Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гроздов сокГроздов сок
20 Август
1
Необходим ви е избистрен гроздов сок (шира). Сипете я в емайлиран съд и загрейте на водна баня (80-85 градуса) в продължение на 15-20 минути. Образувалата се на повърхността пяна се премахва....
Каша от гроздов сокКаша от гроздов сок
28 Септ.
Налива се на части гроздов сок (около една чаена чаша, предварително отделен за целта), който се разбърква с тел, докато се получи каша с гъстотата на боза....
Желирани бонбони от гроздов сокЖелирани бонбони от гроздов сок
13 Дек.
На средно висока температура смесвам 2 ¼ ч. ч. глюкоза и захар с гроздов сок. Оставям сместа да кипне и разбърквам, докато захарта се стопи. Сместа трябва леко да заври. Ще се сгъсти....
Древноримски хляб с гроздов сокДревноримски хляб с гроздов сок
13 Юли
2
Оставете за 30 мин. докато се отпусне тестото. Изпечете древноримския хляб с гроздов сок на 180 градуса в предварително загрята фурна до приятен загар. В оригиналната рецепта не е посочено какво е сиренето....
Гроздов сладкишГроздов сладкиш
14 Април
Намазва се тава с масло. Гроздовите зърна се нареждат на дъното и се напръскват с коняк. Готовото тесто се изсипва отгоре и всичко се пече около 35 мин на силно загрята на 220°C фурна....
Гроздов пуншГроздов пунш
24 Септ.
В чашите може да сложите гроздови зърна....
Гроздов тартГроздов тарт
25 Април
Разстиламе тестото в подходяща тавичка и отгоре подреждаме измитото и почистено от семките грозде. Смесваме яйцето с млякото, прибавяме бадемите и захарта и с получената смес заливаме гроздето....
Гроздов пуншГроздов пунш
30 Септ.
Оставете да се охлади и добавете 2 ч.ч. гроздова шира или сок, портокаловия сок и изцедения сок от 2-та лимона. Сместа оставете да се охлади....
Домашен гроздов оцетДомашен гроздов оцет
14 Януари
Домашният оцет се филтрира и се ползва за овкусяване на ястия. Домашният гроздов оцет е готов....
За ползите от гроздовия сокЗа ползите от гроздовия сок
01 Август
Препоръчителната ежедневна доза за добро здраве е 500 мл гроздов сок дневно....
Рибени рулца с гроздов сосРибени рулца с гроздов сос
24 Юли
Сервирайте всяка порция в топлите чинии, декорирайте с парчетата грозде и залейте с останалия сос от тигана....
Гроздов коктейл с ром и медГроздов коктейл с ром и мед
17 Юни
Накиснете настъргания джинджифил в гроздовия сок за 1 час, след което прецедете сместа. Сипете я в подходяща чаша и разбъркайте с меда и рома. Добавете кубчета лед по желание и поднесете с резен лимон....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....