прясно мляко и сол, накрая бакпулевра и пресято брашно от лимец, защото има едри частици....
02 Май
Мъфини с лимец и сиренеБез да спирате да бъркате, добавете олиото, солта и киселото мляко.
Добавете брашното и сиренето, като разбъркате с дървена лъжица до смесване на всички продукти. Разпределете сместа във форми за мъфини....
03 Януари
Соленки с лимец и елдаИзчаква се да шупнат. С брашната, пармезана, 2 с.л.зехтин и маята се омесва нормално твърдо тесто. Ако е необходимо се добавя вода.
Оставя се да престои на топло, завито с фолио 1 час....
19 Дек.
Соленки с лимец и сиренеВ дълбок съд сипваме брашното от лимец. Подправяме с фината хималайска сол и малко шарлан. Добавяме и содата, която активираме с ябълковия оцет....
28 Ноем.
Хляб с лимец и просоПоследователно смесваме в дълбок съд първо водата, зехтина, меда и сока от лимон.
В друга купа смесваме сухите съставки – двата вида брашно, солта, содата и тиквените семки.
Към течната смес постепенно добавяме сухите...
29 Септ.
Соленки с лимец и семенаПодреждаме ги в нея на малко разстояние и ги слагаме да се печат около 10-15 минути на 200 градуса.
Поднасяме ги топли! Пухкави и хрупкави!
Чудно Вкусно!...
16 Септ.
1
Сладкиш с лимец и канелаХапвайте с кеф сладкиш с лимец и канела - страхотен здравословен сладкиш се получи!
Да ви е сладко!...
31 Януари
Крекери с лимец и босилекПечете домашните крекери с лимец и босилек в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност....
16 Юли
Кюфтенца с лимец и тиквичкиНакрая прибавяме крема меко сирене и брашно от лимец.
Разбърква се добре на каша. С лъжица се оформят 7 кръгли зеленчукови кюфтенца, леко сплескани отгоре....
20 Юли
Палачинки с лимец и тиквичкиПрибавя се в яйчената смес заедно с черен пипер, нарязан на ситно копър, брашното от лимец и царевично брашно. Смесваме продуктите на гъста каша....
11 Юли
Соленки с лимец и извараИзчаква се да шупне. Замесва се твърдо
тесто от брашната, пармезана, мазнината и маята.
Завива се с фолио и кърпа и престоява 2 ч. на топло....
25 Август
Хляб от лимец и елдаБрашното от лимец и елда се пресява и се смесва в голяма купа, прави се в средата кладенче и се чуква яйцето, добавят се зехтинът и киселото мляко с разтворената в него сода, капват се няколко капки лимонов сок, сипва се...
16 Март
Питка с лимец с маслиниВ нея добавяме маята да се разтвори.
Слагаме захар и сол и 200 г брашно. Бъркаме с вилица добре да се смесят съставките и оставяме за 10 минути да шупне.
След това добавяме изварата и зехтина....
14 Септ.
Питка с лимец и подправкиБърка се, докато се получи еднородна смес и оставя се за около 5 минути да шупне. След това се прибавят олиото/зехтина и сухите подправки. Постепенно се прибавя и брашното от лимец. Замесва се меко тесто....
21 Февр.