Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лютеница със сурови зеленчуциНарязаните зеленчуци поставете в дълбока тенджера и добавете олиото, чесъна, захарта, солта и оцета. Оставете сместа да заври, докато течността не се изпари....
22 Септ.
Запечена лютеница със сурови зеленчуциПокривам я с фолио, но не плътно, за да не пречим сосовете да се изпаряват. Зеленчуците трябва да се задушат и изпекат, за около 2 часа....
23 Февр.
Как да задушим зеленчуциЗадушените зеленчуци стават много вкусни и запазват голямо количество от витамините си. Топлинната обработка с малко течност на слаб огън запазва и аромата на зеленчуците....
23 Февр.
1
Какво можем да излекуваме, като ядем сурови плодове и зеленчуци?А ето и какво можем да излекуваме чрез ядене на сурови плодове и зеленчуци:
1. Подагра и болести с увеличено съдържание на пикочна киселина в кръвта....
30 Септ.
1
Варени или сурови зеленчуци - кои са по-полезни?Ползите от сурови зеленчуци
Суровите зеленчуци също са много важни за организма, само че те играят различна роля....
09 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукПри последния път трябва да се изпари цялата течност.
Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Зеленчуците, които са по-здравословни сготвени, отколкото суровиВъпреки че всички знаем, че зеленчуците са по-здравословни сурови, отколкото сготвени, и че сготвени те губят част от хранителната си стойност, има и изключения....
07 Юли
Зеленчуци с юфкаОставяме зеленчуците да поврат, докато останат на мазнина. През това време сваряваме юфката, отцеждаме от водата и смесваме с малко краве масло.
Поднасяме зеленчуците внимателно смесени с юфката....
19 Юли
Зеленчуци с къриОставяме кърито да ври на умерен огън за още 20 мин. След това време проверете с вилица картофите, ако са меки свалете от огъня.
Зеленчуците с къри могат да се сервират самостоятелно или с макарони и паста....
08 Септ.
Зеленчуци в палачинкиЗа рецептата може да използвате всякакви зеленчуци в зависимост от сезона и вашите предпочитания.
Разбийте съставките за палачинките, докато сместа стане гладка....
13 Дек.
Зеленчуци в гювечПрибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час.
Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
08 Април
3
Зеленчуци с дипПоднесете зеленчуците в чиния и три отделни купички за сосовете. Консумирайте веднага....
02 Юли
Зеленчуци в гювечПрибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час.
Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
08 Април
3
Защо да ядем сурови яйца?Обикновено при ядене на сурови яйца всякакви случаи на алергия към яйца ще изчезнат.
Редовната консумация на сурови яйца ще направи чудеса за цялостното ви здраве....
11 Юни
Сурови барчетаМожете да ги добавите и в сместа.
Оставете в хладилник да стегне. Нарежете барчетата на парчета в желания размер и форма.
Суровите барчета са готови....
30 Април
Сурови бонбониСтафидите и аронията се оставят да престоят поне 5-6 часа в рома.
Хубаво е да не прекалявате с количеството арония, защото има много специфичен вкус и не се харесва на всеки....
13 Януари
Сурови бисквиткиОформят се топчета, които се сплескват, за да придобият формата на бисквитки и се овъргалват в кокосовите стърготини.
Слагат се в хладилника за 1 час да се стегнат и са готови за консумация....
07 Март
2
Яхния Да си оближеш пръститеИзкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август