Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се вади визаКак се вади виза
12 Май
Визата е държавен документ, който се издава от дадена държава, за да позволи достъп на дадено лице да пребивава свободно на нейната територия. Този документ има ограничен период на валидност, който се установява според регламента...
Как се съхранява кекс?Как се съхранява кекс?
05 Януари
1
Днес можем да си купим всякакви сладкиши и сочни кексове в магазините, но техният вкус далеч не е толкова приятен и ароматен, както домашно приготвените кулинарни изкушения. Освен това и съставът им невинаги е чист...
Как се вади млечен зъб?Как се вади млечен зъб?
29 Дек.
Всички деца имат млечни зъби, които се сменят в различен етап, като предните падат първи, а задните между 10-13 години. Понякога обаче може зъб да се клати, но така и не иска само да падне, което причинява дискомфорт...
Как се вади нова здравна книжка?Как се вади нова здравна книжка?
26 Май
Здравната книжка е важна част от личните ви документи, които всеки човек трябва да има. Колкото и да сте внимателни, винаги можете да я загубите и така да се сблъскате с това, че ще се наложи да си вадите нова здравна книжка...
Глазури за кексГлазури за кекс
04 Юли
Всеки кекс е по-красив и по-вкусен, ако е украсен с подходяща глазура. Универсална е шоколадовата глазура, която се използва както за кексове, така и за мини-кексчета. Шоколадова глазура за кекс Тя се прави лесно:...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как се вади кърлеж?Как се вади кърлеж?
28 Септ.
Топлото време понякога то носи и неприятните емоции, съпровождащи ухапванията от кърлежи. Как се прикрепят кърлежите? Тялото на кърлежите е с овално или по-скоро с форма на капка, От главата излизат два броя къси челюсти...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Тайни за хубав кексТайни за хубав кекс
05 Юни
32
Въздушен пухкав кекс може да опече далеч не всяка домакиня. А това не е никак трудно, стига да знаете някои тайни на приготвянето на този вкусен десерт. Необходими са ви пет яйца, една чаена чаша захар, една чаена чаша...
Как се прави сочен кекс - ръководство за начинаещиКак се прави сочен кекс - ръководство за начинаещи
12 Август
Кексът извиква асоциации за неделен ден, изпълнен с ухание на ванилия и кафе, разнасяни от кухнята. С приятно прекарано свободно време сред близки и приятели на парче кекс и ароматно кафе. Това е един от най-популярните...
Бързото дишане вади от депресияБързото дишане вади от депресия
25 Ноем.
Забелязали ли сте, че когато тялото ви е преуморено и се чувствате скапани, а също и когато сте на ръба на настинката, лесно дишате през лявата си ноздра, а дясната ви е запушена? Йогите имат метод за оправяне на тази...
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....