Как се прави домашна юфкаКак се прави домашна юфка
21 Март
1
Юфката е един чудесен избор за закуска, от нея можете да си направите вкусна домашна баница или изкусителен десерт. А и няма нищо по-вкусно от домашна направена юфка. Необходими продукти: 500 мл прясно мляко...
ЮфкаЮфкаЮфката е тестен хранителен продукт, който се прави от изсушени тестени кори. По своя вид наподобява някои видове паста, но в технологията на приготвяне на паста и юфка има съществени разлики. Под думата юфка най-често...
Домашна юфкаДомашна юфка
23 Януари
2
Rositsa Ivanova
. Корите трябва да оставите на слънце да изсъхнат или да ги изсушите на слаба фурна. След 1 час сушене на слънце се обръщат и на места трябва да се "накъсат" сами. Добре изсъхналите кори натрошете и сложете да се изпекат до леко зачервяване в загряна фурна. Съхранявайте домашната юфка в платнена торбичка....
Пържена юфкаПържена юфкаЮфката се вари до омекване. Изплаква се. Месото се режи на тънки ивици и се изпържва с нишестето, което е разтворено. Добавят се и другите продукти. Половината олио се загрява. Добре изцедената юфка се изсипва в...
Чорба с домашна юфкаЧорба с домашна юфка, добавяме солта и водата и замесваме умерено твърдо тесто, което разточваме на тънка кора. Нарязваме го на тънки ивици. Слагаме във врящата чорба нарязаната кора и продължаваме да я варим до омекването на юфката. Поръсваме с босилек и махаме от котлона. При поднасянето на чорбата подправяме с джоджен....
Пилешко с юфкаПилешко с юфка
09 Април
Ефросия
Сварете в подсолена вода юфката. Пилешкото нарежете на парченца и го запържете в маслото. Прибавете натрошеното сирене, черен пипер на вкус и малко индийско орехче. Разбъркайте добре и смесете с юфката. Изсипете всичко в намаслена тава, поръсете с настъргания кашкавал и сложете да се изпече в умерена фурна до лек загар....
Юфка с гъбиЮфка с гъби
11 Януари
Накисваме сушените гъби в 250 мл. вода. Сваряваме юфката в голяма количество кипяща подсолена вода. В загрято олио изпържваме пресните гъби до изпаряване на водата. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер...
Леща с домашна юфкаЛеща с домашна юфка
09 Дек.
Teodora Cekova
Заливате лещата с 5 ч.ч. студена вода и я сварявате. Препичате домашната юфка във фурната и я прибавяте към лещата, преди да се е сварила. Варите, докато продуктите поемат водата и ястието остане без сос. Задушавате...
Пролетна супа с юфкаПролетна супа с юфка
21 Май
Зеленчуците се нарязват, на по-едри парчета, така че да са удобни да се загребат с лъжица. В подходящ съд налейте бульона и го изчакайте да заври. В кипящия бульон изсипете едновременно юфката и морковите. Оставете...
Юфка с ябълкиЮфка с ябълкиСваряваме юфката във вода, докато омекне. Обелваме и настъргваме ябълките, прибавяме захар и канела на вкус. В намазана с масло тавичка нареждаме пласт сварена юфка, пласт настъргани ябълки, като последния пласт...
Домашната юфка на бабаДомашната юфка на бабапреместваме на плота и го доомесваме. Това тесто, а именно за юфката, трябва да бъде по-твърдо от това за хляб. Когато е готово го правим на късове с големина на яйце. Покриваме ги с кърпа да не хващат кора...
Супа с домашна юфкаСупа с домашна юфка
12 Януари
Диляна
брашното и доматеното пюре. Може да се добави и малко водичка. Тази запръжка прибавяме към водата с врящите зеленчуци и също така връщаме юфката, за да се овкуси. Супата може да се овкуси с малко сол и черен пипер. Супата с домашна юфка е готова!...
Пухкава баничка с юфкаПухкава баничка с юфкаРазбийте яйцата с помощта на бъркалка. Добавете киселото мляко, прясното мляко и натрошеното сирене. Разбъркайте и добавете юфката. Намажете подходяща тава за печене с масло. След като юфката се напои...
Варена юфка със сиренеВарена юфка със сиренеСлагаме тенджера с вода на котлона да кипне. Сипваме юфката и варим до омекване. Изцеждаме излишната вода и добавяме маслото, меда и захарта. Сипваме в дълбоки купи и натрошаваме отгоре сирене. Покриваме с друга чиния и оставяме за 5-6 минути, след което сервираме....
Мусака с ЮфкаМусака с Юфказагрята на 200 градуса фурна за около 16-17 минути или до полуготовност на картофките. Извадете тавичката и сипете юфката и още водичка, тъй като ще е почти извряла (около 200 мл) и върнете във фурната за още 10...