Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хрянът - подправка и лекарствоХрянът често се използва в качеството на пикантна подправка, която по вкусови качества е равносилна на горчицата и е в състояние да разнообрази различни ястия....
06 Април
Дафиновият лист - подправка и лекарствоВ Европа дафиновият лист от древни времена е смятан за лечебно растение. Това растение има ценни свойства.
Листата му съдържат етерични масла, оцетена и валерианова киселина, дъбилни вещества и фитонциди....
21 Септ.
Кориандърът - подправка и природно лекарствоИзползван в кухнята за овкусяване на храна, кориандърът е едновременно подправка и натурално лекарство. Родом от Азия, растението има леко семена, богати на летливи масла, но със силен аромат. ...
14 Април
Старинно лекарство за зъбоболПоставете сместа в марля и след това я прикрепете плътно към дясното ухо, ако ви болят зъбите от лявата страна, или до ушната мида на лявото ухо, ако ви болят зъбите в дясно....
16 Януари
Солена подправка СамардалаОставете подправката да съхне на тъмно и проветриво място, за да запази цвета си.
След като течността се изпари, подправката е готова.
Съхранявайте подправката в стъклен съд, затворен с капак....
18 Май
Универсална домашна подправкаТази подправка ползвам за приготвянето на супи и всички видове ястия....
14 Февр.
6
Домашна провансиалска подправкаДомашната провансиалска подправка се съхранява в стъклен буркан с капак на тъмно и хладно място.
Използва се за овкусяване на всякакви ястия с меса, зеленчуци, за супи и за овкусяване на хляб и крутони....
20 Февр.
2
Домашно приготвена подправкаДомашната подправка ползвам за всякакъв вид ястия, но най-много за приготвяне на супи....
15 Септ.
Индийско къри - подправкаВсички подправки се смесват в порцеланов и в никакъв случай метален хаван.
Започват да се стриват постепенно, докато станат на гладка каша, което отнема около 30 минути....
10 Август
Дафиновият лист - не само подправка, но и лекарствоПо времето на древните гърци и римляни дафиновият лист се е считал за ценно лекарство. Днес ние го използваме предимно в готвенето, за да овкусим това или онова ястие....
22 Април
Моята универсална зеленчукова подправкаСъотношението на продукти е според вашето предпочитание, може да добавите или махнете някои от продуктите.
Моята универсална зеленчукова подправка е готова....
07 Август
Сушени моркови (за подправка)Целите изсушени моркови комбинирам с корените на магданоза и изсушения пащърнак за зеленчукови или местни бульони.
Средните по големина моркови режа на тънки кръгчета....
07 Август
Домашна подправка с морковиИзмийте много добре зеленчуците. Обелете морковите, главите целина и пащърнака.
Измийте ги отново и ги настържете на едрото ренде. Магданоза и листата от целина измийте и наситнете.
Смесете, посолете и объркайте добре...
09 Окт.
Бразилска подправка за месоНарежете на ситно червения лук и го смесете със ситно нарязаните чушки и кориандъра.
Разбъркайте добре сместа заедно със сока от лайм и оставете да престои на хладно поне 30-тина минути.
Сосът е изключително подходящ...
18 Окт.
Рогчесто киселиче - досаден плевел или полезно растение?Произхожда от Централна и Южна Америка и вероятно е пренесено чрез внос на семена и посадъчен материал от декоративни растения, покрай които вирее....
29 Март
Апетитна подправка по русенски (Анджика)Разсипете горещата подправка в бурканчета от бебешки храни (190 г), затворете ги и ги обърнете върху капачките, докато изстинат бурканчетата с апетитката....
30 Август
Арабска подправка Раз ел ханутСмесваме всички подправки, като ги разбъркваме много добре....
02 Април
Мехлем от невен - универсално лекарство за кожатаСлед това сместа отново се загрява и се прецежда през плътна кърпа или многослойна и се налива малки бурканчета с добри капачки.
Съхранява се в хладилник....
29 Март
1
Три начина за вегетативно размножаване на декоративни растения през пролеттаС помощта на зелени резници могат да се размножават почти всички растения: иглолистни, декоративни и ягодоплодни храсти, рози, саксийни растения, стайни цветя....
28 Април
Гъби с ориз и универсална подправкаЗапържват се лукът, оризът, гъбите и вегетата.
Разстилат се в тавата, долива се гореща вода и се слага във фурната. Пече се до готовност....
24 Август